Ο πλειοψηφών Τοπικός Σύμβουλος Πλατανορεύματος, Γεώργιος Λαγογιάννης, για λειτουργία δημοτικού σχολείου

22 Σεπτεμβρίου 2021
12:38

Στις προγραμματικές μου δηλώσεις, στις 8 Ιανουαρίου του 2011, ως νεοεκλεγείς πρόεδρος, σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, μεταξύ των άλλων που ανακοίνωσα- και ίσως ακούστηκαν κάπως παράξενα- ήταν η κατεδάφιση του παλιού Νηπιαγωγείου, αφού είχα εξαντλήσει τις διαβουλεύσεις με πολλούς και, κυρίως με το εκπαιδευτικό προσωπικό. Μία ακόμα τοποθέτησή μου ήταν ότι οι δημοτικές εκτάσεις θα παραχωρούνται για χρήση ΜΟΝΟ σε όποιον κατοικεί μόνιμα στο χωριό(για να έχουν ένα συμπληρωμένο εισόδημα σε σχέση με κάποιους άλλους) και για να κρατηθεί ζωντανό το χωριό, και ειδικά το σχολείο, βλέποντας μακροπρόθεσμα και όχι κοιτώντας να γίνω λαοφιλής εν όψει Δημοτικών εκλογών.

Εξαιτίας αυτής της απόφασής μου είναι γνωστός ο ψυχολογικός πόλεμος που δέχτηκα κατά την περίοδο της δεύτερης θητείας μου και, ειδικά στις εκλογές της 26ης Μαΐου του 2019. Εντούτοις, δηλώνω ακόμα και σήμερα κατηγορηματικά ότι δεν έχω μετανιώσει καθόλου γι’ αυτή μου την απόφαση.

Το 2012 συνεργαστήκαμε άψογα με υπηρεσιακούς παράγοντες και από πενταθέσιο που ήταν το Δημοτικό σχολείο,  το αναβαθμίσαμε σε εξαθέσιο, με αποτέλεσμα να τοποθετούνται τρεις δάσκαλοι και πλέον.

Σήμερα με λύπη μου διαπιστώνω ότι υποβαθμίζεται, ενώ πληρούν όλες οι προϋποθέσεις να λειτουργεί ως εξαθέσιο για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Δυστυχώς, κάποιοι που παριστάνουν τους «ηγέτες» έχουν μείνει στις εκλογές. Απευθύνω, λοιπόν, έκκληση στη Δημοτική Αρχή να αγορασθούν με απευθείας ανάθεση «πολιτικά ξυπνητήρια» όχι μόνο για τους συμβούλους της πλειοψηφίας, αλλά και γι’ αυτούς που διατυμπανίζουν ότι συνδιαμορφώνουν τη διοίκηση της κοινότητας.

Τέλος, καμιά  φορά και η ανάληψη ευθυνών, με ό.τι αυτό συνεπάγεται, είναι δείγμα θάρρους.

Εύχομαι σε όλους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία.

2 σχόλια

  • Εδώ και πολύ καιρό προσπαθείς να υποβαθμίσεις το σχολείο μας με πλάγιους τρόπους…

    Οι κάτοικοι ευτυχώς γνωρίζουν τι προσπαθείς να κάνεις …

    Το σχολείο συνεχίζει να είναι ακόμη 6θέσιο και να δικαιούται τους ανάλογους εκπαιδευτικούς.

    “μαμάδες και μπαμπάδες του σχολείου”

  • Ο στρατηγος το μονο που εκανε ηταν να ριχνει μπετα στο κοιμητήριο του χωριού.
    Για την νεολαία τιποτα.
    Ολα τα χωρια σβηνουν προσπαθουμε να κρατησουμε κοσμο και νεολαια στο χωριο κ δυστυχώς οι προηγούμενη αλλα κ οι νυν για την νεολαια δεν κάνανε τιποτα.
    Ευχαριστώ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.