Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου Ανατολικού Σεράγεβο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

23 Σεπτεμβρίου 2021
14:29

Τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου του Ανατολικού Σεράγεβο υποδέχτηκαν, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην πανεπιστημιούπολη στα Κοίλα Κοζάνης.

Ο Πρύτανης του ΠΔΜ, Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης είχε αρχικά σύντομη συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Καθηγητή Milan Kulic, στην οποία επιβεβαιώθηκε η δέσμευση των δύο Ιδρυμάτων να προάγουν και να ενισχύσουν την ήδη υφιστάμενη συνεργασία τους. Μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων έχει ήδη υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας με έμφαση σε δράσεις που αφορούν τις δύο Γεωπονικές Σχολές, στο πλαίσιο του οποίου το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι συνδιοργανωτής του Διεθνούς Συνεδρίου “AGROSYM 2021” που διοργανώνεται στη Jahorina στη Βοσνία Ερζεγοβίνη στις 7-10 Οκτωβρίου 2021.

Ακολούθησε συνάντηση εργασίας, μεταξύ των Αντιπρυτάνεων του ΠΔΜ Καθηγητή Νικόλαου Σαριαννίδη, Καθηγητή Στέργιου Μαρόπουλου και της Καθηγήτριας Άννας Σπύρτου και των ομολόγων τους, κατά την οποία συζητήθηκαν και εντοπίστηκαν τομείς για διευρυμένες συνεργασίες σε ακαδημαϊκό και ερευνητικό επίπεδο. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Κοσμήτορες της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών Καθηγήτρια Αικατερίνη Μέλφου και της Σχολής Οικονομικών Επιστημών Καθηγήτρια Ανδρονίκη Καταραχιά, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Καθηγητής Γεώργιος Νενές και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών Καθηγητής Φωκίων Παπαθανασίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ως αποτέλεσμα προηγούμενης επίσκεψης στο ΠΔΜ της Πρέσβεως της Βοσνίας Ερζεγοβίνης στην Ελλάδα, κας. Milica Ristovic Krstic καθώς και αντίστοιχων συναντήσεων με το Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Σαράγεβο, του Πρέσβη της Ελλάδας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη κου. Δημητρίου Παπανδρέου.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.