Ανθότοπος Κοζάνης: Σύλληψη ατόμου για τοποθέτηση συρματοπαγίδων με σκοπό την παγίδευση και θανάτωση αγριόχοιρων και ζαρκαδιών (Φωτογραφίες)

26 Σεπτεμβρίου 2021
09:26

Στη σύλληψη ενός ατόμου που με τη χρήση συρματοπαγίδων προέβαινε στην παγίδευση και θανάτωση Αγριόχοιρων αλλά και Ζαρκαδιών προχώρησαν οι άνδρες της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων. Συγκεκριμένα μετά από πολύμηνη παρακολούθηση και ατέλειωτες ώρες επιτήρησης της περιοχής όπου εντοπίστηκαν οι συρματοπαγίδες, κλιμάκιο θηροφυλάκων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης και του Κυνηγετικού Συλλόγου Εορδαίας, με υπομονή και επαγγελματισμό κατάφεραν να συλλάβουν την 24/9/2021 κατά τις απογευματινές ώρες, σε δασική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Ανθότοπου του Δήμου Κοζάνης, τον υπαίτιο της παράνομης πράξης, άτομο Αλβανικής Υπηκοότητας που εργάζονταν ως τσομπάνος σε κτηνοτρόφο της περιοχής. Η σύλληψη του ατόμου έγινε την ώρα που επανατοποθετούσε της συρματοπαγίδες οι οποίες είχαν διαμορφωθεί την προηγούμενη ημέρα από τους θηροφύλακες.
Ο Αλβανικής Υπηκοότητας τσομπάνης με τον τρόπο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες και ενδείξεις, είχε παγιδεύσει είδη της άγριας ζωής (αγριόχοιρους, ζαρκάδια, αλεπού) εκμεταλλευόμενος ότι η περιοχή που τις τοποθετούσε ήταν εντός των ορίων του Καταφυγίου Άγριας Ζωής, όπου η μόνη δραστηριότητα ήταν η βόσκηση των κοπαδιών του ιδίου κτηνοτρόφου και ενός ακόμη.
Κατασχέθηκαν έξι (6) συρματοπαγίδες και ένα τσεκούρι
Επίσης στην ανωτέρω ευρύτερη περιοχή της Τ.Κ. Ανθότοπου, την 7/9/2021 το ως άνω κλιμάκιο Θηροφυλάκων είχε προχωρήσει στη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου Αλβανικής καταγωγής για παράνομη άσκηση θήρας χωρίς την απαιτούμενη άδεια, με τη χρήση παραποιημένης κυνηγετικής καραμπίνας και χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις κατοχής κυνηγετικού όπλου από το εν λόγο άτομο. Υποβλήθηκε μήνυση στο Αλβανικής Υπηκοότητας άτομο αλλά και στον κάτοχο του κυνηγετικού όπλου για παραχώρηση και πλημμελής φύλαξη όπλου.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Εορδαίας συγχαίρει τους Θηροφύλακες για το έργο τους και δηλώνει ότι η πάταξη των φαινομένων της λαθροθηρίας είναι υποχρέωση όλων και θα πρέπει να βοηθάμε και να στηρίζουμε το έργο του Σώματος της Θηροφυλακής που οι ίδιοι οι κυνηγοί χρηματοδοτούν.
Η προστασία των ειδών της άγριας ζωής είναι ευθύνη όλων μας και θα πρέπει τα φαινόμενα παραβατικότητας για τα ζητήματα της θήρας να τα καταγγέλλουμε και όχι να τα υποθάλπουμε, δήλωσε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Εορδαίας.

Κυνηγετικός Σύλλογος Εορδαίας

Ένα σχόλιο

  • Σα δεν ντρέπονται.Απάνθρωποι, αναίσθητοι με παγίδες για ζώα τα οποία μετά βαζανίζονται για ώρες με πείνα και κυρίως δίψα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.