Γράφει ο Κώστας Μασμανίδης

Nίκη για τον Λασσάνη Κοζάνης στην 1η Αγωνιστική της Α’ Φάσης του Κυπέλλου Γυναικών . Ο Λασσάνης για τρία δεκάλεπτα έπαιξε καλό μπάσκετ. Έφτασε τη διαφορά στους 21 πόντους αν κι είχε εκτός παιχνιδιού, τα βαριά “χαρτιά” του στο σκοράρισμα. Στο τέταρτο δεκάλεπτο η απειρία του Λασσάνη ήταν εμφανής. Πολλά λάθη ιδίως στην επαναφορά της μπάλας,κακές επιλογές στην επίθεση χωρίς ηρεμία έφεραν τη διαφορά στους 9 πόντους, όμως η εμπειρία της Κυριαζίδου μέτρησε και ένα καθοριστικό τρίποντο πήγε τη διαφορά στους δώδεκα πόντους και κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε. Το θετικό είναι ότι για πρώτη φορά ο Λασσάνης στην πολυετή παρουσια του στην Α2 πέρασε στην δεύτερη φάση του θεσμού του κυπέλλου. Το συγκρότημα του Θωμά Βλάχου έδειξε ότι με πολλή δουλειά θα κάνει καλή πορεία στην Α2. Το τελικό σκορ 57-50 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού μιας και ο Λασσάνης ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ και κέρδισε δίκαια. Η διαιτησία ήταν πολύ καλή. Η έλευση του κ Λιόλιου στην προεδρία της ΕΟΚ δείχνει ότι πολλά πράγματα αλλάζουν προς το θετικό.

Σε δηλώσεις  του ο προπονητής του Λασσάνη, Θώμας Βλάχος, ανέφερε: “Είναι θετικό που κερδίσαμε. Θέλουμε πολλή δουλειά. Θέλω να περάσω στην ομάδα την νοοτροπία του νικητή και στις επόμενες 5 βδομάδες μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα θα δουλέψουμε σκληρά για να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι”.

Στην επόμενη, δεύτερη φάση, ο Λασσάνης θα αντιμετωπίσει, στη Θεσσαλονίκη, το Νέο Ρυσίο.

Λασσάνης-Ηρακλής 57-50

Διαιτητές: Χρυσάφης-Χατζημπαλίδης-Τοπαλίδης

Δεκάλεπτα: 17-13, 39-14, 46-28, 57-50

Λασσάνης (Βλάχος): Μανωλοπούλου 2, Κυριατζίδου 7(1), Κοτζαϊτση 11(1), Αβρακίδου 3, Μεντεσίδου 8, Χωλοπούλου 13, Φλιούκα 6, Κρανιώτη 7.

Ηρακλής (Αστεριάδης): Πετρίδου 6(1), Παπά 9(1), Γιαννούδη 5, Παπαροϊδάμη 6, Δεληγιάννη, Ουζούνη 5, Λογδανίδου 5, Μελενικιώτου 4, Αναγνωστοπούλου 10(2), Νικοδήμου