Πτολεμαίδα: 37χρονη έπεσε θύμα απάτης από αλλοδαπό που κατάφερε να τις αποσπάσει 7.508 ευρώ σε ηλεκτρονικές αγορές από εταιρείες του εξωτερικού, καθώς και με μεταφορά χρηματικού ποσού σε τραπεζικό ίδρυμα, ομοίως του εξωτερικού

28 Σεπτεμβρίου 2021
12:36

 

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, για το αδίκημα της απάτης που τελέστηκε προ διημέρου, στην Πτολεμαΐδα.

Συγκεκριμένα, 37χρονη ημεδαπή κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε, καθώς ο προαναφερόμενος αλλοδαπός από κοινού με άγνωστο άτομο, επικοινώνησαν μαζί της, μέσω μηνύματος SMS στο κινητό της τηλέφωνο και αφού της παρουσίασαν ψευδές γεγονός ως αληθές (μέθοδος fishing), κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στην χρεωστική τραπεζική της κάρτα, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των -7.508- ευρώ με ηλεκτρονικές αγορές από εταιρείες του εξωτερικού, καθώς και με μεταφορά χρηματικού ποσού σε τραπεζικό ίδρυμα, ομοίως του εξωτερικού.

Ύστερα από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προαναφερόμενων αστυνομικών, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος του αλλοδαπού για απάτη, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του συνεργού του.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας.

Ένα σχόλιο

  • Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις συναλλαγές μας
    ένα μεγάλο μπράβο στην Αστυνομία μας
    έτσι κάθε πολίτης που πέφτει σε μια τέτοιου είδους απάτη να την γνωστοποιεί στην Αστυνομία και αυτή εφόσον έχει τα δεδομένα να προβαίνει σε δικογραφία και πιθανή αυτόφωρη σύλληψη.
    Επίσης καλό θα ήταν να γίνεται δημοσιοποίηση για κάθε τέτοιου είδους απάτη για να είμαστε ποιο επιφυλακτικοί
    Ευχαριστώ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.