Κυνηγετικός Σύλλογος Εορδαίας: Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Κοινότητα Αναργύρων για παραβάσεις διατάξεων του δασικού κώδικα σε περί θήρας αδικήματα και σε συνδυασμό με παραβάσεις του νόμου περί όπλων (Φωτογραφίες)

1 Οκτωβρίου 2021
11:19
Κανένα σχόλιο

Σύλληψη τριών (3) ατόμων εκ των οποίων δυο ημεδαπών και ενός αλλοδαπού Αλβανικής Υπηκοότητας για παραβάσεις διατάξεων του δασικού κώδικα σε περί θήρας αδικήματα και σε συνδυασμό με παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
Συγκεκριμένα κλιμάκιο θηροφυλάκων της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ και των Κυνηγετικών Συλλόγων Εορδαίας και Αμυνταίου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, προχώρησαν την 30/10/2021 τα μεσάνυχτα, στη σύλληψη δυο ημεδαπών και ενός αλλοδαπού, εκ των οποίων ο αλλοδαπός φέροντας παραποιημένη κυνηγετική καραμπίνα οπλισμένη με πέντε κυνηγετικά φυσίγγια τύπου σφαιρίδια και βολίδες κατάλληλα για την άσκηση θήρας τριχωτών θηραμάτων και μη, είχε προσαρμόσει πάνω της ένα φακό μεγάλης εμβέλειας ώστε με τη δέσμη του φωτός να έχει καλύτερη σκόπευση. ΚινούντανΚυνηγετικός Σύλλογος Εορδαίας αρχικά με το όχημα που οδηγούσε ο ημεδαπός και στην συνέχεια αποβιβάστηκε από αυτό κρατώντας στα χέρια του δεμένη- συναρμολογημένη και έτοιμη προς χρήση όπως διαπιστώθηκε, την ως άνω αναφερόμενη κυνηγετική καραμπίνα με σκοπό την παράνομη νυχτερινή άσκηση θήρας. Ο ημεδαπός οδηγός ο οποίος ενεργούσε ως συναυτουργός στην παράνομη πράξη συμμετείχε στην έρευνα για τον εντοπισμό θηραμάτων φωτίζοντας και αυτός, με φορητό φακό μεγάλης εμβέλειας, που είχε στα χέρια του, και το οποίο χρησιμοποιούσε σε σημεία εκτός δρόμου μέσα σε καλλιέργειες τριφυλλιού, υποβοηθώντας το έργο του αλλοδαπού για τον εντοπισμό και θανάτωση πιθανώς αγριόχοιρων. Το τρίτο άτομο- ημεδαπός, παραχώρησε κατά ομολογία του και εν γνώση του, τόσο την κυνηγετική καραμπίνα σε πρόσωπο που δεν ήταν εφοδιασμένο με την απαιτούμενη από το νόμο άδεια αστυνομικής και δασικής αρχής, όσο και το αυτοκίνητο με σκοπό τη μεταφορά του κυνηγετικού όπλου στην ύπαιθρο και τη χρήση του από τον αλλοδαπό. Οι αναφερόμενες πράξεις τελέστηκαν εντός των ορίων του Καταφυγίου Άγριας Ζωής “ΧΙΝΤΣΚΟ- ΧΕΙΜΑΔΙΤΙΔΑΣ” σε αγροτική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου της Π.Ε Φλώρινας.
Κατασχέθηκαν τα χρησιμοποιούμενα μέσα θήρας και με τη συνδρομή των αστυνομικών οργάνων του Α.Τ. Αμυνταίου, που κλήθηκαν προς συνδρομή, τα αναφερόμενα άτομα οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας και αναμένεται η σχετική απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Εορδαίας συγχαίρει για πολλοστή φορά τους Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων και δηλώνει αρωγός στην προσπάθεια πάταξης των φαινομένων της λαθροθηρίας. Τέλος ευχαριστεί θερμά το Αστυνομικό Τμήμα Αμυνταίου για την άμεση ανταπόκριση στην κλήση των θηροφυλάκων για συνδρομή και τη συμμετοχή και άψογη συνεργασία των αστυνομικών οργάνων του Α.Τ Αμυνταίου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.