Λερναία Ύδρα (της Γιάννας Γκουτζιαμάνη )

3 Οκτωβρίου 2021
11:05

«Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. Η σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό».  Μπ. Μπρεχτ.

Το κτήνος φόρεσε την πανοπλία του. Μεταμόρφωσε τα νεανικά πρόσωπα σε Λύκους και οργάνωσε την Επίθεση με Ρόπαλα και Νυστέρια. Στρατός του έγιναν οι Απόκληροι της κοινωνίας. Τους έταξαν ότι θα γίνουν Ικανοί , όταν εκτελούν τις διαταγές του Αρχηγού. Έτσι απόλυτα Υποταγμένοι πιάστηκαν στα Δίχτυα της άγνοιας, Ρουφιάνοι τους κρατούσαν τσίλιες και χτύπησαν Άγρια όποιους δεν γούσταραν.

Ο οργασμός της σκύλας σε παροξυσμό. Δούλεψαν γι αυτόν πολλοί επιβήτορες: στρατοί ομάδων, μηχανές παραγωγής κουλτούρας της τηλοψίας, το μπάτσελορ, το σαβάιβορ, το big brother, το διογκωμένο Εγώ από υπερσυσσώρευση και υπερκατανάλωση, ο υπερεθνικισμός, ο φαλλοκρατισμός..

Και επέλεξε το χώρο του σχολείου να γεννήσει. Εκεί που οι δάσκαλοι παλεύουν να δώσουν Λύσεις στα δύσκολα: Ανοίγουν το άγνωστο μονοπάτι της Ενσυναίσθησης, Ρίχνουν το σπόρο του διαλόγου. Οφείλουν να εξασφαλίσουν τους όρους, με τους οποίους τα παιδιά θα Νιώσουν ελεύθερα. Ασκούνται στην αναζήτηση της Αλήθειας μέσα από τον κόσμο των Ιδεών. Οι Αδυναμίες απαιτούν σεβασμό . Ο καθένας μπορεί να Υποστηρίξει τη γνώμη του. Δρόμοι πολλοί ανοίγονται τότε για όσους Διψούν για γνώση και Ρωτούν και Αμφισβητούν.

Όσο πιο δυνατά ακούγονται αυτές οι φωνές, η σκύλα παθαίνει ασφυξία, γιατί έχει αλλεργία στις αξίες του ουμανισμού, του σεβασμού, της ισοτιμίας, της φιλίας..

Κοζάνη 3-10-2021

Γκουτζιαμάνη Γιάννα

4 σχόλια

  • Εξαιρετικό!!!
    Ευτυχώς υπάρχουν και μερικοί άνθρωποι ακόμα που μιλούν για αξίες ουμανισμού, σεβασμού κτλ.
    Νόμιζα ότι ήταν είδος προς εξαφάνιση!

  • Να υποθέσω ότι αυτά ισχύουν και για τις δυο πλευρές, χωρίς κομματικές παρωπίδες; Σκύλες υπάρχουν παντού…

  • Κυρία Γκουτζιαμανη πολυ ωραία και σωστά τα γράφετε, διαφωνώ σε κάτι. Η σκύλα δεν είναι μία είναι πολλές. Είναι από πολλές κατευθύνσεις και όχι μία και είναι εξίσου επικίνδυνες. Εγώ αυτό διαπιστώνω.

  • Το λάθος της σημερινής κοινωνίας είναι ότι βλέπει μόνο μια σκύλα. Όπως αντιμετώπιζε η μία σκύλα πρέπει να αντιμετωπίσουν και οι άλλες σκύλες οι απέξω, γιατί και αυτές είναι επικίνδυνες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.