Εκδήλωση με θέμα την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και την ενίσχυση των μέτρων προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, πραγματοποίησε στην Αιανή, την Κυριακή 3/10, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης

4 Οκτωβρίου 2021
20:51

Εκδήλωση του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης πραγματοποιήθηκε στην Αιανή την Κυριακή 3 Οκτωβρίου. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν η αναγκαιότητα του εμβολιασμού σε συνδυασμό με την ενίσχυση των μέτρων προστασίας της υγείας αλλά και αυτών στους χώρους δουλειάς.

Ομιλητής της εκδήλωση ήταν ο Γιώργος Μητσιάκος αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής – Νεογνολογίας, του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και της Β’ Νεογνολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».

Ξεκινώντας την ομιλία του στάθηκε στο ότι μόνο ένα δημόσιο σύστημα Υγείας μπορεί να αντιμετωπίσει ολοκληρωμένα τα προβλήματα υγείας του λαού μας και της πανδημίας. Για το ζήτημα των εμβολίων για τον κορονοϊό το γεγονός της γρήγορης δημιουργίας του, αποδεικνύει ότι είναι τεράστιες οι δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και της παραγωγικότητας της εργασίας.

Αναδείχτηκαν στην ομιλία η αναγκαιότητα ενημέρωσης των εργαζομένων για το εμβόλιο από τους ειδικούς επιστήμονες και τους γιατρούς εργασίας στους χώρους δουλειάς κάτι το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει σε κανένα εργοτάξιο σε κανένα χώρο δουλειάς στην περιοχή μας.

Ότι πρέπει κυβέρνηση και εργοδοσία να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς: δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ, παροχή όλων των απαραίτητων ΜΑΠ για την ανάσχεση διάδοσης του κορωνοϊού, ειδική μέριμνα για της ευπαθής ομάδες, αποσυμφόρηση των μέσων μεταφοράς των εργαζομένων με συχνότερα δρομολόγια, ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού στα εργοτάξια, συχνότερους ελέγχους από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα κοκ.

Στην συνέχεια έγινε συζήτηση γύρω από το θέμα των εμβολίων και της υγείας.

Τέλος καλούμε τους εργαζόμενους στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συνδικάτου την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 11:00πμ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.