Ακίνητα: «Ζεσταίνεται» η αγορά και στην επαρχία – Ποιες πόλεις «καλπάζουν» – Οι τιμές στην Π.Ε. Κοζάνης και τις υπόλοιπες Π.Ε. στην Δ. Μακεδονία

6 Οκτωβρίου 2021
12:58

Μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στο «μπουμ» των ακινήτων μπαίνει και η επαρχία, καθώς οι τιμές εκτοξεύτηκαν το τρίτο τρίμηνο κατά 24%  στην Ευρυτανία, 15,8% στα Γρεβενά, 13,9% στον Έβρο, 12,4% στη Λάρισα και 10,6% στο Κιλκίς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του spitogatos.gr, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν σχεδόν 10% το τρίτο τρίμηνο στα Βόρεια και στα Δυτικά Προάστια της Αθήνας, με την άνοδο της αγοράς να είναι πιο συγκρατημένη στο κέντρο (+4,2%), στα Ανατολικά (+5,9%) και στα Νότια Προάστια (7,4%).

Στη Θεσσαλονίκη, οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν κατά 8,1% στο κέντρο της πόλης και 6,7% στους περιφερειακούς δήμους.

akinita-zestainetai-i-agora-kai-stin-eparchia-poies-poleis-kalpazoyn0

Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου-Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2021, η μέση τιμή για τα σπίτια προς πώληση ήταν υψηλότερη στα νότια προάστια της Αθήνας, με 2.813 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και χαμηλότερη στη Φλώρινα, με 550 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Η μεγαλύτερη αύξηση σε αυτό το τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καταγράφηκε στο Νομό Ευρυτανίας με +24%, ενώ η μεγαλύτερη μείωση στο Νομό Ηλείας με -10,2%.

akinita-zestainetai-i-agora-kai-stin-eparchia-poies-poleis-kalpazoyn1akinita-zestainetai-i-agora-kai-stin-eparchia-poies-poleis-kalpazoyn2akinita-zestainetai-i-agora-kai-stin-eparchia-poies-poleis-kalpazoyn3

Όσο για τις ενοικιάσεις, η χαμηλότερη τιμή καταγράφεται στο Κιλκίς με 3,29€/τ.μ. και η υψηλότερη τιμή στη Χαλκιδική με 29,5€/τ.μ.

akinita-zestainetai-i-agora-kai-stin-eparchia-poies-poleis-kalpazoyn4akinita-zestainetai-i-agora-kai-stin-eparchia-poies-poleis-kalpazoyn5akinita-zestainetai-i-agora-kai-stin-eparchia-poies-poleis-kalpazoyn6

moneyreview.gr

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.