Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας: Ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Διαπίστευση Erasmus 2021-2027

7 Οκτωβρίου 2021
15:37
Κανένα σχόλιο

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Διαπίστευση Erasmus 2021-2027». Στην τηλεσυνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και από συνεργαζόμενους φορείς εκπαίδευσης. Το θέμα της ενημέρωσης παρουσίασε η υπεύθυνη προώθησης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας, κα Ευαγγελία Τριανταφύλλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν οι προτεραιότητες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων καθώς και οι ειδικοί στόχοι ανά τομέα δράσης (σχολική εκπαίδευση και επαγγελματική εκπαίδευση). Στη συνέχεια, δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με τη Διαπίστευση, τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων, τα κριτήρια επιλογής και χορήγησης καθώς και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι για την υποβολή της αίτησης. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ερωτήματα που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες.

Η διαπίστευση Erasmus αποτελεί εργαλείο για τους οργανισμούς επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ), σχολικής εκπαίδευσης και εκπαίδευσης ενηλίκων που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε διασυνοριακές ανταλλαγές και συνεργασίες. Η απονομή της διαπίστευσης Erasmus επιβεβαιώνει ότι ο αιτών έχει καταρτίσει σχέδιο για την υλοποίηση δραστηριοτήτων κινητικότητας υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας ανάπτυξης του οργανισμού του. Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης απονεμήθηκε Διαπίστευση στον Τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης μετά από αίτησή της το 2020. Στην παρούσα φάση, ο οργανισμός συνεργάζεται με όλους τους φορείς επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης της περιφέρειάς μας προκειμένου να καταθέσει αίτηση για χορήγηση Διαπίστευσης στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ως Συντονιστής Κοινοπραξίας.

Διευκρινίζεται ότι η απόκτηση διαπίστευσης επιτρέπει στους οργανισμούς να έχουν απλοποιημένη πρόσβαση σε χρηματοδότηση για την κινητικότητα προσωπικού και μαθητών κατά τη διάρκεια του προγράμματος Erasmus+ (2021-2027). Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων διαπίστευσης (ΚΑ 120) είναι η 19η Οκτωβρίου 2021 (13:00). Επίσης, σε περίπτωση που κάποιος οργανισμός δεν έχει υποβάλει αίτηση για διαπίστευση ή δεν έχει εγκριθεί η αίτησή του, μπορεί να συμμετέχει σε προγράμματα κινητικότητας είτε με την υποβολή αίτησης για βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα κινητικότητας (ΚΑ122) είτε χωρίς υποβολή αίτησης ως φορέας υποδοχής άλλου οργανισμού που έχει λάβει χρηματοδότηση για κινητικότητα ή ως μέλος κοινοπραξίας.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι το παρόν διάστημα είναι σε εξέλιξη ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος Σχολικών Μονάδων για συμπράξεις μικρής κλίμακας (Βασική Δράση 2/ΚΑ2) που απευθύνονται σε φορείς χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο Πρόγραμμα Erasmus+ (καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων 3 Νοεμβρίου 2021).

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.