Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης: Ανακοίνωση στήριξης του αγώνα των εκπαιδευτικών

10 Οκτωβρίου 2021
20:32

Ανακοίνωση στήριξης του αγώνα των εκπαιδευτικών

Το Συνδικάτο Οικοδόμων στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση συνεχίζοντας στον αυταρχικό της κατήφορο σέρνει τη Δευτέρα για άλλη μια φορά τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών στα δικαστήρια προκειμένου να επιβάλλει την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση στην οποία οι εκπαιδευτικοί αντιστέκονται με απεργία – αποχή. Πιστεύουμε πως η σημερινή αντιεκπαιδευτική πολιτική μπορεί και πρέπει να ανατραπεί μέσα από τον κοινό αγώνα εκπαιδευτικών – μαθητών – γονέων εργαζομένων. Να συνδεθεί άμεσα με τους αγώνες των μαθητών για να είναι ασφαλή η λειτουργία των σχολειών

Οι νόµοι για το Λύκειο, την Τεχνική Εκπαίδευση, τον τρόπο εισαγωγής στο Πανεπιστήµιο, µε αποκορύφωµα την αξιολόγηση της σχολικής µονάδας και των εκπαιδευτικών διαλύουν τα µορφωτικά δικαιώµατα και ορθώνουν νέους ταξικούς φραγµούς για τα παιδιά των εργαζομένων.

Το µέλλον που ετοιµάζουν για τους µαθητές µας είναι αποκρουστικό. Η νέα γενιά καλείται να ζήσει σε καθεστώς επιφανειακής µόρφωσης και εφήµερων δεξιοτήτων, ελαστικών εργασιακών σχέσεων, ανασφάλειας. 40 χιλιάδες νέοι αποκλείστηκαν από τα Πανεπιστήµια µε την εφαρµογή της απαράδκετης Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) και της τράπεζας θεμάτων. Απαιτούμε να καταργηθούν τώρα!

Οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι θα μείνουν στα χαρτιά!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

Όχι στην αξιολόγηση , αλληλεγγύη στην ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ των εκπαιδευτικών.

Κοζάνη 10.10.21

4 σχόλια

  • Ανακοίνωση κομματικού γραφείου.Μια χώρα που δεν θέλει να αλλάξει. Όλοι έχουν άποψη για όλα.Αγωνας να είναι και ας είναι και ο τελικός αγώνας Γαλλία-Ισπανία.

  • Καλα αφου ειναι το συνδικάτο οικοδόμων μαζι σας… ειναι φανερο πως η απεργία γινεται για λογους κομματικής σκοπιμότητας…. αμφιβάλω αν οι εκπαιδευτικοί έχουν διαβάσει το νομοσχέδιο…. μια γνωστή μου γυμνάστρια που αντιδρούσε στο νομοσχέδιο, μου έλεγε προ ημερών πως συναρτά την χρηματοδότηση του σχολείου από την αξιολόγηση του σχολείου… δίκιο έχεις τις λέω πως μπορείς να αξιολογηθείς για πράγματα που δεν μπορεις να επηρεάσεις ? διαβάζω λοιπόν και τα 13 άρθρα του νομοσχεδίου και δε βρίσκω πουθενά καποια αναφορά… τι να πω κάποιος τους παραπληροφορεί … η αξιολογηση τους λέει εστω ετσι οπως είναι …αποτελεί το πρώτο βήμα… κατόπιν θα έρθουν όλα τα υπόλοιπα…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.