Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φλώρινας, με ομόφωνη απόφασή τους στην έκτακτη συνεδρίαση της 11/10/2021, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την απώλεια του Τραϊανού Πετκάνη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του κου Προέδρου,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Α. Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την εκδημία του θανόντα, δημόσια και στην οικογένειά του, ευχόμενοι η μνήμη του εκλιπόντος να συντροφεύει τις σκέψεις των οικείων του και να απαλύνει τον πόνο τους για την απώλειά του.

Β. Να κατατεθεί ως ένδειξη τιμής στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος και να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στη νεκρώσιμη ακολουθία.

Γ. Το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Δ. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο.

Ο Τραϊανός Πετκάνης υπήρξε για σειρά ετών ένας ακάματος εργάτης και ενεργό στέλεχος της Κεντρικής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Διετέλεσε Γ. Γ. του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, Αιρετός Νομάρχης, Νομαρχιακός και Δημοτικός Σύμβουλος.

Εγκαινίασε και τίμησε με την παρουσία του τον θεσμό του πρώτου αιρετού Νομάρχη της Φλώρινας, τον οποίο υπηρέτησε με την γνωστή  του σε όλους μεθοδικότητα και κυρίως αποτελεσματικότητα.

Ευγενής και μειλίχιος ως άνθρωπος, δίπλα στα προβλήματα του πολίτη, εργασιομανής και μεθοδικός, άφησε πίσω του ορατό και χειροπιαστό έργο για τον τόπο μας και τους πολίτες του.

Επέδειξε συνέπεια στις αρχές και τις ιδέες του, χωρίς όμως να διαχωρίσει ποτέ κατά τη διάρκεια της πολύχρονης ενασχόλησής του με τα κοινά τους πολίτες της Φλώρινας.

Για τον εκλιπόντα ο στόχος ήταν ένας, σαφής και ξεκάθαρος.

Να υπηρετήσει και να εργαστεί, απ’ όλες τις θέσεις ευθύνης τις οποίες θήτευσε, για την προκοπή της Φλώρινας.

Κατά γενική ομολογία  κατάφερε να πετύχει τον υψηλό του στόχο και αυτό αποτελεί την πιο σημαντική παρακαταθήκη που αφήνει στον τόπο μας.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία!

Ο Πρόεδρος

του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Μιχαήλ Ευαγ. Χάτζιος