Τα πρώτα δρομολόγια, πρόκειται να εκτελέσουν αύριο Τετάρτη τα δύο λεωφορεία, εννέα θέσεων το καθένα, που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες μετακίνησης των παιδιών, που φιλοξενούνται στο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου,  που ως γνωστό παραχωρήθηκε προς χρήση για έντεκα χρόνια στο Δήμο Εορδαίας.

Πρόκειται για μία πρότυπη δομή, που στεγάζεται στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας, κατασκευαστικά και λειτουργικά, στην οποία έγιναν κάποιες παρεμβάσεις, γιατί ο χώρος ήταν μεγάλος και θα έπρεπε να διαμορφωθεί ανάλογα με τις απαιτήσεις. Προτεραιότητα, ευθύς εξ αρχής είχαν τα παιδιά εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Συνολικά το παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό υποδέχεται καθημερινά τριάντα βρέφη και εικοσιπέντε νήπια, ενώ, όπως αναφέρει η Πρόεδρος του ΚΟΙΠΠΑΠ Αναστασία Πράπα, κενές θέσεις υπάρχουν στον Β’  Βρεφονηπιακό σταθμό, που λειτουργεί μέσα στην πόλη και μπορεί να απευθυνθεί κάθε ενδιαφερόμενος.

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαίδας λειτουργεί τον τελευταίο μήνα και τα εγκαίνια του θα γίνουν στα τέλη του τρέχοντος μηνός.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ