Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, στο αμφιθέατρο του σχολείου μας, μαθητές και μαθήτριες, κατά βάση, του λυκείου θα παρουσιάσουν το σπουδαίο έργο που συνέθεσε ο καθηγητής του σχολείου κ. Παναγιώτης Δημόπουλος για τις δράσεις μας προς τιμήν της συμπλήρωσης διακοσίων χρόνων από την έναρξη της εθνικής επανάστασης του 1821. Το έργο αποτίνει τον φόρο τιμής που αρμόζει σε τοπικούς ήρωες της Δυτικής Μακεδονίας, όπως ο Φαρμάκης (Βλάστη), ο Λασσάνης (Κοζάνη), ο Τσόντζας (Κοζάνη), ο Ζιάκας (Γρεβενά), ο Κασομούλης (, ο Παπαρέσκας (Καστοριά), ο Νιόπλιος (Σιάτιστα), που αγωνίστηκαν ηρωικά, για να αναπνέουμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.
Η πρώτη χρονικά παρουσίαση, λοιπόν, θα γίνει την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στις 12.30, όπου μπορούν να την παρακολουθήσουν γονείς και κηδεμόνες, ενώ η επίσημη πρώτη θα λάβει χώρα την ίδια ημέρα στις 19.00 στο πλαίσιο σχετικής διοργάνωσης του Δήμου Εορδαίας και αφού θα έχει προηγηθεί εκδήλωση της Θρακικής Εστίας.
Το έργο θα παρουσιαστεί, επίσης, στην Κοζάνη, στα Σέρβια και στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Σας περιμένουμε όλους και όλες!