Παρουσίαση του βιβλίου της Simba Narducci – Βαϊνά «Αγαπώ το φως», την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ώρα 6.30 μ.μ., στο Λαογραφικό μουσείο Κοζάνης

13 Οκτωβρίου 2021
12:45
Κανένα σχόλιο

 

Το τελευταίο βιβλίο της με τίτλο «Αγαπώ το φως» πρόκειται να παρουσιάσει η Simba Narducci – Βαϊνά, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ώρα 6.30 μ.μ., στο Λαογραφικό μουσείο Κοζάνης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, Φιλόλογος- Ποιητής, Δήμητρα Καραγιάννη, Φιλόλογος-Συγγραφέας- Εκδότρια. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Μιχάλης Πιτένης, Συγγραφέας.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασία κατά του covid 19. Θα επιτραπεί είσοδος στον χώρο μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test.

Η Simba Narducci – Βαϊνά, μια ποιήτρια της ιταλικής συναίσθησης, ανοίγεται στις ήρεμες λίμνες της δημιουργίας της. Μακριά από τον τόπο και τον χρόνο της έμπνευσης, αφήνεται σε μια αναπόληση λυρική και λιτή. Τα ποιήματά της έχουν μια μουσική που ακούγεται αισθαντικά στην ελληνική τους μετάφραση κι ακόμα αισθαντικότερα στην ιταλική τους ανάγνωση. Χαμηλότονες μουσικές διαπερνούν τις λέξεις, υπάρχουν κάτω από τις σειρές, ανιχνεύονται στις στροφές, στις ποιητικές στίξεις της. Πενήντα οκτώ ποιήματα στην ιταλική, μεταφρασμένα και στην ελληνική, συνθέτουν αυτή την ποιητική συλλογή που ρίχνει φως στη νοσταλγία των λέξεων και των εικόνων. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παρέμβαση.

***

Η Simba Narducci-Βαϊνά γεννήθηκε στην Φλωρεντία στις 8 Απριλίου 1938. Μεγάλωσε και σπούδασε ξένες γλώσσες στην Μπολόνια. Παντρεύτηκε τον Κωνσταντίνο Βαϊνά, Κτηνίατρο, και από το 1965 ζει στην Κοζάνη. Απέκτησε δυο κόρες και τρεις εγγονές. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές: «Πινελιές αγάπης και νοσταλγίας» (2011) και «Τα λουλούδια που αγαπήσαμε» (2014), στις Εκδόσεις Παρέμβαση.

Τα ποιήματα “Ύπνος” και “Σε μια φίλη” από την Β΄ ποιητική συλλογή βραβεύτηκαν στην Φλωρεντία σε διεθνή διαγωνισμό που διοργάνωσε ο πολιτιστικός οργανισμός ACSI (Associazone Centri Sportivi Italiani). Το ποίημα “Ύπνος” συμπεριλήφθηκε σε έκδοση του οργανισμού ACSI, με τίτλο Ανθολογία Σύγχρονων Ιταλών Ποιητών.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.