Ένα ακόμη παράπονο, μιας μητέρας, μέσω του kozan.gr, με αποδέκτη το Δήμαρχο Κοζάνης

18 Οκτωβρίου 2021
11:42

Κ. Μαλουτα

Σας εκφράζω την έντονη δυσαρέσκειά μου πρωτίστως ως εργαζόμενη πολίτης στην  πόλη μας και δευτερευόντως ως μονογονέας μαθήτριας σε Δημοτικό σχολείο της πόλης.

Θα ήθελα να μου απαντήσετε αν σε κάθε έκτακτο περιστατικό που οδηγεί σε έκτακτη στάση των σχολείων (χιονόπτωση, μη λειτουργία θέρμανσης, ….., για οποιοδήποτε λόγο εν τέλει), θα υπάρχει ενημέρωση σχετικά με την πορεία της εκπαιδευτικής μέρας είτε λίγο πριν την έναρξη του σχολικού ωραρίου,  είτε κατά την διάρκεια του εργασιακού ωραρίου των ενηλίκων;

Γνωρίζετε ότι δεν είναι όλοι οι γονείς στο σπίτι μαζί με τα παιδιά τους, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να τα αποχωριστούν και να εργαστούν;

Πώς περιμένετε να προσφερθεί η δωρεάν εκπαίδευση στα παιδιά που έχουν ήδη ξεκινήσει από το σπίτι τους και βρίσκονται ήδη στους ανθρώπους που έχουν αναλάβει τη φύλαξή τους, χωρίς οι γονείς, όντας χωρίς έγκαιρη ενημέρωση, να έχουν προνοήσει για αυτά που εσείς ανακοινώνετε όταν αρέσκεστε, τη στιγμή που οι ίδιοι βρίσκονται στην εργασία τους; (βλ. τηλεκπαίδευση  πρωτοβάθμιας βαθμίδας της πόλης για τη σημερινή μέρα).

Γιατί εξαναγκάζετε μαθητές να χάσουν το μάθημά τους, όταν πρώτα χθες ανακοινώνετε ότι δεν θα έχουν σχολείο,  και μέχρι να ορίσουμε λήξασα τη χθεσινή μέρα και να αποσυρθούμε επιτέλους για ξεκούραση η μόνη διαφορετική ενημέρωση είναι ότι σε τηλεκπαίδευση θα τεθούν γυμνάσια και λύκεια;

Προφανώς απευθύνετε τις αποφάσεις σας στους γονείς που βρίσκονται στο σπίτι,  που δεν εργάζονται,  ή σε hitech παππούδες που έχουν αναλάβει την φύλαξη των παιδιών και θα είναι πανέτοιμοι να συντονίσουν τα εγγόνια τους σε κάθε απαίτηση που εσείς κατά την αρέσκειά σας θα ανακοινώνετε, ό,τι ώρα θέλετε;

Γιατί δεν σέβεστε όλους τους πολίτες της πόλης με την κάθε διαφορετικότητά τους;

Δεν υπάρχει συνεκτικότητα και λογική στις αποφάσεις σας και καμία αξιοπιστία στη γραμμή λειτουργίας της αρχής που ηγείστε.

Κλείνω την επιστολή με μεγάλη απογοήτευση, παρόλα αυτά παρακαλώ στις μελλοντικές σας κινήσεις να λαμβάνετε υπόψη όλες τις μεταβλητές στην καθημερινότητα των πολιτών.

Με ευχές για δύναμη να βγάλουμε την ημέρα!

20 σχόλια

  • ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ.ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΓΟΝΕΑΣ.ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΝΟΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.ΜΑΣ ΑΓΝΟΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ.

  • ΤΗΝ ΆΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΎΜΕ ΝΑ ΠΑΊΡΝΕΙ ΤΗΛΈΦΩΝΟ ΈΝΑ ΈΝΑ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΎΜΕ ΆΜΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΎΕΙ ΟΛΟΥΣ Η ΑΠΌΦΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΊΡΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΚΑΛΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ Λ.

    • Στα πρόβατα σου εσύ μόνο για αυτά είσαι. Και βέβαια της αποφάσεις στο ποδάρι τις λούζονται οι γονείς χωρίς να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση ούτε και είναι όλοι υποχρεωμένοι να είναι κολλημένοι στην οθόνη του υπολογιστή για τις αποφάσεις του Δημάρχου. Αλλά έτσι έμαθεν ο δήμαρχους….δουλειές στου ποδάρ….

    • Ρε φίλε ποιμένα δεν της αξίζεις να απαντήσεις. Κρίμα δηλαδή. Είσαι επίπεδο τουρκικού καφενείου.. Της ανατολικής Τουρκίας όμως, βάθη..

  • Τα παιδιά επίσης , έχουν δραστηριότητες, φροντιστήρια αγγλικών που όλα αναβλήθηκαν, λόγω τηλεκπαίδευσης.
    Οι γονείς οι περισσότεροι δουλεύουν και η τηλεκπαίδευση το μεσημέρι είναι που δύσκολη, αν όχι ακατόρθωτη αν δεν είναι κάποιος γονέας σπίτι λόγω δουλειάς.
    Ο καιρός ειδικά σήμερα είναι μια χαρά , και δεν γίνεται να οι απόφασεις τόσο σημαντικές να λαμβάνονται με βάση το Facebook και κάποια παράπονα κάποιων μαμάδων ότι θα κρατάει το παιδί τους με 15 βαθμούς κελσίου έξω.
    Στα κοίλα που εδώ και 2 εβδομάδες πάγωναν με 2 βαθμούς κελσίου ούτε φωνή ούτε ακρόαση, πηγαίνουν κανονικα τα παιδιά σχολείο.

  • Ακριβώς το ίδιο κι εγώ μ εσάς. Μονογονέας. Μας αγνοούν επιδεικτικά κι όχι μόνο. Σήμερα στην εργασία μου προϊστάμενος μου είπε να το αφήνεις μόνο του το παιδί.

  • φροντιστήρια και λοιπές αθλητικές δραστηριότητες δήμαρχε από τα lidl θα τα ακυρώσουμε; με ποιανού ευθύνη; δουλειές και αποφάσεις στο πόδι….ειλικρινά είσαι μια αποτυχημένη ψήφος που να κόβοταν το ρημάδι το χέρι την ώρα της ψήφου

  • Δεν έχεις αδικο σε όλα όσα γράφεις, αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι το όλο θέμα είναι εγκύκλιος που βγαίνει απο το Υπουργείο και έχει να κάνει με την Διεύθυνση Αθμιας και Βθμιας. Ο κ.Μαλούτας απλά αποφασίζει για το κλείσιμο των σχολείων (σήμερα λόγω της βλάβης στη τηλεθερμανση-που πολύ σωστά έπραξε, την επόμενη φορά λόγω παγετού, την άλλη λόγω χιονιού). Όλα τα υπόλοιπα τα αποφασίζουν υπουργείο και σχολεία βάσει εντολών.

  • Την απόφαση για τηλεκπαίδευση την παίρνουν οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , όχι ο δήμαρχος .

  • Δεν υπήρχε λόγος να κλείσουν τα σχολεία σήμερα με τον καιρό να είναι καλός. Δεν κλείνουμε τα σχολεία με το παραμικρό.Δεν έχουμε όλοι κάπου να τα αφήσουμε τα παιδιά μας. Επίσης όσο κρύο θα ειχε στο σχολείο τόσο έχει και στο σπίτι αφού η τηλεθερμανση δεν λειτουργεί πουθενά.
    Λίγη κοινή λογική.

  • Το θεμα μετην τηλεκπαιδευση Δεν εχει να κανει με το δημο!τα παράπονα στη Κεραμεως για την ώρα αυτη το αποφάσισε. Ο Δήμαρχος ειπε να κλείσουν τα σχολεία ΔΕΝ αποφάσισε αυτος για την ώρα της τηλεκπαιδευση!Να ξέρουμε τι λεμε!

  • Αν ο Δήμαρχος δεν έπαιρνε απόφαση να τα κλείσει λόγω έλλειψης θέρμανσης , θα φωνάζατε ότι τα παιδιά σας πάγωσαν και πήγαν μέσα στο κρύο. Τώρα όσο αφορά την τηλεκπαίδευση είναι θέμα Περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης και όχι Δημάρχου.
    Δεν υπάρχει σωτηρία τελικά….

  • Αυτά συμβαίνουν δυστυχώς όταν με ένα θέμα, εδώ την εκπαίδευση, εμπλέκονται πολλοί και, συγγνώμη κιόλας, άσχετοι με την εκπαιδευτική διαδικασία. Και να σκεφτεί κανείς ότι το μεγαλόπνοο σχέδιο του Μωυσή που ψηφίσατε, είναι να δοθούν τα σχολεία στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων σε όλα τα θέματα.

  • Έχετε απόλυτο δίκιο. Τα παράπονα στην Κεραμέως όμως. Έχει και το υπουργείο τηλέφωνα. Πάρτε, μην τα λέμε μόνο μεταξύ μας.

  • Δε γινεται καμια αποφαση να εχει το 100% του κοσμου ευχαριστημενο. Δυστυχώς. Αν δεν τα εκλεινε θα λεγατε παγωσαν τα παιδια με ανοιχτα παραθυρα…

    Εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λεμε

  • ο covid επισημοποιησε τον παραλογισμο!
    ο κρατικος μηχανισμος ειναι τοσο αρτηριοσκληρωτικος που αμα συναντηθει με την λογικη …η λογικη θα κανει πισω!
    μην ψαχνετε ευθυνη στους επαγελματιες της ευθυνοφοβιας!
    κανονιστε ολοι να εχετε αυταρκεια σε ολα και μην επενδευετε στην υπευθυνοτητα των κρατικων υπαλληλων…δεν ξερουν και ουτε εχουν διαθεση να μαθουν, ποσω μαλλον να πραξουν!
    η αποφυγη της ευθυνης εχει γινει σπορ στο δημοσιο!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.