Δήμος Κοζάνης: Διευκρινίσεις σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων: “H απόφαση για το αν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στις δομές Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι των αντίστοιχων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, όχι του Δήμου Κοζάνης”

18 Οκτωβρίου 2021
14:14

Ο Δήμος Κοζάνης αφουγκραζόμενος τον προβληματισμό γονέων, εκπαιδευτικών  και μαθητών και διαπιστώνοντας την σύγχυση που υφίσταται αναφορικά με λειτουργικά ζητήματα των σχολικών μονάδων, θα ήθελε να προβεί σε ορισμένες διευκρινίσεις.

Καταρχάς, η απόφαση αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων από τους δήμους λαμβάνεται μόνο λόγω καιρικών συνθηκών (χιόνι, παγετός, απουσία θέρμανσης). Για οποιαδήποτε άλλη αιτία, όπως και για κάθε άλλο εκπαιδευτικό ζήτημα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα.  Σε αυτή την κατεύθυνση, η απόφαση για το αν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στις δομές Πρωτοβάθμιας  ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι των αντίστοιχων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, όχι του Δήμου Κοζάνης.

Τέλος, αναφορικά με τη δυσλειτουργία που μπορεί να προκαλεί η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων στις οικογένειες μαθητών και εκπαιδευτικών, η δημοτική αρχή θα ήθελε να εκφράσει το σεβασμό και την κατανόησή της. Γνώμονας του Δήμου Κοζάνης, είναι η έγκαιρη ενημέρωση προς αποφυγή δυσλειτουργιών. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό, καθώς υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες. Σε κάθε περίπτωση, μέλημά μας είναι πάντα η υγεία και ασφάλεια των παιδιών. Ζητούμε την κατανόηση και την υπομονή όλων.

14 σχόλια

  • Ο νόμος προβλέπει την τηλεκπαίδευση. Συνεπώς ο Δήμος ήξερε πολύ καλά τι αποφάσισε και τις συνέπειες έχει. Οι αποφάσεις που αφορούν τα παιδιά μας θέλουν λίγο περισσότερη προσοχή

    • Φυσικά οι αποφάσεις που αφορούν τα παιδιά μας θέλουν προσοχή. Και σωστά έπραξε ο δήμαρχος.. θα ήθελε κάποιος να πάνε τα παιδιά του σχολείο χωρίς θέρμανση και με ανοιχτά τα παράθυρα. Οι τάξεις είναι κρύες λογο 3μέρού. Τα μισά παιδιά ειδικά τις πρώτες ώρες θα πάγωναν. Καλυτερα μαθήματα απο το σπιτι για 1 _2 μέρες Παρα καμία δεκαριά μέρες άρρωστα

  • ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ Ο ΦΙΛΤΑΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ.ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ.ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΜΑΡΧΕ!!!!!!

  • Α δεν πάτε καλά. Αν δεν τα έκλεινε θα φωνάζατε ότι πάγωσαν τα καημένα τα παιδιά. Τώρα φωνάζετε που τα έκλεισε.Ότι νάνε. Την άλλη φορά Δήμαρχε κάνε δημοσκόπηση και μετά αποφάσισε. Δεν γινόμαστε τίποτα σαν λαός….

  • Τα παράπονα στην Κεραμέως. Που την είδε αυτοκράτειρα και νομίζει ότι οι εκπαιδευτικοί είναι ρομπότ που απλά εκτελούν τις εντολές της και τις δικαστικές αποφάσεις. Τί θα έπρεπε να κάνει ο δήμος δηλαδή; Να λειτουργήσει τα σχολεία χωρίς θέρμανση, ενώ η θέρμανση είναι ευθύνη δική του; Δηλαδή σήμερα στο νόμο Κοζάνης υπάρχει κάποιος που κάθεται στο σπίτι του χωρίς θέρμανση; Τί είναι τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί; Όλα τα προβλήματα στην εκπαίδευση σήμερα έχουν ονοματεπώνυμο : ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ. Η κυρία που μισεί τα δημόσια σχολεία, τους εκπαιδευτικούς. Εκτελεί συμβόλαια.

    • Κούνα τα κεφάλι σου μπας και συνέλθεις. Τι σχέση έχει η υπουργός με το ότι δεν λειτουργεί η τηλεθέρμανση στην Κοζάνη και δεν μπορούν τα παιδιά να πάνε σχολείο ?

  • Μια χαρά το έχουνε βρει. Με το παραμικρό χιονάκι σε κάνα μήνα – δύο, μην βρούνε και κανέναν μπελά, τηλεκπαίδευση! Δήθεν δεν “αντιλαμβάνονται” πως αυτομάτως ισχύει τηλεκπαίδευση αν κλείσουν τα σχολεία!

  • Μπορεί ο Δήμος να μην έχει ευθύνη για το πότε θα γίνει τηλεκπαίδευση, αλλά για την ανεπάρκεια στην πρόσβαση στο οπτικό δίκτυο ΜΑΝ, όπου το 50% των σχολείων της πόλης μας είναι εκτός, οφείλετε στην ανυπαρξία του Δήμου. Στην Πτολεμαΐδα το 90% των σχολείων έχουν πρόσβαση στις οπτικές ίνες. Δήμαρχε ξύπνα φτάσαμε στο 2021.

  • Λόγω του ότι οι περισσότεροι γονείς είναι εργαζόμενοι, δεν βολεύει η έναρξη του σχολειου 9:30 το πρωί. Δεν μπορούμε να φεύγουμε από τις δουλειές μας! Θα προτιμούσα τηλεκπαίδευση σ αυτές τις περιπτωσεις.

  • Ο Δήμαρχος καλά έπραξε, η Δ/νση Αθμιας σωστά έπραξε, η κυβέρνηση με το ΦΕΚ περί τηλεκπαίδευσης, όταν κλείνπυν τα σχολεία, χωρίς να δικαιούνται οι γονείς κάποια ειδική άδεια, έπραξε σωστά? Ποιός την πληρώνει?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.