Σε μια άκρως χρησιμότατη ενέργεια προχώρησε η Τροχαία Κοζάνης τοποθετώντας σε διάφορα σημεία της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Λάρισας προειδοποιητικές πινακίδες που ενημερώνουν τους διερχόμενους οδηγούς ότι υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης στο ύψος της Ελασσόνας την 23η Οκτωβρίου κατά τις ώρες 10:30 ́ έως 17:00 ́ και την 24η Οκτωβρίου 2021 κατά τις ώρες 10:00 ́-16:00, λόγω της τέλεσης αγώνα αυτοκινήτου με την επωνυμία 5η Ανάβαση Ελασσόνας. Οι προειδοποιητικές πινακίδες τοποθετήθηκαν στη Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων, στη διασταύρωση Κρανιδίων, στη διασταύρωση Τριγωνικού και τέλος στη διασταύρωση Λιβαδερού, όπως βλέπετε και στις παρακάτω φωτογραφίες.

 

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως:


Κατεύθυνση κυκλοφορίας από Ελασσόνα προς Κοζάνη:
  Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, με προορισμό την Κοζάνη, θα εκτρέπονται  από την πόλη της Ελασσόνας στην Ε.Ο. ΕλασσόναςΔεσκάτης και μέσω της Επαρχ. Οδού  ΔεσκάτηςΚαρπερού, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό στο ύψος των Γρεβενών.
Κατεύθυνση κυκλοφορίας από Κοζάνη προς Ελασσόνα:

Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, με προορισμό την Ελασσόνα θα κινούνται  στην Εγνατία Οδό και μέσω της Επαρχ. Οδού ΔεσκάτηςΚαρπερού και της Ε.Ο. Ελασσόνας Δεσκάτης, θα εισέρχονται στην πόλη της Ελασσόνας.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας από Ελασσόνα προς Κατερίνη:

Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, με προορισμό την Κατερίνη, θα κινούνται στη Ν.Ε.Ο. ΛάρισαςΚοζάνης και μέσω της Δημοτικής Οδού Τυρνάβου
Aμπελώνα Γυρτώνης και του Ανισόπεδου Κόμβου Γυρτώνης, θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. ή στην Π.Ε.Ο. ΕυαγγελισμούΛεπτοκαρυάς και θα κατευθύνονται προς Κατερίνη.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας από Κατερίνη προς Ελασσόνα:

Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, με προορισμό την πόλη της Ελασσόνας, θα κινούνται στην Π.Α.Θ.Ε. ή στην Π.Ε.Ο. ΕυαγγελισμούΛεπτοκαρυάς και μέσω του Ανισόπεδου Κόμβου Γυρτώνης και της Δημοτικής Οδού Τυρνάβου
Aμπελώνα Γυρτώνης, θα εισέρχονται στη Ν.Ε.Ο. ΛάρισαςΚοζάνης και θα κατευθύνοντα στην Ελασσόνα.