Τριγωνικό Σερβίων: Με τοπικά προϊόντα λειτουργεί την ταβέρνα του στην Γερμανία

26 Οκτωβρίου 2021
10:21

Τοπικά προϊόντα επιλέγει ιδιοκτήτης Ελληνικής ταβέρνας στο Ανόβερο της Γερμανίας , στηρίζοντας την οικονομία της ευρύτερης περιοχής του Ν. Κοζάνης και ήδη  βρίσκεται σε επαφή με παραγωγούς και Επιχειρηματίες της Εορδαίας  προκειμένου να συνάψει νέες συμφωνίες, ενώ, έχει ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα της  Ελληνικής Κοινότητας. Ο Σάκης Σταμκόπουλος από το Τριγωνικό Κοζάνης, μετρά ήδη τριάντα χρόνια ξενιτειάς, αλλά δεν λησμονεί τον τόπο του και όταν το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του επιστρέφει, αναζητώντας ποιοτικά ντόπια αγαθά. Μέλι και γλυκά κουταλιού από τα Πετρανά Κοζάνης όπως και προϊόντα Κυψέλης από τα Σέρβια, σερβίρονται στους πελάτες, με την  προοπτική να εντάξει στη λίστα των συνεργατών του και Μελισσοπαραγωγούς από την Εορδαία, ενώ συζητά και με ιδιοκτήτες καταστημάτων τυποποιημένων εκλεκτών τροφίμων (Delicatessen).

Η οικονομική κρίση, έχει εντείνει τις ροές μετανάστευσης Ελλήνων και αρκετοί νέοι από όλη τη Δυτική Μακεδονία φθάνουν στην ταβέρνα «Ξένος» αναζητώντας εργασία, με τον κ. Σταμκόπουλο να παρέχει τη βοήθεια του, προειδοποιώντας ωστόσο, ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και στη Γερμανία, γι αυτό, και θα πρέπει, όσοι σχεδιάζουν να μεταβούν εκεί, να έχουν ενημερωθεί και προετοιμαστεί κατάλληλα, διαφορετικά, σύντομα θα επαναπατριστούν. Οι Ομογενείς στο Ανόβερο, όπου λειτουργούν εξειδικευμένα Ιατρικά Κέντρα, έχουν να επιδείξουν σημαντικό κοινωνικό έργο, ανταποκρινόμενοι άμεσα στις περιπτώσεις μικρών ασθενών από την Ελλάδα που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και ταξιδεύουν εκεί , με την κινητοποίηση όλων (φορείς, Σύλλογοι), ενισχύοντας οικονομικά και ηθικά τα παιδιά και τις οικογένειες τους

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.