Συνέντευξη Δημάρχου Κοζάνης Λ. Μαλούτα: “Και η ντροπή κοκκίνισε…” – Η ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης ‘Κοζάνη – Τόπος να Ζει” για τις αναφορές του Δημάρχου Κοζάνης περί της εμπλοκής της κόρης του στη γνωστή επένδυση στη “Μάνα Νερού”

26 Οκτωβρίου 2021
14:24

Παρακολουθήσαμε με πολύ ενδιαφέρον την χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Δημάρχου Κοζάνης Λ. Μαλούτα στην εκπομπή «Επί παντός» του TOP Channel. Δεν θα σταθούμε στις πλείστες όσες ανακρίβειες ανέφερε, στις μισές αλήθειες και στον μηδενισμό για ότι έγινε στον Δήμο Κοζάνης κατά την διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής θητείας γιατί θα έπρεπε να γεμίσουμε σελίδες. Εξάλλου ο κ. Μαλούτας έχει αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις τα τελευταία δύο χρόνια ότι έτσι πολιτεύεται πλέον, δεν μπορούμε όμως να μην σταθούμε στην απεγνωσμένη προσπάθειά του να αποσείσει από επάνω του κάθε σκιά σχετικά με την προηγούμενη εμπλοκή της κόρης του σε επενδύσεις φωτοβολταϊκών πάρκων.

Ο κ. Μαλούτας άφησε να εννοηθεί, κάνοντας μάλιστα αναφορά δύο φορές, ότι η εμπλοκή της κόρης του αλλά και άλλων ντόπιων επενδυτών με τα φωτοβολταϊκά προήλθε από το ενδιαφέρον που προκάλεσε η ενημερωτική εκδήλωση γνωστής εταιρίας φωτοβολταϊκών στην αίθουσα Τέχνης το καλοκαίρι του 2020, παρέλειψε όμως να πει ότι:

  • Η εταιρία COENERGY με μοναδικό εταίρο την Αλεξάνδρα Μαλούτα, διαχειριστή τον Ιωάννη Μαλούτα και αντικείμενο την «Παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα» ιδρύθηκε στις 16-6-2020 (Γ.Ε.ΜΗ. 155180236000).

  • Οι αιτήσεις της COENERGY για απαλλαγή από έκδοση περιβαλλοντικών όρων μαζί με Τεχνική Περιγραφή και Τοπογραφικό διάγραμμα για δύο φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος 499,5 KW έκαστος κατατέθηκαν επίσης στις 16-6-2020 (ΑΔΑ: ΩΣ2Γ7ΛΨ-7ΛΡ και ΨΩ6Φ7ΛΨ-Γ2Η).

  • Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τέχνης στις 23-7-2020, πολύ αργότερα δηλαδή από την ημερομηνία που η εταιρία COENERGY ιδιοκτησίας της κόρης του κυρίου Μαλούτα αποφάσισε να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πλάνο, επομένως η περιβόητη αυτή εκδήλωση ποσώς επηρέασε τις επιχειρηματικές επιλογές της Αλεξάνδρας Μαλούτα.

Για την αναφορά δε ότι στο συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο συμμετέχουν και άλλοι ντόπιοι των οποίων το ενδιαφέρον προκλήθηκε από την συγκεκριμένη εκδήλωση αρκεί να αναφέρουμε ότι από το σύνολο των μονοπρόσωπων εταιριών που συμμετέχουν στο σχέδιο αυτό ελάχιστες είναι τοπικές, πλην των εταιριών των ιδίων, των δημοτικών συμβούλων, των στενών συγγενών και των ειδικών συνεργατών της τριανδρίας της δημοτικής αρχής.

Η αναφορά τέλος ότι δεν γνώριζε τίποτα για την ίδια επιχειρηματική επιλογή των ιδίων ή συγγενικών προσώπων των κυρίων Μιχαηλίδη, Σημανδράκου, Μαγγιρίδη και Παλάσκα μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί τη στιγμή μάλιστα που αρμόδιος μελετητής όλων των προηγούμενων είναι συγγενής του κου Μαλούτα κάτοχος και αυτός δύο φωτοβολταϊκών σταθμών και διαχειριστής της εταιρίας COENERGY.

Η προσπάθεια του κυρίου Μαλούτα για απεμπλοκή από την συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι αποδεκτή και δικαιολογημένη, αυτό όμως που δεν μπορεί να γίνει δεκτό είναι η υποτίμηση της κοινής λογικής, η προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας και η παραπλάνησης της κοινής γνώμης με αστεία επιχειρήματα και “a la carte” ηθική.

Κοζάνη 26/10/2021

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

19 σχόλια

  • Δεν φταίει κάνεις εγώ που σε ψήφισα για να κάνουν τα παιδιά σου δουλειές.. Εσύ τη δουλειά σου κάνεις.. Καλά να πάθω.

    • Κίνημα Αλλαγής Ν.Ε. Κοζάνης: “Όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι – αποκαλύψεις για τα Φ/Β πάρκα στη θέση Μάνα Νερού”

  • Πως σας ξεγυμνώνει συνέχεια έτσι ο Λευτέρης και η κίνηση δεν λέγεται…… Η χειρότερη δημοτική αρχή πλέον (Τριανδρία) που πέρασε ποτέ….. μαζί με Βαγγέλα και Κούλη….!!!!! Γαβ….γαβ….γαβ….γαβ..

  • λυπάμαι αλλά η Κίνηση δεν έχει τίποτα πια να προτείνει και μόνο σχολιάζει

    πρέπει να υπάρξει κάτι άλλο στα δημοτικά αλλιώς με αυτά θα είμαστε πάντα

  • ΚΥΡΙΟΙ ΕΔΩ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΗΛ. 25 Ε/ΣΤΡΕΜΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΚΤΑΣΕΩΝ .ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
    ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ

    • Εντάξει δεν το λες και συνδικαλιστή, μια ζωή παρατρεχαμενος, πίσω από τον καθέναν. Απλά τώρα φάνηκε και αυτός που όλοι έχουν αποσυρθεί η έχουν αλλάξει πολιτικό χώρο.

  • Και πέρα απ’το ηθικό του θέματος….ισχύος 499,5 KW….
    Πόσα φωτοβολταϊκά στην θέση αυτή είναι ισχύος 499,5 KW….
    Και οι ελεγκτές αγρών αγοράζουν

  • Η ενότητα καμαρωσεν, που είναι όλοι αυτοί οι δημοτικοί σύμβουλοι του δημάρχου που έδιναν deadline για την απεμπλοκή της συνεργασίας;;;
    Θα συνεχίσει ο δήμαρχος να μας κοροϊδεύει όλους, υποτιμώντας μας;;
    Αν νομίζουν όλοι ότι με τον καιρό θα περάσει, οφείλω να τους ενημερώσω ότι δεν είναι σπασμένο πόδι για να φτιάξει με τον καιρό.
    Μήνυμα χωρίς χρεωση προς τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης ενότητα για το δήμο Κοζάνης.
    Βρείτε το θάρρος που έχει η κα Βεντουλη.

  • Παρατάξεις αποτυχουσες ανίκανες να αντιληφθούν και συλλάβουν τα μηνύματα των καιρών,απλα αναμασούν τα ίδια και τα ίδια,χωρίς να προτείνουν λύσεις για τα προβλήματα της πολης η οποία έχει τα χάλια της χωρίς προοπτική βελτίωσης.

    • Εγώ πάντως ξέρω οτι ο Ιωαννίδης έκανε το Κουρί,αυτοί πήραν το χώρο του ΟΣΕ και έκαναν σχέδιο για να αναπλαστεί μαζί με την Ολύμπου κτλ και βρήκαν και 10εκ, αυτοί ξεκίνησαν εκείνο το open mall που είχε εγκριθεί με 2εκ αλλά έκτοτε αγνοείται, αυτοί ξεκίνησαν το ΣΒΑΚ με το καθηγητή που μετά έγινε Γ.Γ. του Υπουργείου από το Μητσοτάκη, αυτός πάλεψε για το μοναδικό ταμείο που σήμερα δίνει λεφτά για την απολιγνιτοποίηση και αρκετά άλλα. Ήταν οι καλύτεροι; Όχι! Αλλά οι αφορισμοί δεν βοηθούν

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.