Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, μεγάλη υπόθεση διακεκριμένης κλοπής από επιχείρηση γουναρικών στην πόλη της Καστοριάς, για την οποία συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, μέλη εγκληματικής οργάνωσης (Βίντεο & Φωτογραφίες)

27 Οκτωβρίου 2021
12:08
Κανένα σχόλιο

Εξιχνιάστηκε ύστερα από συστηματική, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, μεγάλη υπόθεση διακεκριμένης κλοπής που διαπράχθηκε την 20-10-2021 από επιχείρηση γουναρικών στην Καστοριά.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν προχθές (25-10-2021) από ανωτέρω αστυνομικούς σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, δύο (2) αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι από κοινού με τουλάχιστον ακόμη ένα άτομο, ο οποίος και αναζητείται, αφαίρεσαν γούνινα παλτά, μεγάλης χρηματικής αξίας, από επιχείρηση γουναρικών σε περιοχή της Καστοριάς. Επίσης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη ενός 45χρονου ημεδαπού, στην οικία του οποίου, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης απέκρυπταν τα μέλη της οργάνωσης τα κλοπιμαία.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, πλαστογραφία πιστοποιητικού και άλλα αδικήματα.

Αναλυτικότερα όπως προέκυψε από την πολυήμερη αστυνομική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης διέπραξαν κλοπή την 20-10-2021, από επιχείρηση γουναρικών στην περιοχή της Καστοριάς, αφαιρώντας γούνινα παλτά αξίας άνω των -500.000- ευρώ.

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi), τα μέλη της οργάνωσης αφού αρχικά παραβίασαν την περίφραξη της επιχείρησης, διέρρηξαν στη συνέχεια παράθυρο του κτιρίου, εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο αυτής και αφαίρεσαν τα προαναφερόμενα γούνινα παλτά.

Για τη μεταφορά των κλοπιμαίων χρησιμοποίησαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο εκλάπη την 18/19-10-2021 από περιοχή της Θεσσαλονίκης, φέροντας κλεμμένες πινακίδες έτερου οχήματος, ενώ ως κρησφύγετο – ορμητήριο τους διατηρούσαν την οικία του 45χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου και συντόνιζαν τη μετέπειτα μεταφορά – «φυγάδευση» των παλτών.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος (Υ.Ε.Ε.Β.Ε.) στην οικία του 45χρονου ημεδαπού μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -85- γούνινα παλτά, προερχόμενα από την ανωτέρω επιχείρηση γουναρικών και τα οποία αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους,

  • -3- χειριστήρια (SMART KEY) αυτοκινήτου,

  • -2- συσκευές ανίχνευσης συχνοτήτων,

  • -1- συσκευή σύνδεσης σε εγκέφαλο οχήματος με θύρα «OBD»,

  • -2- ασύρματοι πομποδέκτες,

  • -1- απομίμηση όπλου και

  • διάφορα εξαρτήματα τα οποία χρησιμοποιούνται για την κλοπή οχημάτων.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 45χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσαν Διεθνές Ένταλμα Ερυθράς Αγγελίας Αναζητήσεων των Κυπριακών Αρχών, για διακεκριμένες κλοπές, καθώς και απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου για παρόμοια αδικήματα.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.