Ο Σύλλογος Ιδιoκτητών Γυμναστηρίων Δ. Μακεδονίας προσπαθεί εδώ κι ένα μήνα να κλείσει ραντεβού με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας – Tι αναφέρει σε ανοιχτή δημόσια επιστολή

1 Νοεμβρίου 2021
11:04

Ανοιχτή δημόσια επιστολή προς τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Κύριε Κασαπίδη,

Μετά από πολλές προσπάθειες και τηλεφωνήματα για χρονικό διάστημα πάνω από μήνα ο σύλλογος ιδιοκτητών γυμναστηρίων Δυτικής Μακεδονίας ΣΥ.Ι.ΓΥ.ΔΥ.Μ προσπαθώντας μάταια να κλείσει ραντεβού μαζί σας, επέλεξε να επικοινωνήσει μαζί σας με αυτή τη δημόσια επιστολή για να σας ενημερώσουμε εν συντομία για την δυσμενέστατη οικονομική κατάσταση, που βιώνουν τα 30 αδειοδοτημένα γυμναστήρια της Δυτικής Μακεδονίας, μετά από11 «τραυματικούς» μήνες ολικού lock down λόγω πανδημίας και 6 μήνες υπολειτουργίας τις περιόδους του καλοκαιριού 2020 και 2021 κατά τους οποίους μόνο ήμασταν ανοιχτά.

Τα μέτρα στήριξης που έλαβαν τα γυμναστήρια από την περιφέρεια δυστυχώς ήταν ανύπαρκτα μιας και το πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ για πληγείσες επιχειρήσεις, που υλοποίησε η περιφέρειά, ενώ στήριξε επαγγελματίες ιδιώτες και επιχειρήσεις που δεν έκλεισαν ούτε μία μέρα με κρατική εντολή, σας γνωστοποιήσαμε με μεγάλη λύπη και έκπληξη, πως έμειναν εκτός χρηματοδότησης το 40% των γυμναστηρίων της Δυτικής Μακεδονίας που παρέμειναν κλειστά για 11 συνεχείς μήνες !!!

Κι ενώ περιμέναμε με πολλές προσδοκίες το μήνα Σεπτέμβριο 2021, ο οποίος είναι ουσιαστικά ο εναρκτήριος μήνας της προσοδοφόρας περιόδου των γυμναστηρίων, το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει επιβληθεί στις επιχειρήσεις μας από τις 13/9/2020 πρόσθεσε στα γυμναστήρια περισσότερα προβλήματα, με την υποχρεωτική χρήση αρνητικού ράπιντ τεστ από τις ηλικίες 12 και άνω, και λόγω του αυξημένου κοστολογίου που είναι αδύνατο να καταβάλλουν γονείς και εργαζόμενοι, (διότι ο αθλούμενος στο γυμναστήριο επιβαρύνεται επιπλέον της μηνιαίας συνδρομής 80-120 ευρώ για διενέργεια ράπιντ τεστ) υποχρεώνοντας μας να δεχόμαστε μόλις το 20%-30% των πελατών μας.

Όπως μπορείτε να κατανοήσετε με τα παραπάνω ποσοστά πελατών δεν μπορούμε να καλύψουμε ούτε τα λειτουργικά μας έξοδα, τα οποία άσχετα με την πληρότητα καλούμαστε να τα πληρώσουμε όλα στο ακέραιο, και πολύ περισσότερο καθιστά αδύνατη την κάλυψη των βιοποριστικών αναγκών των οικογενειών μας. Η πανδημία η οποία έφερε σε πολλούς προκλητική κερδοφορία εμάς μας οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο και απόγνωση.

Σας ενημερώνουμε πως αυτή τη στιγμή τα γυμναστήριά μας είναι στη χειρότερη μορφή λοκ νταουν , ένα ιδιώνυμο λοκ νταουν που το υγειονομικό πρωτόκολλο έχει επιβάλλει μόνο στους χώρους μας με πρωτοφανή
αυστηρότητα. Κι ενώ βλέπουμε όλοι να λειτουργούν κανονικά παντού σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους με τα κρούσματα να βρίσκονται σε παράδοξα υψηλά επίπεδα, τα γυμναστήρια μόνο να γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα  αυτής της πανδημίας και να πληρώνουν αντί των πραγματικών ενόχων. Διαμαρτυρόμαστε έντονα καθώς δε δεχόμαστε να χρησιμοποιείται αισχρά ο κλάδος μας ως μοχλός πίεσης προς τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και προς τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, δεν είναι αυτή η δουλειά μας. Επιτέλους την αναποτελεσματικότητα των υπευθύνων να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν ας μην την επωμίζονται τα γυμναστήρια.

Τα γυμναστήρια της Δυτικής Μακεδονίας έχοντας περάσει μνημόνια, capital controls, το κλείσιμο της ΔΕΗ, την μειωμένη εφέτος κατά 53 % εισαγωγή των φοιτητών στο πανεπιστήμιο της Δυτ. Μακεδονίας και την πανδημία εκπέμπουν σήμα κινδύνου για τη βιωσιμότητα τους, οι ιδιοκτήτες εκφράζουμε την ανησυχία μας και την απόγνωσή μας για το μέλλον των γυμναστηρίων της περιφέρειας μας, έχοντας μια Περιφερειακή Αρχή που έχει εκλεγεί με ποσοστό 52% και 7 βουλευτές στην κυβέρνηση!! Παρακολουθούμε τα γυμναστήριά μας να οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο. Τι να περιμένουμε όταν ηκυβέρνηση και περισσότερο η περιφέρεια παρακολουθεί τις εξελίξεις ως απλός θεατής. Για ύστατη φορά ζητάμε ακρόαση και γενναίες αποφάσεις για τη  σωτηρία των επιχειρήσεων μας.


Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος και το Δ.Σ

10 σχόλια

  • Είναι η εποχή του κρόκου και είναι απορροφημένος από το μάζεμα του
    Δεν μπορεί να ασχολειται με τέτοια θεματα

  • Κάπως έχω μπερδευτεί.
    Ο Περιφερειάρχης τι ευθύνη έχει σε όλα όσα αναφέρεστε?
    Σοβαρά τώρα….
    Αρχίζω και ανησυχώ ότι ακόμα και οι επιχειρηματίες του τόπου δεν γνωρίζουν τις ευθύνες του κάθε αιρετού.
    Νομίζω ότι πρέπει να απευθυνθείτε στους βουλευτές, καθώς αυτοί είναι οι πλέον αρμόδιοι και μπορούν να “πιέσουν” για αλλαγή.
    Φιλικά πάντα.

  • ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ. ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΟΙΚΤΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ…

  • Εδώ δεν έχει δώσει ακόμα τις αποζημιώσεις για το 1ο lockdown του Απριλίου – Μαΐου 2020 στις πολύ μικρές επιχειρήσεις, πολύ βιάζεστε….

  • Είστε άδικοι εσείς οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων, διότι ξεχνάτε κάτι βασικό, πως η περίοδος αυτήν είναι επχή του οργώματος και της σποράς των χωραφιών.
    Ο κ. Περιφέρειά ράχης ασχολείται με τις γεωργικές εργασίες…
    Οπότε δείξτε λίγη κατανόηση

  • Ο κύριος Περιφερειαρχης, (σαν Βοϊάτης) αυτήν την περίοδο μαζεύει κάστανα στα χωριά του Βοϊου, οπότε μην τον ψάχνετε.

  • Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να έχετε συνάντηση μαζί του:επικοινωνήστε άμεσα με την εκπομπή “φως στο τούνελ” και η Αγγελική Νικολούλη θα τον εντοπίσει άμεσα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.