Γιατί το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ στρέφεται μεταξύ αλλών και στην ΔΕΤΗΠ; Θεωρούμε απαράδεκτους αλλά και επικίνδυνους τους υπαινιγμούς

1 Νοεμβρίου 2021
12:47

Με έκπληξη διαβάσαμε στο δελτίο τύπου του σωματείου εργαζομένων ΔΕΥΑΚ με θέμα «ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ»  ότι στα ερωτήματα που θέτει,  εμπλέκει και την ΔΕΤΗΠ. 

Αγαπητοί συνάδελφοι, επειδή θεωρούμε απαράδεκτους αλλά και επικίνδυνους τους υπαινιγμούς σας, σας θέτουμε τα εξής ερωτήματα:

1. Γιατί θεωρείτε ότι η χρηματοδότηση προς «άλλους» στερεί πόρους από  την ΔΕΥΑΚ; Τέτοιο  ζήτημα δεν τέθηκε ποτέ και βέβαια ούτε και σήμερα, σε κανέναν φορέα, επομένως το μόνο που καταφέρνετε με τις αναφορές σας είναι η αδικαιολόγητη αντιπαλότητα.

2. Ποιος εμποδίζει την ΔΕΥΑΚ να υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης των έργων της στο ΕΣΠΑ, όπως έχει συμφωνήσει στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και όπως σωστά και γρήγορα έπραξε η ΔΕΤΗΠ ;

3. Τι σημαίνει η απειλή ότι «δεν είναι αποδεκτή» η χρηματοδότηση λειτουργικών εξόδων άλλων; Δεν είναι αυτή η δήλωση  απαράδεκτη επίθεση σε βάρος της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, όταν είναι γνωστό ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή, ότι δεν χρηματοδοτείται λειτουργικά η ΔΕΤΗΠ αλλά αποκλειστικά η ενέργεια (ΔΕΗ) και ότι  σε διαφορετική περίπτωση η τηλεθέρμανση θα είχε κλείσει; Δεν γνωρίζετε ότι  όποιο Ταμείο χρησιμοποιηθεί, δεν χρηματοδοτεί το πετρέλαιο θέρμανσης της ΔΕΤΗΠ, όπως διεκδικείτε για την ΔΕΥΑΚ, αλλά την ηλεκτρική ενέργεια της ΔΕΗ για την ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ παραγωγή θερμότητας;

Επομένως αγαπητοί συνάδελφοι ούτε η ΔΕΤΗΠ , ούτε οι άλλοι δεν στερούν πόρους από την ΔΕΥΑΚ, αρκεί βέβαια και αυτή να καταθέσει προτάσεις  χρηματοδότησης των έργων ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ, αντί λίτρων πετρελαίου.

Με εκτίμηση και συναδελφική  αλληλεγγύη,  που είναι πολύτιμη στους κρίσιμους καιρούς που ζούμε 

Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.ΤΗ.Π.

 

6 σχόλια

 • Σορρυ αλλά στη ΔΕΥΑΚ έχουν απόλυτο δίκιο. Δεν έχει καμιά λογική να πληρώσει το κράτος από τα λεφτά της μετάβασης το κόστος της ΔΕΗ για την τηλεθέρμανση. Και δεν έχει λογική γιατί φέτος θα δώσει 30εκ. Του χρόνου άλλα 30εκ? Του παραχρόνου? Και αυτά τα λεφτά από που χάνονται?

  • Έλα ντε… Πολύ ενήμερος είσαι του λόγου σου… Μη σε χάσουμε. Τι ζόρι τραβάει η Κοζάνη για την τηλεθέρμανση; Έχει ή δεν έχει τον Άγιο Δημήτριο; Το θράσος περισσεύει βλέπω. Ούτε από την τσέπη σου να τα πλήρωνες!

 • Λάζο για σένα χτυπάει η καμπάνα δις (και στις 27/10 και σήμερα).
  Δεν μπορεί η Εορδαία να παίρνει 50εκ (και καλά κάνει)και εσύ τίποτα.
  Όλοι το πηραν χαμπάρι. Βρέχει εκατομμύρια γύρω – γύρω και εσύ ασχολείσαι με το ποιος δε θα χάσει το αντιδημαρχειλίκι την αντιμισθία και τις εσωτερικές ισορροπίες των αποδεδειγμένα αποτυχημένων και των 《καριεριστών》.
  Για τα Φ/Β ξέρατε να τρέχετε τις διδικασίες και τα προγράμματα και τις εταιρείες. Για την Τηλεθέρμανση τίποτα.
  Αν δεν φέρεις αντίστοιχα λεφτά και στην Κοζάνη παρατήστετα όλοι μαζί τριανδρίες αντιδήμαρχοι πρόεδροι και παρατρεχάμενοι συμπολίτευση και αντιπολίτευση και φύγετε.
  Τώρα ο καθένας ονομαστικά βρίσκεται μπροστά στις ευθύνες του.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.