Με έκπληξη διαβάσαμε στο δελτίο τύπου του σωματείου εργαζομένων ΔΕΥΑΚ με θέμα «ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ»  ότι στα ερωτήματα που θέτει,  εμπλέκει και την ΔΕΤΗΠ. 

Αγαπητοί συνάδελφοι, επειδή θεωρούμε απαράδεκτους αλλά και επικίνδυνους τους υπαινιγμούς σας, σας θέτουμε τα εξής ερωτήματα:

1. Γιατί θεωρείτε ότι η χρηματοδότηση προς «άλλους» στερεί πόρους από  την ΔΕΥΑΚ; Τέτοιο  ζήτημα δεν τέθηκε ποτέ και βέβαια ούτε και σήμερα, σε κανέναν φορέα, επομένως το μόνο που καταφέρνετε με τις αναφορές σας είναι η αδικαιολόγητη αντιπαλότητα.

2. Ποιος εμποδίζει την ΔΕΥΑΚ να υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης των έργων της στο ΕΣΠΑ, όπως έχει συμφωνήσει στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και όπως σωστά και γρήγορα έπραξε η ΔΕΤΗΠ ;

3. Τι σημαίνει η απειλή ότι «δεν είναι αποδεκτή» η χρηματοδότηση λειτουργικών εξόδων άλλων; Δεν είναι αυτή η δήλωση  απαράδεκτη επίθεση σε βάρος της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, όταν είναι γνωστό ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή, ότι δεν χρηματοδοτείται λειτουργικά η ΔΕΤΗΠ αλλά αποκλειστικά η ενέργεια (ΔΕΗ) και ότι  σε διαφορετική περίπτωση η τηλεθέρμανση θα είχε κλείσει; Δεν γνωρίζετε ότι  όποιο Ταμείο χρησιμοποιηθεί, δεν χρηματοδοτεί το πετρέλαιο θέρμανσης της ΔΕΤΗΠ, όπως διεκδικείτε για την ΔΕΥΑΚ, αλλά την ηλεκτρική ενέργεια της ΔΕΗ για την ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ παραγωγή θερμότητας;

Επομένως αγαπητοί συνάδελφοι ούτε η ΔΕΤΗΠ , ούτε οι άλλοι δεν στερούν πόρους από την ΔΕΥΑΚ, αρκεί βέβαια και αυτή να καταθέσει προτάσεις  χρηματοδότησης των έργων ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ, αντί λίτρων πετρελαίου.

Με εκτίμηση και συναδελφική  αλληλεγγύη,  που είναι πολύτιμη στους κρίσιμους καιρούς που ζούμε 

Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.ΤΗ.Π.