Την ΠΕ Κοζάνης επισκέφτηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης

3 Νοεμβρίου 2021
10:21

τα πλαίσια του ΚΑΛΕΣΜΑΤΟΣ Αγωνιστικής Συμπόρευσης με το ΚΚΕ ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, επισκέφτηκε την ΠΕ Κοζάνης, την Παρασκευή 29 Οκτώβρη. Το πρόγραμμα της περιοδείας:

Ορυχείο Βόρειου Πεδίου:

Τις πρωινές ώρες κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε το Ορυχείο Βόρειου Πεδίου όπου πραγματοποίησε ομιλία σε εργαζόμενους συνεργείου. Στην ομιλία του, ο Λεωνίδας Στολτίδης, ανέδειξε το αίτιο της πολιτικής που έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους μπροστά στο φάσμα της εξαθλίωσης και της ανεργίας που δεν είναι άλλο από την καπιταλιστική ανάπτυξη που οδηγεί στην ανάγκη καταστροφής παραγωγικών δυνάμεων ώστε να βρουν κερδοφόρα διέξοδο υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια σε νέα πεδία όπως αυτά στις ΑΠΕ. Κάλεσε τους εργαζόμενους σε συμπόρευση με τους κομμουνιστές, στη δημιουργία ενός πανελλαδικού μετώπου εναντίωσης στην αντεργατική πολιτική, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιώματων μας.

Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας:

Στη συνέχεια πραγματοποίησε περιοδεία στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή, επισκέφτηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, συναντήθηκε με το διευθυντή και ιατρούς της Παθολογικής κλινικής ενώ έγινε συνάντηση με τους εργαζόμενους που δουλεύουν στα κλειστά τμήματα των κλινικών covid-19 και άλλο προσωπικό.

Τόσο τα στελέχη του νοσοκομείου όσο και οι εργαζόμενοι κατέθεσαν τους προβληματισμούς και την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας, τόσο για την υποστελέχωση όσο και για τη διαχείριση της πανδημίας. Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο βουλευτής ανέδειξε το μόνιμο και διαχρονικό ενδιαφέρον του Κόμματος για τα ζητήματα της υγείας που εκφράζεται ποικιλοτρόπως μέσα από το αστικό κοινοβούλιο, τους αγώνες των κομμουνιστών υγειονομικών και των δυνάμεων του Κόμματος στο κίνημα για την υπεράσπιση του αγαθού της υγείας του λαού. Κάλεσε τους εργαζόμενους με τους αγώνες τους να στοχεύσουν την στρατηγική της Ε.Ε που ακολουθούν πιστά όλες οι κυβερνήσεις για εμπορευματοποίηση αυτού του κοινωνικού αγαθού και να διεκδικήσουν μαζί με το λαό να αντιστοιχηθεί η εξέλιξη της επιστήμης και τις τεχνολογίας με την ικανοποίηση του αγαθού της υγείας στο λαό. Τέλος, δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει η ανάδειξη των προβλημάτων του Νοσοκομείου με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.

Κοινότητα Αιανής:

Νωρίς το απόγευμα βρέθηκε στην Κοινότητα Αιανής όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Κοινότητας, κ. Στέλιο Βαβλιάρα και το κοινοτικό Συμβούλιο Αιανής καθώς και με τον εκπρόσωπο του Πανελλαδικού Συλλόγου Αιμορροφιλικών Ελλάδας, κ. Αλέξη Καραγιάννη. Συνομίλησε δε με κατοίκους σε περιοδεία στο κέντρο της κοινότητας. Τα προβλήματα που συζητήθηκαν είναι κυρίως οι ελλείψεις στον τομέα της υγείας, όπως για το αγροτικό ιατρείο,οι ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό κ.α.. Ιδιαίτερη αγωνία εκφράστηκε επίσης για την ανάγκη συνεχούς παρουσίας του γιατρού και της νοσηλεύτριας λόγω του μεγάλου ποσοστού αιμορροφιλικών στην κοινότητα. Αναδείχτηκαν προβλήματα όπως της μετακίνησης, των σχολείων, της ανεργίας, της αγροτικής παραγωγής κ.α.

Κοινότητα Σκήτης:

Το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο της κοινότητας Σκήτης, κ. Αντώνη Διαμαντίδη, και τον αντιπρόεδρο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου «Ο ΜΠΟΥΡΙΝΟΣ», κ. Χαραλαμπο Τσανίδη, καθώς και με κατοίκους του χωριού, για το φλέγον ζήτημα της περιοχής , που είναι τα σχέδια εγκατάστασης μεγάλων Φωτοβολταϊκών πάρκων που ήδη άρχισαν να γίνονται στην περιοχή και δεσμεύουν μεγάλη βοσκήσιμη έκταση.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ άκουσε με προσοχή όλα τα προβλήματα, ανέφερε ότι το ΚΚΕ είναι πάντα κοντά στο λαό. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η πολιτική που σχεδιάζεται έχει συγκεκριμένη στόχευση. Όλος ο πακτωλός χρημάτων με την απολιγνιτοποίηση, το Ταμείο Ανάκαμψης θα κατευθυνθεί σε μονοπωλιακούς ομίλους. Δεν προβλέπεται τίποτα για τις λαϊκές ανάγκες, δεν είναι επιλέξιμα τα έργα που είναι σε όφελος του λαού. Ανέδειξε τα αίτια των προβλημάτων των αγροτών που είναι η στρατηγική του κεφαλαίου για ξεκλήρισμα των αγροτών ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις. Κατέληξε ότι το ΚΚΕ αναδεικνύει όλα τα λαϊκά προβλήματα σε όλα τα όργανα της αστικής δημοκρατίας (Δήμος, Περιφέρεια, Βουλή), μπορούν να δοθούν κάποιες λύσεις που όμως όπως τόνισε «χωρίς το λαϊκό παράγοντα η διεκδίκηση έχει κοντά ποδάρια» και ανέπτυξε την στρατηγική του Κόμματος ως τη μόνη διέξοδο για τα προβλήματα του λαού.

3-11-21

Από το Γραφείο Τύπου

Της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.