12ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης: Πραγματοποιήθηκε η 3η εκπαιδευτική μετακίνηση δασκάλων μας στο σχολείο Zakladni  Skola στο Hustopece της Τσεχίας

3 Νοεμβρίου 2021
18:30
Κανένα σχόλιο

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης συμμετέχει στο Πρόγραμμα ERASMUS+ με κωδικό αριθμό: 2019-1-RO01-KA229-063223_5 και τίτλο «Active kids for a better future» για τη διετία 2019-21. Για λόγους covid-19 παρατάθηκε για έναν χρόνο.  Συμπράττουν σχολεία από τη Ρουμανία, Τουρκία, Τσεχία, Ισπανία και  Πολωνία.

Για το 12ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης και τα συμπραττόμενα ευρωπαϊκά σχολεία του προγράμματος πραγματοποιήθηκε η τρίτη  εκπαιδευτική μετακίνηση δασκάλων στο σχολείο Zakladni  Skola στο Hustopece της Τσεχίας.

Από κάθε συμπραττόμενο σχολείο συμμετείχαν 4 εκπαιδευτικοί εκτός από το Σχολείο της Καισάρειας που συμμετείχαν 3, λόγω κινεζικών εμβολιασμών που δεν είναι αποδεκτοί από το κράτος της Τσεχίας, από τις 18 έως τις 22 Οκτωβρίου 2021.

Για το 12ο Δ.Σ Κοζάνης συμμετείχαν οι Αραβοπούλου-Γκανάτσιου Βασιλική δασκάλα, ως συντονίστρια του προγράμματος στο ελληνικό σχολείο, η κ. Μπατσίλη Μαρία, Διευθύντρια του Σχολείου, η κ. Νάτση Πολύμνια, δασκάλα και η κ. Σπυριάδου Αλεξάνδρα, δασκάλα, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος.

Η μετακίνηση και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών διεξήχθη σε άριστες συνθήκες και η εκπαιδευτική εμπειρία που αποκτήθηκε ανεκτίμητη.

Η επιμόρφωση ξεκίνησε με ζεστή υποδοχή στο Δημαρχείο της μικρής αυτής πόλης της Νότιας Τσεχίας. Η Δήμαρχος και ο Διευθυντής του μοναδικού δημόσιου σχολείου της περιοχής, μας υποδέχθηκαν εγκάρδια και μας παρότρυναν να επικοινωνήσουμε και να μιλήσουμε με κάθε μαθητή ή κάτοικο της πόλης γιατί η παρουσία μας εκεί ήταν πολύ σημαντική για όλους. Γνωρίσαμε το Δημόσιο Σχολείο Zakladni  Skola Hustopece, περιηγηθήκαμε στις αίθουσες κρατώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας για εμάς και τους μαθητές, θαυμάσαμε τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του σχολείου και τις αισθητικές παρεμβάσεις των μαθητών σε όλους τους τοίχους των διαδρόμων και των τάξεων με θέματα από το Ευρωπαϊκό μας Πρόγραμμα. Παρουσιάσαμε τις εργασίες όλων των εταίρων σχολείων για τις ημέρες Erasmusdays. Η περιοχή διακρίνεται για τις φυτείες αμυγδάλων και την επεξεργασία τους. Σε λόφο της περιοχής φυτέψαμε αμυγδαλιές, μία κάθε σχολείο, για την συμβολική συνεισφορά μας στη σύγχρονη πραγματικότητα της περιοχής. Επισκεφθήκαμε κάστρα, μνημεία  και γνωρίσαμε πολιτιστικά στοιχεία της ιστορίας του τόπου. Είχαμε εκπαιδευτικό εργαστήριο και παρουσίαση τοπικών εθίμων στο Κέντρο Οικολογίας στη γειτονική πόλη Pavlovice. Τέλος επισκεφθήκαμε την πρωτεύουσα του κράτους την Πράγα και περιηγηθήκαμε στην υπέροχη ιστορική πόλη της κεντρικής Ευρώπης.

Ήταν μια υπέροχη εκπαιδευτική εμπειρία, οι συνάδελφοι προσλάβαμε καλές εκπαιδευτικές πρακτικές τις οποίες μεταλαμπαδεύουμε στην δική μας εκπαιδευτική πραγματικότητα και βελτιώνουμε τις γνώσεις και συμπεριφορές μας μέσα από τη σύγκριση, την αλληλεπίδραση και τον αλληλοσεβασμό.

Ευχαριστούμε το Σχολείο της Τσεχίας για τη ζεστή φιλοξενία και την επιτυχημένη επιμόρφωση.

Ευχαριστούμε τα ευρωπαϊκά προγράμματα ERASMUS+ που μας δίνουν αυτή την δυνατότητα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.