kozan.gr: ‘Ψητό” στην Αιανή μέχρι την Κυριακή …διότι από Δευτέρα τέλος!

4 Νοεμβρίου 2021
12:54

Η Αιανή γαστρονομικά έχει συνδεθεί με το παραδοσιακό “ψητό”, που προσέφεραν επί πολλά χρόνια δύο ιστορικές ταβέρνες, στην κεντρική πλατεία. Δεν είναι υπερβολή το γεγονός ότι πολλοί από τους χιλιάδες επισκέπτες της ιστορικής έδρας του Δήμου Κοζάνης μετέβαιναν στην Αιανή όχι μόνο για τις ιστορικές ομορφιές της αλλά αποκλειστικά και μόνο για να γευτούν το παραδοσιακό ψητό. Η μία ταβέρνα έκλεισε πριν από λίγες μέρες ενώ η δεύτερη του Ιωάννη Στάμου θα λειτουργήσει μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή 7/11, καθώς από Δευτέρα κάνει – κι αυτή – παύση λειτουργίας. Η οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας αλλά κυρίως η παρατεταμένη περίοδος της πανδημίας, που “γονάτισε” οικονομικά όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεν άφησε ανεπηρέαστη και την ταβέρνα του Ι. Στάμου. Όπως μας λέει ο κ. Γιάννης η απόφασή του είναι οριστική, ωστόσο, εφόσον κι εάν καλυτερέψουν τα πράγματα, από το Πάσχα και μετά, ίσως, σε συνεννόηση και με τα παιδιά του, να επανεκτιμήσει την κατάσταση και να την επαναλειτουργήσει, προοπτική όμως που με τα σημερινά δεδομένα δείχνει απίθανη.

kozan.gr

15 σχόλια

  • Λόγω συνταξιοδότησης έκλεισε η μία και σύντομα κλείνει και η δεύτερη και όχι τόσο για την κρίση. Ευχόμαστε να βρεθούν γρήγορα νέοι ιδιοκτήτες!

  • Η ψησταριά του ΓΚΟΥΝΑ έκλεισε λόγω συνταξιοδότησης!!!!Κατεβαινες κυριακη ΑΙΑΝΗ και γινόταν χαμός από κόσμο σε όλα τα μαγαζιά!!!

  • Αγάντα Γιάννη, θάρθουν καί
    καλλίτερες μέρες.
    Πιάσε προσωρινά τό κλαρίνο,
    όλα θά στρώσουν.
    Ένας παλιός φίλος.

  • δεν πειράζει όλος ο νέος πληθυσμός της Αιανής πήγε για δουλειά στο εξωτερικό. λέγαν δε ότι δεν ήθελαν να κάτσουν για δουλεύουν χωρίς να αταμηβοντε για πετνταροδεκαρες κ να πληρώνονται καλά κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι του χωριού χωρίς να κάνουν τίποτα. σε λίγο όχι οι ταβέρνες και το χωριό θα κλείσει η θα το κρατάν οι λιγοστοί δημόσιοι υπάλληλοι.

      • δε νομίζω γιατί μεταφέρω μαρτυρίες από ανθρώπους που φύγανε από το χωριο το οποίο αγαπάνε πολυ.κάποιοι που κατσαν στο χωριό είναι έτοιμοι να πάνε σε αυτούς που φύγανε πρώτοι. απ’ την άλλη για τον κύριο που σχολιάζει παρακάτω να δώσουν κίνητρα για να μην ερημοσουν τα χωριά έχουν δωθεί αλλά και πάλι μόνο στους δημόσιους ο άλλος σε ένα άλλο χωριό έκανε τρίτο παιδί πήρε και για τα τρία παιδιά η γυναίκα του 50 μήνες άδεια στο σύνολο έγινε αμεταθετος και επιδόματα κτλ. δηλαδή μόνο αυτοί κανένας άλλος δεν έχει κάποιο ουσιώδες κυνητρο αλλά έτσι είναι η αλήθεια πονάει.

  • Λογικό όταν δεν υπάρχει κανένα απόλυτος κίνητρο να μείνεις στο χωριό έτσι γίνεται. Το ότι κλείνουν δύο ταβέρνες είναι ένα καμπανάκι ότι χωριά ακόμα σαν την Αιανη αρχίζουν σιγά σιγά να μένουν έρημα. Δώστε κίνητρα να επιστρέψει ο κόσμος στα χωριά του. Φθηνή θέρμανση – νερό και ρεύμα.

  • Πόσο άσχετο το σχόλιο σου όμως ρε φίλε…. Μάλλον δεν σου έκατσε να μπεις στο ΔΗΜΟΣΙΟ γιαυτό βγάζεις τόση χολή.
    Να’ταν η ζήλια ψώρα….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.