Σε εκατοντάδες συναδέλφους δεν υλοποιήθηκε ακόμα ο Νόμος Βρούτση.

Δυσβάσταχτη η φορολογία των αναδρομικών που δόθηκαν πέρυσι

Σε αναμονή για τη δημοσίευση της απόφασης για τα αναδρομικά των περικοπών σε επικουρικό και δώρα.

Η Μυλλέρου δεν υπάρχει πια !!

Ένα τμήμα που ήταν υπόδειγμα λειτουργίας και το διέλυσαν.

Φόβοι για καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων.

Από τις αρχές Νοέμβρη το τμήμα των εργαζομένων που εξυπηρετούσε τους συνταξιούχους της ΔΕΗ και είχε έδρα τη Μυλλέρου 13 έπαψε να λειτουργεί και οι συνάδελφοι σκορπίστηκαν σε διάφορες υπηρεσίες.

Το τμήμα αυτό είχε φτάσει να βγάζει οριστικές συντάξεις στους δύο μήνες στο επιθυμητό δηλαδή επίπεδο που χρόνια τώρα προσπαθούν κυβερνήσεις και διοικήσεις των ασφαλιστικών. Αντί λοιπόν να το χρησιμοποιήσουν σαν οδηγό και να αντιγράψουν τις πρακτικές του το διέλυσαν και σκόρπισαν στους συναδέλφους σε διάφορες υπηρεσίες.

Ήταν ένα τμήμα που σηκώνει τηλέφωνα και εξυπηρετούσε τους συναδέλφους παρά τις διαρκείς καταγγελίες του υπουργού για τη λειτουργία άλλων τμημάτων.

Η εξέλιξη αυτή μας ανησυχεί ιδιαίτερα και εκφράζουμε φόβους ότι θα γίνουν βήματα προς τα πίσω και θα υπάρχουν επιπρόσθετες καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων των εφάπαξ και των επικουρικών.

Υλοποίηση του Νόμου Βρούτση – Σε εκκρεμότητα εκατοντάδες συνάδελφοι

Διαβάζουμε καθημερινά για την ολοκλήρωση της εφαρμογής, υλοποίησης του νόμου 4670/2020 – Νόμος Βρούτση που αφορά στα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων για όσους έχουν περισσότερα από 30 χρόνια ασφαλιστικού βίου

Οι ανακοινώσεις του ΕΦΚΑ και τα δημοσιεύματα του τύπου αναφέρουν ότι έχουν μείνει για επανυπολογισμό 29.000 περιπτώσεις δύσκολες που αφορούν συναδέλφους συνταξιούχους που εργάζονται ή αυτούς που έχουν κληρονομικό δικαίωμα κ.α. και ότι θα πληρωθούν με εμβόλιμες πληρωμές.

Δεν γίνεται καμία αναφορά για εκατοντάδες συναδέλφους οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν μετά το Νόμο Κατρούγκαλου κυρίως κατά τα έτη 2016,2017,2018 και αρχές του 2019 και στους οποίους πλην ελάχιστων εξαιρέσεων δεν έχει γίνει ακόμα επανυπολογισμός με βάση το Νόμο Βρούτση παρά του ότι δεν ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες ή στις λεγόμενες δύσκολες περιπτώσεις.

Οι προσπάθειές μας εδώ και τρεις μήνες να βρούμε άκρη και να πάρουμε μία απάντηση έπεσαν στο κενό. Απευθυνθήκαμε στον ΕΦΚΑ στο υπουργείο στους βουλευτές αλλά ουδείς μας έδωσε μία πειστική απάντηση.

Δυσβάσταχτη η φορολογία των αναδρομικών που δόθηκαν πέρυσι

Σε αναμονή για τη δημοσίευση της απόφασης για τα αναδρομικά των περικοπών σε επικουρικό και δώρα.

Παρά τις παρεμβάσεις των Σωματείων για αυτοτελή φορολόγηση των αναδρομικών αυτά προστέθηκαν στα εισοδήματα του 2015 και 2016 αυξάνοντας έτσι το φορολογικό συντελεστή που σε αρκετές περιπτώσεις έφτασε το 40%.

Η απόφαση για τις περικοπές δώρων και επικουρικών δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί και πάει πίσω από μήνα σε μήνα. Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 15 Γενάρη του 2021 και αναμενόταν να εκδοθεί η απόφαση από το Πάσχα αλλά φτάσαμε Νοέμβρη και ακόμα τον περιμένουμε μέρα με τη μέρα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΟΤΣΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ