Το Σερβιώτικο παζάρι της Δευτέρας έχει μία ιστορία πάνω από 500 χρόνια. Εξαιτίας της κατασκευής της ανάπλασης το παζάρι είχε μεταφερθεί προσωρινά στην οδό Αγίου Γεωργίου με αποτέλεσμα η πόλη των Σερβίων κάθε Δευτέρα να είναι μία πόλη κομμένη στα δύο. Μετά από ομόφωνη απόφαση του τοπικού συμβουλίου αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερβίων η Λαϊκή Αγορά, δηλαδή το παζάρι της Δευτέρας, μεταφέρεται στην παλαιά της ιστορική θέση με μία προσθήκη ενός ακόμη δρόμου, στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων για τον κορωνοιό.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Χ. Ελευθερίου: “Η νέα θέση είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει τους κατοίκους αλλά και τους εμπόρους γιατί:

α) Η πόλη δεν θα κόβεται πλέον στα δύο και θα μπορεί ο κάθε κάτοικος να φτάνει με ασφάλεια στο Κ.Υ Σερβίων.

β) Υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση των εμπόρων άρα και μικρότερη ταλαιπωρία των κατοίκων

γ) Η νέα θέση είναι πιο ευρύχωρη μιας και υπάρχουν περισσότερες θέσεις εμπόρων όπως και θέσεις πάρκινγκ.

δ) Συμφωνεί κατά μεγάλο μέρος με την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Σερβίων.

ε) Θα υπάρχουν καλύτερες συνθήκες υγιεινής για τους εμπόρους της Λαϊκής μιας και θα λειτουργούν οι δημόσιες τουαλέτες που δεν υπήρχαν στην οδό Αγίου Γεωργίου. Είναι δεδομένο ότι οι αλλαγές πάντα προκαλούν αντιδράσεις. Είναι όμως σίγουρο ότι οι νέες αλλαγές θα φέρουν μόνο θετικές εξελίξεις για το μεγαλύτερο ποσοστό των Δημοτών μας όπως και των εκθετών που θα φανούν πολύ σύντομα. Το παζάρι της Δευτέρας από την Δευτέρα 8-11-2021 θα λειτουργεί στην νέα του θέση με της ελπίδα οι αρχικές δυσλειτουργίες να ξεπεραστούν πολύ γρήγορα και η πόλη να γίνει περισσότερο λειτουργική τις επόμενες Δευτέρες”.