Εορδαία: Σε δεινή θέση οι κτηνοτρόφοι

10 Νοεμβρίου 2021
10:56

Σε δεινή θέση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της Εορδαίας, εξαιτίας της αύξησης των τιμών που παρατηρείται σε όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά εφόδια με αποτέλεσμα το 60-70% των κτηνοτρόφων να μη μπορούν να αντεπεξέλθουν στη δαπάνη αυτή και «να μη μπορούν να ταΐσουν τα ζώα τους», γιατί το εισόδημά τους είναι χαμηλό. Αυτό υποστηρίζει ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Εορδαίας, Στέφανος Κωτσίδης, ο οποίος απευθύνεται στην Πολιτεία, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στον Δήμο Εορδαίας, ζητώντας οικονομική ενίσχυση αλλά και ζωοτροφές για να βοηθηθούν οι αδύναμοι οικονομικά συνάδελφοί του.

“Πληγή” για τους κτηνοτρόφους είναι οι συνεχείς επιθέσεις στα κοπάδια από λύκους και αρκούδες που αποδεκατίζουν την περιουσία τους, χωρίς οι παθόντες να αποζημιώνονται  από τον ΕΛΓΑ -όταν και οι εισφορές έχουν αυξηθεί- ενώ ο κ. Κωτσίδης θέτει ευθέως το ζήτημα της αναπλήρωσης του χαμένου ζωικού κεφαλαίου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

2 σχόλια

  • Στέφανε με το κλείσιμο καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς τρέχουμε και δεν φτάνουμε!!!Το ξέρεις??? Γιατί??

  • Ο κ. Κωτσίδης μιλάει για προβλήματα της πρωτογενούς παραγωγής η οποία κρατάει την Ελληνική οικονομία ζωντανή.

    Η οικονομία της χώρας στηρίζεται σ’ αυτούς που αποτρέπουν τα χρήματα της χώρας να φεύγουν στο εξωτερικό παράγοντας τα δικά τους Ελληνικά προϊόντα προς εσωτερική κατανάλωση.

    Γι αυτό πρέπει να βοηθήσουν όλοι οι αρμόδιοι να κρατηθούν οι επιχειρήσεις τους ζωντανές και να μην κλείσουν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.