Το καφέ – ουζερί – ταβέρνα της Ελένης, στον Κήπο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2005. Με ελάχιστα μέσα, στην αρχή, λειτουργούσε σε  επαγγελματικό χώρο στην πλατεία του χωριού, κυρίως με τους κυνηγούς. Όπως μας λέει η ιδιοκτήτρια, η κα. Ελένη, τ’ όνομα της οποίας φέρει και το ουζερί/ταβέρνα, σιγά-σιγά, από στόμα σε στόμα,  το μαγαζί άρχισε να γίνεται όλο και περισσότερο γνωστό και να το επισκέπτεται ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός πελατών, από το αναμενόμενο κι όχι μόνο από τα γύρω χωριά αλλά κι από την πόλη της Κοζάνης. Μετά από πέντε περίπου χρόνια  το ουζερί μετεγκαταστάθηκε στο χώρο που βρίσκεται σήμερα προκειμένου να καλύψει και τις ανάγκες που δημιούργησε η μεγάλη ζήτηση.

Στο ερώτημά μας ποια είναι εκείνα τα στοιχεία  που κατά την άποψή της πιστεύει πως έκαναν τον κόσμο ν’ αγαπήσει αυτή τη γευστική γωνιά του χωριού και να την επισκέπτεται ξανά και ξανά η κα Ελένη μας λέει: “Νομίζω, όχι πολύ σπουδαία πράγματα. Απλά η εξυπηρέτησή μας,  η φιλική ατμόσφαιρα,  η προσωπική σχέση με τους πελάτες, η καλή ποιότητα των φαγητών μας κι  οι τιμές. Τα υλικά μας είναι όλα καλά και προσπαθούμε να παίρνουμε υλικά από τοπικούς παραγωγούς. Επίσης η μέριμνά μας για την καθαριότητα, που είναι βασικό στοιχείο, ειδικά τώρα με τον COVID19 καθώς κι η σταθερότητα στη λειτουργία μας. Είμαστε από το πρωί εδώ και ξέρει ο καθένας  πως ό,τι ώρα και να έρθει θα εξυπηρετηθεί και κάτι θα του κάνουμε να φάει, να πιει το τσίπουρο του ή για να φάει για μεσημέρι ή βράδυ. Ο χώρος δίπλα  που παίζουν τα παιδιά που βλέπετε την αυλή του σχολείου είναι επίσης είναι ένα πλεονέκτημα για οικογένειες με παιδιά και μας επισκέπτονται αλλά και το γεγονός πως η απόσταση από την πόλη της Κοζάνης είναι 10  λεπτά οπότε είναι και εύκολα προσβάσιμο”.
 
H παρατεταμένη περίοδος της πανδημίας, που επηρέασε τα πάντα, ήταν αδύνατον να μην επηρεάσει και το ουζερί της κας Ελένη. H ίδια μας απαντά: “Η αλήθεια είναι ότι πέρυσι που όλο το χρόνο σχεδόν ήμασταν κλειστά περάσαμε πολύ δύσκολα καθώς τα χρήματα κι ενισχύσεις που μας δόθηκαν ήταν ελάχιστες. Από το τέλος της άνοιξης και το καλοκαίρι που ανοίξαμε έστω και με  τους περιορισμούς που επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έστω και δύσκολα, υπάρχει ένα κλίμα αισιοδοξίας ότι θα αντέξουμε και θα περάσουμε τα δύσκολα έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε και να εξυπηρετούμε τον κόσμο που μας εμπιστεύεται. Προσπαθούμε να κρατήσουμε πολύ χαμηλά τις τιμές  γιατί ξέρουμε ότι και  όλοι περνούν, οικονομικά, δύσκολα κι έχουμε μπροστά  έναν, επίσης, αρκετά δύσκολο χειμώνα”.
Η συνέντευξη ολοκληρώνεται με ένα γλυκό χαμόγελο από την κα. Ελένη κι ένα ανοιχτό προσκλητήριο προς όλους όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τις γεύσεις που ετοιμάζει με τόσο μεράκι και φροντίδα.