Η 17η του Νοέμβρη δεν είναι απλά μια επέτειος, είναι μια συνεχής πηγή έμπνευσης, αμφισβήτησης και αγώνα για συλλογική και κοινωνική δράση. ΣΑΡΑΝΤΑ ΟΚΤΩ χρόνια μετά την εξέγερση της νεολαίας του Πολυτεχνείου, το κεντρικό σύνθημα «ΨΩΜΙΠΑΙΔΕΙΑΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», καθοδηγεί ακόμη και σήμερα τους αγώνες του λαού μας για Δημοκρατία Ελευθερία Κοινωνική Δικαιοσύνη και Πρόοδο.

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου βρίσκει την κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία να εφαρμόζει ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές με σκοπό την υποβάθμιση και απαξίωση του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης. Πολιτικές που έχουν στόχο την αποδυνάμωση του δημόσιου τομέα, τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, τη θέσπιση της 10ωρης εργασίας, την περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών, την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, το ξεπούλημα της ΔΕΗ και της δημόσιας περιουσίας.

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης με πίστη στα οράματα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, διατρανώνει την αντίθεσή του στις πολιτικές αυτές και καλεί τους εργαζόμενους, τα μέλη και τα σωματεία να πάρουν μέρος στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη, 17 Νοέμβρη 2021 και ώρα 11.00 π.μ στην Κεντρική Πλατεία Νίκης της Κοζάνης.