Με αφορμή την πρόσφατη Έκθεση ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, το περιεχόμενο της ίδιας της Έκθεσης και τη χρησιμότητά της, καθώς και των εκδηλώσεων που γίνονται  για την προβολή ενός τόπου (του Γιάννη Στρατάκη Περ. Συμβ./π. Νομάρχη Φλώρινας)

15 Νοεμβρίου 2021
11:31
Κανένα σχόλιο

Καλές οι εκδηλώσεις, είναι κάτι σαν το επιδόρπιο μετά από ένα καλό γεύμα, αφού απαντήσουμε βέβαια στον προβληματισμό αν οι εκθέσεις αυτού του τύπου συμβάλλουν πλέον στην ετοιμασία του ζητούμενου καλού γεύματος.

Χρήσιμο νομίζω θα ήταν να δώσουμε απαντήσεις, αν βάζαμε τον εαυτό μας στη θέση του υποψηφίου «αγοραστή»  του τουριστικού μας προϊόντος, τον οποίο πρέπει να βρούμε εκεί που ζεί και δραστηριοποιείται  : 1)ποιο θα ήταν αυτό που θα μας παρακινούσε να επισκεφτούμε ένα τόπο; 2) θα επαναλαμβάναμε την επίσκεψή μας;  και 3) το πιο σημαντικό, θα προτείναμε στον περίγυρό μας να επισκεφτεί τον τόπο αυτό;

Αυτά πιστεύω πως είναι τα πιο κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει ν΄ απαντηθούν πρώτα για να επιτύχουμε επισκεψιμότητα, τουριστική ανάπτυξη και τα προφανή από αυτήν θετικά οικονομικά αποτελέσματα για τον τόπο μας.

Το καλό γεύμα και κυρίως η προπαρασκευή που απαιτείται για να το πετύχουμε είναι το ζητούμενο με λίγα λόγια στοχευμένος σχεδιασμός. Αν απαντήσουμε σ΄ αυτή την απαίτηση τότε έχει σημασία και αξία το επιδόρπιο  και κάθε άλλη παράλληλη προσπάθεια.

ΥΓ.1: Τα ίδια ισχύουν και για το Συνέδριο Οινοτουρισμού που είναι μέσο και για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά δεν αρκεί από μόνο του αν δεν ενταχθεί σε ένα συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό.

ΥΓ.2:Σε πρόσφατη καταχώρηση 4ημερης ομαδικής εκδρομής που οργανώνει  ταξιδιωτικό γραφείο με προορισμό Καστοριά-Φλώρινα- Πρέσπες, ούτε μία διανυκτέρευση εκτός Καστοριάς! Μπορεί ν΄ αλλάξει αυτό; Μεγαλύτερη διάρκεια ,αλλά και διανυκτερεύσεις σε διαφορετικά σημεία μέσα στη Δυτ. Μακεδονία. Είναι επίσης ζητούμενο και η ουσία της προσπάθειας  ανάπτυξης του τουριστικού μας προϊόντος!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.