Επιστολή αγανάκτησης στο Kozan.gr, από συμπολίτη μας, πατέρα μαθητή, για τις τεράστιες ουρές μαθητών στον ΕΟΔΥ: “Καταλαβαίνω ότι πρέπει να τηρηθούν τα πρωτόκολλα όμως αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο. Ταλαιπωρούν μαθητές και γονείς με ό,τι συνεπάγεται “

15 Νοεμβρίου 2021
15:38

Αγαπητοί φίλοι μέσα από την προσωπική μου εμπειρία των τελευταίων ημερών θα ήθελα να μας απαντήσουν η αρμόδιοι και οι τοπικοί άρχοντες εάν συμφωνούν και αν πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα ώστε να σταματήσει αυτό που συμβαίνει με το συνωστισμό από μαθητές και όχι μόνο στον ΕΟΔΥ Κοζάνης. Παρασκευή 12-11-2021  κρούσμα covid  στο σχολείο του γιου μου φεύγω από τη δουλειά πάμε για Rapid στον ΕΟΔΥ Κοζάνης πάνω από πενήντα μαθητές στην ουρά, φεύγω και πάω έξω πληρώνω από την τσέπη μου . Δευτέρα 15-11-2021 μία από τα ίδια , τρία κρούσματα στην τάξη του γιου μου και επαναλαμβάνεται το ίδιο για να μην κουράζω πόσες φορές όμως ακόμα. Ο λόγος που πήγα έξω ήταν όχι ότι μου περισσεύουν αλλά είναι επειδή έχω νεογέννητο μωρό στο σπίτι και θέλω να το προστατεύσω. Καταλαβαίνω ότι πρέπει να τηρηθούν τα πρωτόκολλα και έτσι πρέπει, όμως αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο ταλαιπωρούν μαθητές και γονείς με ότι συνεπάγεται αυτό ψυχολογία των παιδιών, κόστος οικονομικό για τον γονέα,  χρόνο κ.λ.π.  Πρόταση μου  θα μπορούσαν οι μαθητές να μπορούν όταν υπάρχει κρούσμα στο σχολείο τους να μπορούν να πηγαίνουν και σε ιδιωτικές δομές δωρεάν για rapid (ας αναλάβει η πολιτεία το κόστος για τα παιδιά). Δηλαδή όταν χαλάσει ο καιρός φανταστείτε τι θα γίνει με βροχή ή χιόνι. Για να προλάβω κάποιους είμαι ένας γονιός σαν και σας που θέλει να προστατεύσει τα παιδιά του, είμαι κατά του διαχωρισμού  και του διχασμού. Εάν ενδιαφέρει πραγματικά το κράτος που είναι και η περιφέρεια και ο δήμος Κοζάνης η υγεία των πολιτών και η ασφάλεια τους ας πράξουν τα δέοντα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εκτός και αν φταίει η πλατεία της Κοζάνης όπως είπε και ο κ.Άδωνις Γεωργιάδης να απαγορευτεί στους μαθητές να τη πλησιάζουν, φυσικά και αστειεύομαι για να γελάσουμε και λίγο.

Ας μεριμνήσουν λοιπόν οι αρμόδιοι επί του θέματος και ας μας απαντήσουν.
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και το kozan.gr για την φιλοξενία. Εύχομαι να σταματήσει όλο αυτό γρήγορα ,υγεία σε όλους.

35 σχόλια

  • οσοι περιμενουν στον ΕΟΔΥ ειναι εμβολιασμενοι. οι ανεμβολιαστοι δεν εχουν δικαιωμα για βεβαιωση ραπιντ.

   • Δεν αφήνεις τα αρνητικά ανούσια λόγια και να πας να βοηθήσεις μοιράζοντας νερό και φαγητό στα παιδιά που πρέπει μέσα σε 7.30 ώρες να εξυπηρετήσουν όλους εσάς τους καμμενους που τρέχετε για ένα ράπιδ ;;

  • Ο νόμος λέει ότι δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός ούτε έμμεσος ούτε άμεσος. Μάλλον είστε υπεράνω νόμων. Και ποιός σας δίνει το δικαίωμα να πείτε τι να κάνουμε?

  • Ρε κομματοσκυλο για το υποχρεωτικό τεστ ραπίντ για μαθητές μιλάει ο άνθρωπος όταν υπάρχει κρούσμα σε σχολείο. Τι δουλειά έχει ο εμβολιασμός.

  • και τα παιδιά του δημοτικού που δεν μπορούν να εμβολιαστούν τι να κάνουν την προσευχή τους; Επειδή είμαστε εμβολιασμένοι και γονείς και βλέπουμε ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν και κάποιοι βαριά ανησυχούμε για το μπάχαλο στα σχολεία και τα κρούσματα…δυστυχώς το 50+1 είναι πλέον επικίνδυνο και πρέπει να τροποποιηθεί αφού ΜΕΘ δεν υπάρχουν για να μας σώσουν. Κατανοητό ;;;

 • Διαβάστε το κείμενο καλύτερα δεν μιλάει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους μιλάει για τα υποχρεωτικά rapid στα παιδιά εκεί σε αυτά τα παιδιά είναι και εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων και απλά προτείνει ο άνθρωπος να γίνει κάτι καλύτερο δεν επιβάλει γι’αυτό μην κοιτάτε το δέντρο και χάνεται το δάσος και βγάζετε κακίες.

 • Τα παιδιά στον ΕΟΔΥ καθημερινά δίνουν αγώνα να εξυπηρετήσουν τοσο πολύ κόσμο, είμαι μητέρα μαθητή και το βλέπω καθημερινά, είναι μεγάλος ο όγκος των πολιτών που προσέρχονται και είναι ιδιαίτερα υποστελεχωμενοι. Να στείλουν προσωπικό στα παιδιά!

 • Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι με ελάχιστο προσωπικό και με την Κοζάνη να βράζει από το πιο βόρειο έως το πιο νότιο άκρο της και δυτικό έως ανατολικό ..
  Δεν είναι εφικτό να εξυπηρετήσει αυτό το ελάχιστο προσωπικό , όλους εμάς που πάμε για ένα τεστ επειδή ήρθαμε σε επαφή με κρούσμα . Ας προσέχαμε και εμείς … Τι μας φταίνε τα παιδιά ; Δεν γουστάρουμε να περιμένουμε στην ουρα ;; Πάμε το πληρώνουμε και ξεμπερδευουμε άμεσα . Όποιος νομίζει ότι κάθονται .. μάλλον δεν βλέπουν τα 500 άτομα το ελάχιστο που εξυπηρετούν.
  Ένα κρούσμα βγαίνει στην τάξη , όλο το σχολείο στέλνει ο διευθυντής. Ποιος φταίει ; Ο εοδυ ; Σοβαρευτείτε…

    • Κούνα εσύ το δικό σου κεφάλι ποιος σου είπε ότι φταίει ο εοδύ η τα παιδιά άνοιξε το μυαλό σου όλοι το καταλάβανε εκτός από εσένα τι δεν καταλαβαίνεις?

    • Καλά σου λέει, εσύ αυτό κατάλαβες από το κείμενο? Δεν αναφέρεται πουθενά ότι φταίει το προσωπικό ή οι μαθητές, επίσης κανείς δεν έχει την ευχέρεια να πληρώνει αυτό που γίνεται οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού να φροντίσει η πολιτεία να διορθωθεί αυτό λέει ο άνθρωπος πόσο πιο απλά.

 • Θα μπορούσε να σταλεί ένα άτομο στο σχολείο και να γίνουν τα rapid επί τόπου…..ετσι Ούτε τα παιδιά θα ταλαιπωρούνται Ούτε οι υπόλοιποι πολίτες!

 • Για τους χαιρέκακους που έγραφαν την μπούρδα τους χωρείς να διαβάσουν το κείμενο τι να πω; Ντροπή
  Έχετε χίλια δίκια Κυρια μου : “Πρόταση μου θα μπορούσαν οι μαθητές να μπορούν όταν υπάρχει κρούσμα στο σχολείο τους να μπορούν να πηγαίνουν και σε ιδιωτικές δομές δωρεάν για rapid.”

 • Δυστυχώς τις ημέρες που υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην πλατεία το προσωπικό μοιράζεται. Θα μπορούσαν τουλάχιστον αυτές τις μέρες να υπάρχει έξτρα προσωπικό για την πλατεία

 • ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ;ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ.ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.200 ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΤΕΣΤ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.ΟΤΑΝ ΒΡΕΧΕΙ Η ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 2 ΩΡΕΣ ΕΞΩ ΣΤΟ ΚΡΥΟ.ΣΗΜΕΡΑ ΞΥΛΙΑΣΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ.ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

 • ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΕΟΔΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ.ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥΣ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΜΕ.ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ.ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΖΗΣΕΙ.ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ.ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ.ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΔΟΥΔΕΙΑ;ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ.

 • Μπράβο σου που βγήκες μπροστά και ανεδειξες πολύ σωστά το θέμα. Είναι πολυ σοβαρό και δεν πρέπει να υποτιμάται ενόψει και του χειμώνα.

 • Η λύση είναι απλή. Σε περίπτωση κρούσματος συνεργείο του ΕΟΔΥ στο σχολείο να διενεργήσει τα ραπίντ.
  Το έχουν προτείνει εδώ και πολύ καιρό οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών.
  Η καλύτερη προστασία βέβαια είναι η πρόληψη με μείωση μαθητών ανά τμήμα εδώ όμως ισχύει η παροιμία “στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βροντά”

 • Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό να προσπαθεί ένας άνθρωπος να εκφράσει τις δυσκολίες και τους φόβους του με πολύ ωραίο τρόπο χωρίς να προσβάλει κανέναν κι αντί να σταθούμε δίπλα του γιατί σαν γονείς έχουμε όλοι τους ίδιους φόβους να κάνουμε επίθεση και να σχολιάζουμε αρνητικά και ειρωνικά.Γιαυτο φτάσαμε εδώ που φτάσαμε κλασικοί”Έλληνες”Πολλά συγχαρητήρια στον κύριο που είχε το θάρρος να εκφραστεί δημόσια κι όχι να γκρινιάζει από τον καναπέ μόνο αν ακουστεί η φωνή μας ίσως έχουμε κάποιο αποτέλεσμα αλλά ακόμα κι αν τίποτα δεν γίνει θα έχουμε την συνείδηση μας καθαρή στο ότι δεν μείναμε άπραγοι σε όλη αυτή την καταστροφή!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.