Εικόνες και ήχοι από την Πρέσπα στην Θεσσαλονίκη (Φωτογραφίες & Βίντεο)

16 Νοεμβρίου 2021
08:41
Κανένα σχόλιο

Μία δυναμική εκδήλωση προβολής του τουριστικού προϊόντος των Πρεσπών και των τοπικών προϊόντων της περιοχής πραγματοποίησε ο Δήμος Πρεσπών στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Τα χάλκινα της Μπάντας της Φλώρινας και οι χορευτές του συγκροτήματος «Λυγκηστές» έδωσαν τον τόνο στους πολυάριθμους επισκέπτες της εκδήλωσης, που ενημερώθηκαν για την Πρέσπα και το διασυνοριακό πρόγραμμα HOLYWATER, ενώ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα περιώνυμα φασόλια Πρεσπών και πιπεριές Φλωρίνης από τις Πρέσπες.

Νωρίτερα στην έκθεση Philoxenia σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών παρουσιάστηκε η περιοχή των Πρεσπών, τα τοπικά προϊόντα και έγινε εκτενής αναφορά στο πρόγραμμα HOLYWATER.

Στην εκδήλωση, εκτός από τους εκπροσώπους του Δήμου Πρεσπών, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, κ. Σωτήρης Βόσδου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης, εκπρόσωποι φορέων ενώ την παρακολούθησαν αρκετοί επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου.
­
­
­
­­
­
­
­


­
­

To διασυνοριακό έργο HOLYWATER

Το διασυνοριακό έργο HOLYWATER χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg CBC Ελλάδας Δημοκρατίας Βόρειας Μακεδονίας και αποτελεί μια προσπάθεια ολοκληρωμένης προσέγγισης της τουριστικής ανάπτυξης της διασυνοριακής περιοχής των Πρεσπών μέσω της προβολής και προώθησης των ιδιαίτερων πολιτιστικών και περιβαλλοντικών τοπικών πόρων.

Με την εύκολη πρόσβαση στις υπάρχουσες πληροφορίες σχετικά με τα μνημεία και τα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής προσδοκάται σημαντική βελτίωση των δυνατοτήτων επαφής των επισκεπτών με τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς και του περιβάλλοντος της Πρέσπας.

Δημιουργείται μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας και ηλεκτρονικούς χάρτες με επισήμανση όλων των σημείων ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες, καθώς και τρισδιάστατη εικονική περιήγηση στην Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου και του Νοσοκομείου των Ανταρτών, που αποτελεί την σημαντική καινοτομία του προγράμματος.

Στην περιοχή του Resen δημιουργείται δίκτυο μονοπατιών για τη διασύνδεση πέντε σημαντικών μοναστηριών και αναστηλώνεται βυζαντινός ναός.

Στον Λαιμό, με την προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού, διαμορφώνεται επισκέψιμος χώρος, όπου εγκαθίσταται ψηφιακό εκπαιδευτικό παιχνίδι και βίντεο παρουσίασης της Πρέσπας, ενώ στο κτίριο της Βυζαντινής Συλλογής στον Άγιο Γερμανό παρουσιάζεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας η Βυζαντινή κληρονομιά της Πρέσπας.

Οι εταίροι του έργου αποτελούν τους κύριους παράγοντες διαχείρισης του πολιτιστικού και περιβαλλοντικούς αποθέματος της περιοχής και προσεγγίζουν μέσα από συνεργατικές δράσεις την κοινή πρόκληση της τουριστικής ανάπτυξης.

Στο HOLYWATER συμμετέχουν οι εξής φορείς:

Δήμος Πρεσπών (επικεφαλής εταίρος)
Δήμος Resen
Ινστιτούτο και Μουσείο Bitola
Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας
Εταιρία Προστασίας Πρεσπών

 

 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.