Κοζάνη: Στον «κλοιό» του κορωνοϊού – Ρεπορτάζ της ΕΡΤ (Bίντεο)

18 Νοεμβρίου 2021
15:33

Στην πρώτη θέση σε αναλογία πληθυσμού στο 7ήμερο πέρασε η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, καθώς υπάρχουν πλέον 1.179 ενεργές μολύνσεις, με τον αντίστοιχο Ημερήσιο Δείκτη Μόλυνσης (ΗΔΜ) να έχει εκτιναχθεί στα 785 άτομα ανά 100.000 κατοίκους μετά και τις χθεσινές (17/11/2021) 161 νέες μολύνσεις, με δεύτερη την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου ο αντίστοιχος Ημερήσιος Δείκτης Μόλυνσης έχει πέσει στα 755 άτομα ανά 100.000 κατοίκους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο 15ήμερο του Νοεμβρίου από τις 3.448 νέες μολύνσεις του SARS-CοV-2 στη Δυτική Μακεδονία, το 68% των νέων μολύνσεων είναι στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, το 12% στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, το 11% στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και το 9% στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη πίεση στο υγειονομικό σύστημα της περιοχής, ενώ το αδιαχώρητο επικρατεί καθημερινά στο τοπικό παράρτημα του ΕΟΔΥ στην πόλη της Κοζάνης, όπου συρρέουν δεκάδες πολίτες όλων των ηλικιών για να κάνουν τα διαγνωστικά τεστ.

(ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου)

 

 

10 σχόλια

  • Το χρυσό μετάλλιο πήραμε !!!!!!!!
    Τα συγχαρητήρια σε όλους και ιδιαίτερα στους τοπικούς ΑΡΧΟΝΤΕΣ !!!!!!!!
    Και να μην ξεχάσω τον ΚΟΥΛΗ !!!!!!!
    Να τους ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ , ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

  • κλείστε τα σχολεία. Ακούει κανείς; και κρατήστε τα παιδιά σπίτι όχι βόλτες και καφέδες μήπως κάνουμε Χριστούγεννα.

    • Εμείς…οι μεγάλοι, άνω των 60, έχουμε εμβολιαστεί σε ποσοστά από 86% – 92% Εσείς…οι μικροί σε τι πόστο έχετε εμβολιαστεί; Πες μας την ηλικία σου να δούμε.

  • ΕΣΕΊΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΥΓΕΊΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΈΠΕΣΤΕ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΙΚΑΝΌΤΗΤΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΜΩΣ ΤΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΑΝ ΝΟΣΗΣΕΤΕ.

  • Κι όλα αυτά γιατί κάποιοι δε θέλουν να φοράν μάσκα μην τυχόν και δεν εισπνευσουν σωστά το καυσαέριο ή τη φοράν στο χέρι και δεν κάνουν εμβόλιο μην τυχόν κι αλλάξει το dna τους και δεν μπορούν πια με το καινούριο dna να πετανε όπως πριν κάτω στα πεζοδρόμια τις μασκες. Φύγετε από το μεσαίωνα επιτέλους, αν δεν υπήρχαν τα εμβόλια θα είχε αποδεκατιστει το ανθρώπινο γένος. Άλλες χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου παρακαλά για τα στοιχειώδη φάρμακα κι εμβόλια, πλήττονται από ασθένειες, κι εδώ αρνούνται την επιστήμη οι έχοντες ιδέες καταδίωξης.

    • Στην αριστερή στήλη εδώ του kozan μπορείς να τσεκάρεις τα events των τελευταίων ημερών με εικόνες από εσωτερικούς χώρους νυχτερινών μαγαζιών της περιοχής.
      Όταν τελειώσεις από εκεί μπες και τσέκαρε fb, δες και κανένα story στο IG καμιά Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ από κανέναν φίλο. Αν δεν έχεις κάποιον γνωστό που να βγαίνει μπορείς να δεις stories από μεγάλα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και από καθημερινές βραδιές εννοείται.
      Αφού τελειώσεις με όλες αυτές τις ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ, έλα ξανά να αναπτύξεις το θεώρημα για το πως οι ανεμβολίαστοι αρνητές ψέκες είναι οι μοναδικοί που ευθύνονται για την κατάσταση και την διασπορά του κορονοϊού επειδή φοράν την μάσκα στο χέρι.

      • ΟΥΤΕ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΕΞΩ ΒΓΑΙΝΩ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ.ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΞΕΣΑΛΩΝΕΙ;ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΙΔΙΑΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ.ΚΙ ΟΥΤΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΤΡΩΤΟΥΣ.

        • Με το σχόλιό σου επάνω “δείχνεις” ουσιαστικά μόνο τους ανεμβολίαστους ως αιτία της σημερινής κατάστασης και τους τσουβαλιάζεις με κάποιον τρόπο όλους ως ψέκες. Μόνο σε αυτούς αναφέρεσαι και μόνο αυτούς ειρωνεύεσαι.
          Σου απάντησα λοιπών πως δεν ευθύνονται μόνο αυτοί και πως οι εικόνες από τα μαγαζιά δείχνουν άλλη μια πολύ σοβαρή αιτία. Δεν χρειάζεται να μου πεις πως δεν είναι όλοι οι εμβολιασμένοι ίδιας νοοτροπίας μιας και πουθενά δεν “συμπέρανα” πως ΟΛΟΙ οι εμβολιασμένοι ξεσαλώνουν, δεν τσουβάλιασα κανέναν εγώ ούτε είπα πως εσύ έκανες εμβόλιο και ξεσάλωσες. “Μετά από αυτά έλα ξανά να αναπτύξεις το θεώρημα για το πως οι ανεμβολίαστοι είναι οι μοναδικοί που ευθύνονται για την κατάσταση” σου γράφω.. το διάβασες ή νόμιζες πως πήγα να κράξω τους εμβολιασμένους και να βγάλω λάδι τους ανεμβολίαστους?

  • κλειστε τα σουπερ μαρκετ , τα γηπεδα,τα σχολεια,τους οικους ανοχης ,τα παρκα τα ΠΑΝΤΑ και ανοιξτε ενα λακκο να χωθειτε μεσα μπας και ησυχασουμε.βοοειδη

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.