Ο παραολυμπιονίκης δισκοβολίας Σίμος Παλτσανιτίδης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας

23 Νοεμβρίου 2021
21:39
Κανένα σχόλιο

«Από τη στιγμή που εγώ, ως άτομο με αναπηρία, κατάφερα ό,τι κατάφερα, εσείς πρέπει να πετύχετε σε οτιδήποτε κι αν κάνετε στη ζωή σας» …. Σίμος Παλτσανιτίδης 08/11/2021… 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο 1Ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας το πρωινό της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου 2021, με προσκεκλημένο τον παραολυμπιονίκη δισκοβολίας, κ. Σίμο Παλτσανιτίδη.

Μαθητές και δάσκαλοι υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά τον Έλληνα αθλητή, η παρουσίαση του οποίου έγινε τμηματικά στην εσωτερική σάλα του σχολείου και στο εξωτερικό αμφιθέατρο, λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Μεγάλη η χαρά των παιδιών τα οποία ήρθαν σε επαφή και γνώρισαν από κοντά τον αθλητή που έφερε το χάλκινο μετάλλιο στην Ελλάδα κατά τους Παραολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϋ το 2000.

Ερχόμενος από τη Θεσσαλονίκη, ο Σίμος Παλτσανιτίδης μίλησε με πολλή αγάπη στους μαθητές για τον αθλητισμό, τα Ολυμπιακά ιδεώδη, τις ανθρώπινες αξίες, τη δύναμη ψυχής , την πίστη ενώ οι συμβουλές του έφτασαν μέχρι τη διατροφή και τη σωστή στάση – συμπεριφορά του ανθρώπου.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την παρουσία του Σίμου Παλτσανιτίδη και έκαναν πολλές ερωτήσεις που του έδωσαν την ευκαιρία να μεταφέρει το σύνθημα «ΜΠΟΡΩ» και να δείξει με τον δικό του τρόπο την αξία της ψυχικής δύναμης που μπορεί να υπερβεί τα εμπόδια στη ζωή του ανθρώπου.

Μεγάλο ενθουσιασμό έφεραν στα παιδιά τα μετάλλια που είχε μαζί του ο παραολυμπιονίκης. Άλλα από τη συμμετοχή του στην εθνική ομάδα μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο, άλλα από συμμετοχές του σε μαραθώνιους κι άλλα από το άθλημα της δισκοβολίας. Το πιο σημαντικό όμως μετάλλιο, όπως ανέφερε ο αθλητής, το ξέχασε στο σπίτι του. Είναι το μετάλλιο από αγώνα που βγήκε τελευταίος κι αυτό που τον έκανε να πιστέψει στη συνέχιση της μάχης και στην περαιτέρω βελτίωσή του. Να σημειωθεί ότι ο Σίμος Παλτσανιτίδης είναι ένας από τους δύο αθλητές που διένυσαν την απόσταση από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη (520 χιλιόμετρα σε 4 μέρες) με αναπηρικό αμαξίδιο από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου 1997, καταλαμβάνοντας έτσι μια θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Λίγο πριν το τέλος των παρουσιάσεων, εκπρόσωποι όλων των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας χάρισαν στον παραολυμπιονίκη μια ανθοδέσμη από κλαδιά δάφνης, σύμβολο της νίκης στην αρχαία Ελλάδα, και μια κατασκευή, το έμβλημα των Παραολυμπιακών αγώνων, με τις 3 σταγόνες (μπλε, κόκκινη, πράσινη) που συμβολίζουν τα σημαντικότερα συστατικά της ανθρώπινης ύπαρξης, ΨΥΧΗ – ΣΩΜΑ – ΠΝΕΥΜΑ. Μια κατασκευή για την οποία χρειάστηκαν τα 117 δαχτυλικά αποτυπώματα όλων των μαθητών του σχολείου, ένα ομαδικό «δώρο» για τον επίτιμο καλεσμένο.

Θερμές ευχαριστίες προς τον σύλλογο γονέων του σχολείου (απερχόμενο και νυν Δ.Σ.) για την έμπρακτη στήριξη του, με κάλυψη εξόδων.

Κι επιπλέον, στη μητέρα μαθητών του σχολείου, κα Κωνσταντίνα Παπάζογλου, πρεσβυτέρα π. Γρηγορίου Κεσελόπουλου, η οποία, εμπνευσμένη από την επίσκεψη της μητέρας του χρυσού ολυμπιονίκη του Τόκιο Μίλτου Τεντόγλου, έφερε σε επαφή το σχολείο με τον παραολυμπιονίκη, καθώς και τον πατέρα μαθήτριας του σχολείου, τον κ. Διονύση Μπόσιακα, για τη κάμερα της βιντεοσκόπησης της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Κάθε καλό σε όλους τους συμπαραστάτες του εκπαιδευτικού μας έργου.

Μία συγκινητική εκδήλωση με ισχυρά διδάγματα, ένα μάθημα ζωής!

Η διευθύντρια, ο σύλλογος διδασκόντων, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας ευχαριστούν θερμά τον παραολυμπιονίκη κ. Σίμο Παλτσανιτίδη για την τιμή που έκανε και την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση. Πολλές ευχές για προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και πάντα επιτυχίες!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.