Διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Δ.Ε. και ΕΕΠ με τίτλο: «Ρίχνουμε φως στις ρωγμές: Χτίζουμε υγιείς σχέσεις ανάμεσα στα φύλα, στη σχολική κοινότητα».

24 Νοεμβρίου 2021
21:50
Κανένα σχόλιο

Τα μέτρα εγκλεισμού που ανέλαβαν οι περισσότερες χώρες για να θέσουν υπό έλεγχο τη διάδοση του Covid-19, παρότι απολύτως απαραίτητα, έχουν σοβαρές συνέπειες για εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν σε κακοποιητικές σχέσεις. Οι αναφορές για  ενδοοικογενειακή βία κατά γυναικών και πληθυσμού ΛΟΑΤΚΙ πολλαπλασιάστηκαν κατά τη  διάρκεια της πανδημίας, καθώς τα θύματα αναγκάστηκαν να μείνουν μέσα στο σπίτι μαζί με  τους βίαιους συντρόφους ή τα βίαια μέλη της οικογένειάς τους. Στη χώρα μας παρατηρήθηκε κατακόρυφη αύξηση των περιστατικών έμφυλης βίας και της ακραίας μορφής της, των  γυναικοκτονιών.  Η ανησυχία για το δυσάρεστο αυτό διαχρονικό και παγκόσμιο φαινόμενο, αποτέλεσε κίνητρο δράσης στην κατεύθυνση της πρόληψης.

Το παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων, το  Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κοζάνης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», με την συμμετοχή του Συμβουλευτικού Κέντρου  Κοζάνης {ΚΕΘΙ}, στις 25, 26 και 27 Νοεμβρίου 2021, διοργανώνουν βιωματικό  σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Δ.Ε. και ΕΕΠ με τίτλο: «Ρίχνουμε φως στις ρωγμές:  Χτίζουμε υγιείς σχέσεις ανάμεσα στα φύλα, στη σχολική κοινότητα».

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η υποστήριξη, ενδυνάμωση και φροντίδα των εκπαιδευτικών  σε αυτό το ιδιαίτερο διάστημα διαρκών ανατροπών της πραγματικότητας σε προσωπικό και  επαγγελματικό επίπεδο. Παράλληλα θεωρούμε ότι το σχολείο οφείλει να διαδραματίσει  σπουδαίο ρόλο στην πρόληψη της βίας στις σχέσεις των εφήβων, παρεμβαίνοντας και παρέχοντας σε μαθητές και μαθήτριες τις απαραίτητες πληροφορίες και δεξιότητες που  απαιτούνται για να είναι σε θέση να αποφύγουν να γίνουν θύτες ή θύματα βίας στις σχέσεις τους καθώς επίσης και για να μπορούν να αντιδράσουν απέναντι στην έμφυλη βία. Οι  εκπαιδευτικοί μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση των  μαθητών και μαθητριών μέσα στις τάξεις, καθώς πρόκειται για εκείνη την ομάδα ενηλίκων  που βρίσκεται πιο κοντά στα παιδιά, μετά τους γονείς τους.

Το βιωματικό σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά λόγω των συνθηκών και η συμμετοχή  είναι ΔΩΡΕΑΝ. Το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας, και  ευελπιστούμε να αποτελέσει το θεμέλιο για να χτίσουμε υγιείς σχέσεις στη σχολική μας
κοινότητα.

Οι συντονίστριες
Ελευθερία Καλώτα
Κοινωνιολόγος, Med
Επιστημονικό Στέλεχος του Κ.Π. Κοζάνης
Αναστασία Πάτσιου
Κοινωνιολόγος, MEd
Πρόεδρος της Δ.Ε του Συλλόγου Ελλήνων
Κοινωνιολόγων παρ. Δυτικής Μακεδονία

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.