Ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς  στην ομιλία του προς τον Πρωθυπουργό ανέφερε πως “η Δυτική Μακεδονία κε Πρωθυπουργέ και ειδικότερα η Πτολεμαίδα αποτέλεσε και αποτελεί τον καταλύτη στην ανάπτυξη και στην ενέργεια όλα αυτά τα χρόνια καθώς εδώ και πάνω από 60 χρόνια από τα σπλάχνα της Εορδαίας βγαίνει ο λιγνίτης, ο τόσο κακοφημισμένος το τελευταίο διάστημα. Το Εθνικό καύσιμο το οποίο για 60 χρόνια στήριξε την Εθνική Οικονομία.  Η θέση μας είναι οτι η απολιγνιτοποίηση γίνεται με τρόπο βίαιο κυρίως ως προς το χρόνο. Και φέρνω ως παράδειγμα την Πτολεμαίδα 5. Θα προλάβει μέχρι το 2025 η νέα μονάδα να κάνει απόσβεση το 1,5δις ευρώ που πλήρωσε ο Ελληνικός λαός; Κατά τη άποψη μας υπάρχει μια ακατανόητη βιασύνη. Είμαστε στο μάτι του κυκλώνα. Η μετάβαση δεν είναι μόνο βίαια αλλά απολύτως καταστροφική”.

Ο κ. Πλακεντάς έθεσε μια σειρά από ζητήματα όπως την αξιοποίηση του ΒΙΟΠΑ Πτολεμαίδας, την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη – ΒΙΟΠΑ, τη σιδηρογραμική Εγνατία, την εξασφάλιση της λειτουργίας της τηλεθέρμανση, τη δημιουργία Campus για τις σχολές Υγείας με πυλώνα το Μποδοσάκειο, την ολοκλήρωση μετεγκαταστάσεων και ο περιορισμός της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης φωτοβολταικών”.

Ο κ. Πλακεντάς κατέληξε πως “δεν αμφιβάλλουμε για την πρόθεση να “πέσει” ευρωπαικό χρήμα στην περιοχή αλλά φοβόμαστε πως όταν γίνει αυτό δεν θα υπάρχουν άνθρωποι να τα αξιοποιήσουν”.

xronos-kozanis.gr