Το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη

28 Νοεμβρίου 2021
05:59

 

Διάλογος, διαβεβαιώσεις, πακτωλός χρηματοδοτήσεων και φοροαπαλλαγών προς τους μεγάλους επιχειρηματίες για «πράσινη ανάπτυξη» – καταστολή χημικά και μαύρο μέλλον για τους εργαζόμενους, την νεολαία και το λαό μας

Ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ύστερα και από την τελευταία επίσκεψη του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμάκιου , πως το σχέδιο της δίκαιης μετάβασης υλοποιείται και σχεδιάζετε με γνώμονα της ανάγκες των επιχειρηματικών ομιλών για να αυξήσουν την κερδοφορία τους που θα επιτευχθεί μέσα από την δικιά μας ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Οι εργαζόμενοι από το πέρασμα του πρωθυπουργού μόνο μεγάλα λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις εισέπραξαν για θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν. Γνωρίζουμε καλύτερα από τους ίδιους τα ποσοστά ανεργίας όσο και την καθημερινή ανασφάλεια των εργαζομένων και των οικογενειών τους που περιπλανιούνται από εργοτάξιο σε εργοτάξιο που κλείνουν σε όλη τη Δυτική Μακεδονία και την Ελλάδα. Ούτε και δώσανε μια απάντηση για το τι θα γίνει με τις μόνιμες θέσεις εργασίας που θα χαθούν στην περιοχή.

Τα περί αυξήσεις του εισοδήματος μόνο οργή μας προκαλούν την ώρα που κυριαρχούν οι ατομικές συμβάσεις με χαμηλά μεροκάματα, που οι εκβιασμοί από τους εργοδότες προς τους εργαζόμενους για να επιστρέψουν τα δώρα έχει γίνει νόμος. Τι ώρα που προχωράνε στην εφαρμογή του εκτρώματος Χατζηδάκη που προβλέπει και νομιμοποιεί τις απλήρωτες υπερωρίες.

Αλήθεια για ποια αύξηση του εισοδήματος μας μιλάτε; Γιατί σήμερα οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους μόνο ισοπέδωση βλέπουν στο εισόδημα τους από το πανάκριβο ρεύμα, την αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης και τα καύσιμα και σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Αντίθετα αυτό που βλέπουμε είναι ότι ένα μάτσο εταιρίες πανηγυρίζουν μήνα με το μήνα για τα κέρδη τους.

Για όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση επιδόθηκε στην καταστολή και τον αυταρχισμό γιατί έτσι επιδιώκει να περάσει την αντιλαική της πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των πολλών.

Ως Συνδικάτο Οικοδόμων μαζί και με τα υπόλοιπα σωματεία και τους εργαζόμενους θα συνεχίσουμε την μάχη της οργάνωσης και του αγώνα για να μην πληρώσουμε εμείς τις συνέπιες της πράσινης ανάπτυξης.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

26.11.2021

4 σχόλια

    • Εντάξει ακόμα μια ανοησία ακούσαμε
      βγες τώρα στο μπαλκόνι να χειροκροτήσεις τον αρνητή αλήθειας και πραγματικότητας που είχε το θράσος να έρθει και στην περιοχή μας. Μέχρι εκεί είστε.

      Γι αυτό θα ξαναπάτε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας πολύ σύντομα , γιατί η αλλαζονεία ο εγωισμός και πολλά άλλα ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ από τον λαό. Εχετε κουράσει συνέχεια τα ιδια και τα ιδια παντα να φταινε οι αλλοι εσεις δεν κανετε λαθη οι αλλοι ειναι βολεμενοι οι αλλοι δημιουργουν προβληματα εσεις μονο νοιαζεστε για τον λαο….και μετα ηρθαν οι μελισσες…!!

    • …… Σωστός, Εμ, είστε κατά των επιχειριματιων, Εμ, ζητάτε δουλειά, προσλήψεις….. Και καλά μεροκαματα…. Πως θα τα πάρετε ρε συντροφια, αν δεν απαλλαγή από φόρους η επιχείρηση….. Γιαυτό μια ζωή θ5α είστε στο 5%…. Μια ζωή θα σκουζτι……

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.