Η ομάδα θεάτρου Χ-αίρεται παρουσιάζει την παράσταση “Ο Φρουρός”, του Ferenc Molnár στο Δη.Πε.Θε. Κοζάνης, Παρασκευή 3/12, Σάββατο 4/12, Κυριακή 5/12 στις 21:00

29 Νοεμβρίου 2021
08:24
Κανένα σχόλιο

Η ομάδα θεάτρου Χ-αίρεται παρουσιάζει την παράσταση “Ο Φρουρός”, του Ferenc Molnár στο Δη.Πε.Θε. Κοζάνης, Παρασκευή 3/12, Σάββατο 4/12, Κυριακή 5/12 στις 21:00. “Ο Φρουρός”, είναι μια Ουγγρική κωμωδία του 1910, που αποτελεί ένα μίγμα σάτιρας / φάρσας / παιχνιδιού, δημιουργώντας μια συνθήκη αμιγούς θεατρικότητας και πολλαπλών ψευδαισθήσεων. Θέατρο μέσα στο θέατρο, μεταμφιέσεις, ανατροπές, και μια συνεχής αναζήτηση της αλήθειας με αφορμή μια σκηνοθετημένη συζυγική απιστία.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:
Η ιστορία επικεντρώνεται σε ένα διάσημο θεατρικό ζευγάρι, όπου ο σύζυγος καταστρώνει ένα σχέδιο μεταμόρφωσης και αποπλάνησης της ίδιας της συζύγου του! Μεταμφιέζεται σε Φρουρό με σκοπό να “παίξει” τον εραστή της , κατά τη διάρκεια μίας παράστασης στην Όπερα.
Η σύζυγος γοητεύεται και ενδίδει στο παιχνίδι του συμπαίκτη της. Το ζευγάρι επαναπροσδιορίζει τις συντεταγμένες της σχέσης του, ψέματα και αλήθειες αλληλοσυγκρούονται, η ψευδαίσθηση με την καθημερινότητα μπερδεύονται σε ένα σύμπαν που κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει τι είναι πραγματικό και τι όχι…
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Συγγραφέας: Ferenc Molnár
Απόδοση – Σκηνοθεσία: Αναστασία Κουμίδου
Art Direction: Κωνσταντίνος Κασπίρης
Soundscape: Γαβριήλ Φαριλέκας, Φώτης Ρόβολης
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κώστας Βαρελίδης
Σχεδιασμός αφίσας: Εύη Μιμίκου
Βίντεο: Ηρακλής Κωστάκης
Διεύθυνση Παραγωγής: Στέλιος Χλιαράς
ΠΑΙΖΟΥΝ:
Γεράσιμος Γεννατάς
Κωνσταντίνος Δημητρακάκης
Ολίνα Μανωλοπούλου
Δημήτρης Πλειώνης
Μάρια Φλωράτου
Προπώληση εισιτηρίων:
Στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης (10:00 – 15:00) και ηλεκτρονικά στο ticketplus.gr
Τιμή προπώλησης € 8.
Στο ταμείο του Θεάτρου: € 10 Κανονικό € 8 Μειωμένο (Μαθητές, Φοιτητές Άνεργοι, Πολύτεκνοι, Αμεα). Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.
Η παράσταση είναι επιχορηγούμενη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.