Η μετεγκατάσταση της Κοινότητας Ακρινής ήταν ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων του χωριού λόγω των δραστηριοτήτων της Δ.Ε.Η. αλλά και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Πολλά γράφτηκαν, πολλά ειπώθηκαν και πολλές υποσχέσεις δόθηκαν αλλά η πολυπόθητη μετεγκατάσταση δεν έγινε και δεν θα γίνει ποτέ.

Πρόσφατα ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επισκεπτόμενος την Κοζάνη και αφού προετοιμάστηκε το κατάλληλο έδαφος, στην διάρκεια ομιλίας του εκτός των άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα της Ακρινής. Συγκεκριμένα πρότεινε την την δημιουργία μιας ενεργειακής κοινότητας η οποία σε συνεργασία με την Δ.Ε.Η. που θα την χρηματοδοτήσει θα είναι το δώρο προς τους κατοίκους  του χωριού οι οποίοι άκουσον άκουσον θα γίνουν πλουσιότεροι κατά 4.000 ευρώ και θα έχουν όχι απλά φθηνή  αλλά ίσως και δωρεάν σχεδόν ενέργεια!!!

Με αυτόν τον τρόπο συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης θα αντισταθμίσουμε την επιβάρυνση την οποία το χωριό έχει υποστεί τόσα χρόνια και να μπορέσουμε να ισοσκελίσουμε με κάποιο τρόπο το γεγονός ότι δεν ήμασταν συνεπείς σ΄ αυτή τη δέσμευση που είχαμε αναλάβει.

Λίγο πριν το πέσιμο της αυλαίας του 2021 ακούσαμε ακόμη μία υπόσχεση. Μένει να δούμε τον αν και το πότε…

Λόγια λόγια λόγια

 

Καληνύχτα κάτοικοι της Ακρινής. Αύριο ξημερώνει μία άλλη μέρα!!!

 

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Μπουτζάκια, Νοέμβριος 21