Νέα μέτρα: Δυο δωρεάν self test για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

30 Νοεμβρίου 2021
12:25

ην διάθεση δυο δωρεάν self test για όλο τον ενήλικο πληθυσμό προκειμένου να γίνει ιχνηλάτηση του πληθυσμού για κρούσματα κορονοϊού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο παράλληλα με την θέσπιση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών.

Το ένα self test θα διατεθεί πριν από τα Χριστούγεννα και το άλλο μετά την Πρωτοχρονιά.

«Ενόψει των γιορτών η πολιτεία προχωρά σε ένα ακόμη συμπληρωματικό μέτρο. Στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διαθέσει δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα. Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών. Γιατί είναι σημαντικό όλοι να ελεγχόμαστε κατά τις συναθροίσεις των ημερών. Αναλυτικές ανακοινώσεις θα κάνει αύριο ο Υπουργός Υγείας, ενώ έχουμε εξασφαλίσει μέσα από την Πολιτική Προστασία ακόμα 20 εκατομμύρια self-tests και για τις ανάγκες των σχολείων μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ανακοινώσεις με περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν αύριο Τετάρτη 01/12/2021 από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

ΠΗΓΗ newsit

11 σχόλια

  • Γιατί και στους εμβολιασμενους ;;
    Εσείς δεν λέγατε κανετε το εμβόλιο για να σωθείτε από τον κορωνοιο ;
    Τώρα κολλάνε ; Τώρα θέλουν και τεστ ;

    • να μιλάς ΜΟΝΟ για τον εαυτό σου,δεν έχεις κανένα δικαίωμα να επιβάλεις το οτιδήποτε και για οτιδήποτε σε κανέναν και τις μεγαλοστομίες για τη δημόσια υγεία αν θέλουμε τις πιστεύουμε γιατί υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις για το τι είναι το καλό μας και το ποιοι θελουν το καλό μας και σίγουρα δεν είναι μέσα σε αυτούς ο μητσοτάκης και ο κολλητός του ο μπουρλάς!

  • σωστο το self αλλα απευθυνεται σε νοημονα οντα, τα οποια αντιστοιχουν μονο στο 75% του ελληνικου πληθυσμου (οπως αποδεικνυουν τα στοιχεια των εμβολιασμων)

    αν ο μητσοτακης και η επιτροπες του ειχανε μυαλο, ουτε απο το σπιτι τους θα επρεπε να αφηνουν να βγαινουν τους ανεμβολιαστους χωρις μοριακο τεστ (20 ευρω). και μην κανεις το εμβολιο για οσο καιρο θελεις εσυ. μοριακο τεστ καθε μερα για να πας στη δουλεια σου και για να μπεις ακομα και σε κοτετσι. ισως ετσι βαλουν μυαλο πριν μπουν σε καμια εντατικη και μετα γραφουν σημειωματα στις νοσοκομες και ζηταν συγνωμες απο τους οικιους τους και απο τον κοσμο

    και ουτε το προστιμο των 100 ευρω ουτε τιποτα αλλο χρειαζεται (μεταξυ μας ειναι το πιο ακυρο μετρο που εχω ακουσει, ποιος ανοητος το σκεφτηκε και ποιοι ανοητοι το υιοθετησαν).
    καθε εργαζομενος για να παει στη δουλεια του και οπουδηποτε αλλου ή εμβολιο ή καθε μερα μοριακο τεστ. η επιλογη στον καθενα ελευθερα, οπως θελουν και οι αγαπητοι αντιεμβολιαστες

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.