Νέα μέτρα για την μετάλλαξη Όμικρον: Πρόστιμο 100 ευρώ στους άνω των 60 που μένουν ανεμβολίαστοι

30 Νοεμβρίου 2021
11:40

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει σημάνει συναγερμό σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα. Γι’ αυτό τον λόγο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τοποθέτησή του στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου προέβη σε ανακοινώσεις για νέα μέτρα ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους άνω των 60

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους πολίτες άνω των 60 ετών και τους δίνει περιθώριο να εμβολιαστούν έως τις 16 Ιανουαρίου αλλιώς θα πληρώνουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα. Αφού θα γίνεται η διασταύρωση θα επιβάλλεται το πρόστιμο από την ΑΑΔΕ. Τα χρήματα από τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα πηγαίνουν όπως είπε ο πρωθυπουργός σε έναν ειδικό λογαριασμό από τον οποίο θα χρηματοδοτείται το ΕΣΥ.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι τον βασάνισε πολύ αυτή η απόφαση αλλά τόνισε ότι θα πρέπει να θωρακιστούν οι ίδιοι και η κοινωνία. «Από τους 580.000 ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, δυστυχώς μόνο 60.000 έσπευσαν να εμβολιαστούν εντός του μήνα Νοεμβρίου. Και είναι κυρίως οι άνω των 60 οι οποίοι νοσηλεύονται και δυστυχώς πολλοί από αυτούς χάνονται. Και όπως έχουμε πει πολλές φορές, είναι άδικοι θάνατοι», υπογράμμισε με έμφαση ο πρωθυπουργός.

Δωεράν self test σε όλους ενόψει εορτών

Επίσης θα διατεθεί ένα δωρεάν self test σε όλους τους πολίτες από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου προκειμένου να εντοπιστούν όλοι οι ασυμπτωματικοί πολίτες και να ελεγχθεί η διασπορά του κορονοϊού. Το ίδιο μέτρο θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου. 

Τόνισε χαρακτηριστικά: «Στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διαθέσει δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα. Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών. Γιατί είναι σημαντικό όλοι να ελεγχόμαστε κατά τις συναθροίσεις των ημερών».

Ο πρωθυπουργός απέκλεισε επίσης για ακόμα μια φορά το ενδεχόμενο lockdown.

ΠΗΓΗ newsit

23 σχόλια

  • Κάποτε έδινες 150 για να εμβολιαστούν οι νέοι και τώρα 100 ευρώ πρόστιμο αν δεν το κάνουν οι ενήλικες… ε ρε γλέντια με τα καραγκιοζιλίκια σας! Αλλά δεν φταίτε εσείς, όσοι πιστεύουν ακόμη στα άκυρα μέτρα που παίρνετε και σας στηρίζουν φταίνε.

  • Καλά τά λέτε και συμφωνώ, αλλά σήμερα για να έχω ραντεβού για την τρίτη δόση, είναι μετά 15 μέρες!!!! Το ξέρετε ανοίξτε κέντρα εμβολίων άμεσα,,,,

  • Γιατί ρε να σου τα δώσω; μαζί τα δουλέψαμε;αν θέλω θα το κάνω αν ΔΕΝθέλω Δεν το κάνω. Ποιος είσαι εσύ που με αγαπάς και νοιάζεσαι τόσο πολύ για την υγεία μου;αδέλφια ενωθείτε γιατί χανόμαστε

  • Πρέπει άμεσα να εμβολιαστούν και τα νήπια. Κάντε το γρήγορα και χωρίς γονική συναίνεση. Κάθε λεπτό που περνάει είναι κρίσιμο

  • το να να πάρει κάποιος απόφαση για την δική του ζωή είναι ανθρώπινο δικαίωμα και για όποια επιλογή του πρέπει να πληρώνει το πρόστιμο και αν αδυνατεί να το πληρώσει.Θα ευχόμουν να πάτε σε εκλογές.

  • Οι ανεμβολίαστοι είναι περιορισμένοι έχουμε αύξηση κρουσμάτων που δεν γνωρίζουμε σε τι ποσοστά ανήκουν στους ανεμβολίαστους.Γιατί δεν επιτρέπονται στις εκκλησίες να πραγματοποιήσουν Λιτανείες όπως και παλαιότερα.

  • Aδικοι είναι οι θάνατοι γιατί κατέστρεψες το ΕΣΥ Μητσοτάκη που σε πήρε ο πόνος για τους παππούδες. Όσα πρόστιμα κι αν βάλεις ο κόσμος θα πεθαίνει εξαιτίας σου.

  • Κάπου ψηλά ο Παττακός με τον Μαρκεζίνης γελάνε δυνατά. Και κάπως έτσι μας αποχαιρετά η Δημοκρατία.
    Εύγε!

    Τους χλεύασε. Τους εξαπάτησε. Τους έκοψε τα 2/3 των αναδρομικών. Στους χαμηλοσυνταξιούχους δεν έδωσε ευρώ τσακιστό. Τους στέρησε το κοινωνικό μέρισμα. Τους κατάργησε την ψηφισμένη 13η σύνταξη και τώρα τους βάζει και πρόστιμο 100 € τον μήνα επειδή Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΕΤΥΧΕ να τους πείσει!

  • Μπράβο Κυριάκο!!!! Φτάνει με τους ψεκασμένους ηλικιωμένους που έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία και δεν έχει ο κόσμος πρόσβαση για να κάνει ένα προγραμματισμένο χειρουργείο .

  • Κατεστρεψες το ΕΣΥ που οι άλλοι έδιναν αγώνα για να το χτίσουν και τώρα βάζεις πρόστιμα στους ηλικιωμένους πόσο τραγικοςςςςς εισαι ρε κουλή

  • Να πάρει θέση ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης
    Είναι ή δεν είναι παραβίαση του όρκου του Ιπποκράτη, ο υποχρεωτικὸς εμβολιασμός ;

  • O Γιώργος Κασιμάτης , καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου τόνισε μιλώντας στο newsbomb.gr, ότι ο εξαναγκασμός είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας γιατί παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο: «Δεν επιτρέπεται να γίνονται παρεμβάσεις στο σώμα χωρίς συναίνεση. Παραβιάζονται όλες οι αρχές της δημοκρατίας. Όταν επιβάλλεται αναγκαστικά ένα μέτρο, καμία επέμβαση στο σώμα δεν γίνεται χωρίς συναίνεση.30-11-21

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.