Εκπαίδευση και πανδημία (του Κωτούλα Αθανάσιου)

30 Νοεμβρίου 2021
14:39

 

   Τις τελευταίες βδομάδες παρακολουθούμε με αγωνία την πορεία της Πανδημίας στην  Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στην Π.Ε.  Κοζάνης, με το σύστημα υγείας να δέχεται τεράστια πίεση.

   Τα μέτρα πρόληψης για την προστασία της δημόσιας υγείας στις σχολικές μονάδες ανύπαρκτα και  το ποσοστό του 50% +1 μαθητής, όριο για να κλείσει το τμήμα, είναι επικίνδυνο στην παρούσα φάση της πανδημίας. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί μαθητές να τρέχουν συνεχώς για Rapid-Test, αντί να βρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας.

   Εκπαιδευτικοί, μαθητές και οι οικογένειές τους βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι , νοσούν από τον ιό, απουσιάζουν από το σχολείο ,αλλά δεν γίνεται καμιά αναπλήρωση εκπαιδευτικών, οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της εξουθένωσης.

    Δυστυχώς όμως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κλείνει τα μάτια στα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία και συνεχίζει με δηλώσεις ότι τα κρούσματα στα σχολεία είναι ελάχιστα, αντιμετωπίζοντας τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς με συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων.

Διεκδικούμε:

  1. Την αναίρεση του μέτρου 50%+1 μαθητής επιστρέφοντας στην προηγούμενη κατάσταση, προκειμένου να προστατευθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκπαιδευτική διαδικασία.
  2. Την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη κενών , ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία.
  3. Την μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.
  4. Την πρόσληψη μόνιμων καθαριστριών.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ

Κωτούλας Αθανάσιος:

Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης

3 σχόλια

  • Συμφωνω, με τον κ.προεδρο,γιατι οι μαχιμοι εκπ/κοι ειναι αυτοι,που γνωριζουν καλυτερα απο τον καθενα,τη λειτουργια της σχολικης μοναδας στην περιοδο της πανδημιας.Πανω απ’ολα υγεια και παιδεια.

  • Κανείς δεν σας ακούει … ο περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης τι κάνει ;;; Βλέπει πόσο όμορφα κολλάνε τα παιδιά στο σχολειο ;;;; Δεν ενημερώνει την Υπουργό του ;;;; Ή νιώθουν όλοι επιτυχημένοι γιατί πετυχαίνουν την ανοσία της αγέλης στέλνοντας και μερικούς εμβολιασμένους και μη ….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.