Έκκληση προς τους ψηφοφόρους και οπαδούς του ΠΑΣΟΚ (του Ναπολέοντα Γρ. Κοντού)

1 Δεκεμβρίου 2021
18:24

Αναδημοσίευση του Ναπολέων Γρ. Κοντού από 16-09-2015

Προκειμένου να στοιχειοθετήσω κάποιες βασικές σκέψεις μου για τη συγγραφή του παρόντος άρθρου μου θα αναφερθώ με δέος και ευλάβεια στο ιερό Ευαγγέλιο της εκκλησίας μας και συγκεκριμένα στη γνωστή παραβολή του Ασώτου υιού (Λουκ. Κεφ. 15, στίχοι 11-19). Η παραβολή αυτή λόγω του περιεχομένου της χαρακτηρίζεται ως το Ευαγγέλιο των Ευαγγελίων.

Υπηρετώντας τη στρατιωτική μου θητεία στο στρατόπεδο πυροβολικού της Θήβας, έμεινε ανεξάλειπτο στη μνήμη μου το εξής περιστατικό. Το χειμώνα του 1961-62 και κάτω από δριμύ ψύχος μου ανατέθηκε η υπηρεσία να φυλάξω ημερήσια σκοπιά. Επειδή η υπηρεσία μου αυτή είχε μεγάλη χρονική διάρκεια και προκειμένου να καλύψω δημιουργικά αυτό το χρόνο έβγαλα από την τσέπη μου τη μικρή σε μέγεθος Καινή Διαθήκη και ξεφυλλίζοντάς την βρέθηκα στη σελίδα που αναφερόταν στη γνωστή παραβολή του Ασώτου υιού. Μέσα στο πεντάωρο της υπηρεσίας, διάβασα αυτή την παραβολή πολλές φορές γιατί μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Ιδιαίτερα στάθηκα στο σημείο εκείνο, όπου ο νεότερος, άσωτος γιος της παραβολής εξουθενωμένος και καταρρακωμένος από τις επώδυνες περιπέτειές του, αποφάσισε να επιστρέψει μετανιωμένος πικρά στο στοργικό πατέρα του, λέγοντας τα εξής δραματικά λόγια: «Αναστάς πορεύσομαι προς τον πατέρα μου και ερώ αυτώ: πάτερ ήμαρτον εις τον ουρανόν και ενώπιόν σου ουκέτι ειμί άξιος κληθήναι υιός σου…»

Τα παραπάνω λόγια θυμήθηκα ακούγοντας πριν από λίγες ημέρες τη νέα Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά να κάνει έκκληση προς τους φίλους και μέλη του κινήματος να γυρίσουν στο σπίτι τους, δηλαδή στο κόμμα όπου κάποτε ανήκαν. Πιστεύω ότι θα τους δεχτεί με θερμή αγκαλιά και κατανόηση όπως και ο στοργικός πατέρας της προαναφερθείσης παραβολής. Προσωπικά πιστεύω ότι πολλοί από τους παραπλανηθέντες, πρώην οπαδοί του ΠΑΣΟΚ μοιάζουν με γνωστό αρραβωνιασμένο νεαρό, που για πολλούς και διάφορους λόγους διέκοψε τις επισκέψεις του στο σπίτι της αρραβωνιαστικιάς του, παρόλο που η πεθερά του τον περιποιόταν πολύ καλά, σφάζοντας κάθε εβδομάδα και από ένα κόκορα. Όμως ο πεθερός του γαμπρού βλέποντας τα κοτόπουλα να λιγοστεύουν στο κοτέτσι στράφηκε στη γυναίκα του και της είπε: «καλά βρε γυναίκα τι πάθανε τα κοτόπουλα και μείνανε τόσα λίγα;» και η σύζυγός του απάντησε: «να ξέρεις του γαμπρού του αρέσουν τα κοτόπουλα και γι αυτό σφάζω που και που κανένα». Και τότε ο πεθερός συμπληρώνει «καλά ρε γυναίκα γαμπρό αποκτήσαμε ή αλεπού;» Βέβαια τα παραπάνω γεγονότα δεν στάθηκαν εμπόδιο στο νεαρό αρραβωνιαστικό να διακόψει τις επισκέψεις του στα πεθερικά του, δεδομένου ότι δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός και ουσιαστικός λόγος να το πράξει.

Αναφέρω το παραπάνω περιστατικό και πιστεύω ότι κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τους πρώην οπαδούς και μέλη του ΠΑΣΟΚ. Αφού γεύτηκαν τα ξυλοκέρατα των άλλων κομμάτων, αισθάνονται σαν το γαμπρό του παραπάνω παραδείγματος για να γυρίσουν πίσω. Όμως υπάρχει και ο εύσπλαχνος πατέρας που τα συγχωρεί όλα και δέχεται στην αγκαλιά του όχι μόνο τα υπάκουα παιδιά, αλλά και τα παραστρατημένα που έτρεχαν εδώ κι εκεί για να γεμίσουν την κοιλιά τους με τα ξυλοκέρατα που έτρωγαν και τα γουρούνια.

Ας έλθουμε όλοι μαζί στα καλά μας και ας πούμε αυτό που μνημονεύω παραπάνω: «Αναστάς πορεύσομαι προς τον πατέρα μου…» και ας αγωνιστούμε όλοι μαζί για ένα ήρεμο και αγαπημένο μέλλον, τόσο για εμάς, όσο και για τα παιδιά μας.

Με αγάπη και πόνο, ένας αναγνώστης σας

Ναπολέων Γρ. Κοντός

13 σχόλια

  • έλεος Προσωπικά πιστεύω ότι πολλοί από τους παραπλανηθέντες, πρώην οπαδοί του ΠΑΣΟΚ μοιάζουν με γνωστό αρραβωνιασμένο νεαρό, που για πολλούς και διάφορους λόγους διέκοψε τις επισκέψεις του στο σπίτι της αρραβωνιαστικιάς του, παρόλο που η πεθερά του τον περιποιόταν πολύ καλά, σφάζοντας κάθε εβδομάδα και από ένα κόκορα.
    ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ

  • Με όλο το σεβασμό, αλλά η μίξη αυτών των ιστοριών, ουδεμία σχέση έχει με την πολύ πιο σύνθετη πραγματικότητα, ούτε αφήνει περιθώρια για τον παραμικρό παραλληλισμό. Η νοσταλγία στις παλιές ημέρες των παχιων αγελάδων θα παραμείνει νοσταλγία κ δεν έχει να προσφέρει υπηρεσίες στο ζοφερό μέλλον που έρχεται καταπάνω μας με δρασκελιες. Εκτός από τη διδακτική παραβολή του ασώτου, ο θυμόσοφος λαός μας, λέει ο σώζων εαυτώ σωθήτω.Η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι το πραγματικό πρόβλημα της χώρας κι όχι η covid-19.Δυστυχως θα ζήσουμε μέρες ανθρωποφαγίας σύντομα.

  • Την Κ.Δ τη μελεταμε με συντροφια τις χαρεςμας,τις λυπες μας και τις ενοχες μας,δε χρησιμοποιουμε άγια λογια για να περιγραψουμε ,αυτα που γινοταν στο Πασοκ μετα του Μεγαλου Ανδρεα,μετα που κυριαρχουσαν αυτοι που αγοραζαν μπαταρισμενα υποβρυχια και που οι βενιζελιδες μας εβαζαν στα μνημονια και φορολογουσαν χρηματα ελληνων που δουλευαν στην !
    αλλοδαπη!
    Μη δώτε το άγιον τοις κυσίν( Ματθ,ζ,6)
    Επι του Ορους Ομιλια,λογια Χριστου!!

  • Γιατί ορισμένοι νομίζουν οτι μεγαλώνοντας γίνονται σοφότεροι και δικαιούνται να έχουν γνώμη για αλλά ακόμα και όταν γελοιοποιούνται

  • Για ποιο ΠΑΣΟΚ μιλάς Ναπολέων; Αυτό που ήξερες δεν υπάρχει… κι αυτό που ξέμεινε αλληθωρίζει δεξιά… γι αυτό και όλοι έφυγαν…

  • Κύριε Ναπολέοντα δεν παίζει ο αρραβωνιαστικός να έφυγε για άλλον λόγο; Ας πούμε η αρραβωνιαστικιά να παραπλανήθηκε απο το αγά του χωριού, να παρασύρθηκε απο τα πλούτη του, τα πολλά τα λογια τα μεγάλα και με τον τρόπο της έδειξε την πόρτα στον αρραβωνιαστικό της; Ακόμα ακόμα και την έπιασε ο αρραβωνιαστικός στα πράσα με τον αγά;

  • Ε όχι και παραπλανηθεντες!
    Αντί να ζητήσει το άρρωστο μέρος του ΠΑΣΟΚ συγγνώμη από τους ψηφοφόρους θα στιγματισετε τους ψηφοφόρους ως παραπλανηθεντες; το υγιές μέρος έφυγε κυρ Ναπολέοντα όχι το πλανηθεν. Και πάλι θα δείξει από το ποιόν θα βγάλουν οι κάλπες για τη συνέχιση…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.