Η Ολυμπία Τελιγιορίδου στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη – Α.Τσίπρας: “Όλο και περισσότεροι πολίτες λένε “όχι πια, δεν πάει άλλο””

3 Δεκεμβρίου 2021
09:24
syriza

 

Ο πρόεδρός μας αναφέρθηκε αναλυτικά στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες με την ανάλγητη κυβέρνηση της ΝΔ.

Μια κυβέρνηση που με πρόσχημα την πανδημία βρήκε την ευκαιρία, κατά την προσφιλή της τακτική, να διχάσει τον ελληνικό λαό. Με όπλο την προπαγάνδα ακολουθεί την τακτική διαίρει και βασίλευε. «Χωρίζουνε την Ελλάδα σε δήθεν υπεύθυνους και ανεύθυνους. Σε πεφωτισμένους και ψεκασμένους. Πρώτα ήταν οι νέοι απέναντι στους ηλικιωμένους. Μετά ήταν οι πιστοί στις εκκλησίες. Τώρα είναι οι ηλικιωμένοι μεταξύ τους και απέναντι στους νεότερους. Όλοι εναντίον όλων, φοβισμένοι εναντίον φοβισμένων, για να τη γλιτώνουν στο τέλος οι ανίκανοι που μας κυβερνούν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της ακρίβειας και ειδικά για τη Δυτική Μακεδονία τόνισε πως απαιτούνται :

  • Αποκατάσταση εδαφών και επαναπόδωσή τους στις τοπικές κοινωνίες.

  • Στήριξη των ανέργων και εισόδημα έκτακτης ανάγκης σε όλους τους άνεργους για όσο χρειαστεί.

  • Προσέλκυση νέων επενδύσεων, ειδικό καθεστώς κρατικών ενισχύσεων, ειδικό αναπτυξιακό νόμο, ειδικό ασφαλιστικό, ειδικά φορολογικά κίνητρα.

  • Ειδικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων σε υποδομές, έργα ΟΤΑ, Σιδηρόδρομο, ηλεκτροκίνηση, υποδομές εξωστρέφειας

  • Καθολικό πρόγραμμα εξοικονομώ για την περιοχή, άμεσα ειδικό πρόγραμμα για κατοικίες και επιχειρήσεις.

  • Ενεργειακές κοινότητες

  • Περιβαλλοντικό τιμολόγιο ενέργειας. Επεκτείνουμε το τιμολόγιο που θεσπίσαμε εμείς στα νοικοκυριά και στις τοπικές επιχειρήσεις.

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη στήριξη που απαιτείται για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, σε μια εποχή που η αντιεκπαιδευτική πολιτική της ΝΔ το απαξιώνει ενώ «θα μπορούσε να αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται πως δεν θα επιτρέψει στη ΝΔ να οδηγήσει τον τόπο μας σε μαρασμό.

5 σχόλια

  • το ειπε ολο αυτο μονοσ του η του το εγραψαν?δεν πιστευω στα αγγλικα..φανταζομαστε γιατι.και δεν παει αλλο ε?πρεπει να ερθει καποιος να μας σωσει..και ο ευκαιρος?ασφαλωσ ο τσιπρας..ο χρησιμος ηλιθιος..ο ευκαιρος..χα χα..ετοιμαστετε για τις επομενες δησκοπησεισ .θα ειναι ακομα πιο χαμηλα ο συριζα.γιατι τον αφηνετε να μιλαει?γιατι?

  • …ολο και περισσοτερα κομματα λενε ναι στην απολιγνιτοποιηση. Μετα τη ΝΟΥΔΟΥ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτο ειπε χθες ο ΑΛεξ. Ολα τα αλλα ειναι καθρεφτακια για τους ιθαγενεις. Το ζητημα ειναι ποιος απο τους δυο θα διαχειριστει τα λεφτα της απολιγνιτοποιησης. Αυτα για να ξερουμε τι μας γινεται. Κοζανη Πτολεμαιδα τελος.

  • όλο και περισσότερα άτομα δεν έρχονται να σας δουν ούτε ζωγραφιστούς και βδομάδα τη βδομάδα το ποσοστό μειώνεται – πείτε μας πότε θα κάνετε αίτηση επανένταξης στο ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές ή μετά; Πριν παίζουν και υπουργεία, μετά μόνο έδρανα.

  • Ασε μας ρε ολυμπιτσα,εφυγες και εσυ απο το πασοκ και μου εγινες βουλευτης με τον συριζα,το απολυτο τιποτα εισασταν ως κυβερνηση ολα μανταρα,βαρουσες και εσυ το νταουλι;αληθεια πηρες βουλευτικο αυτοκινητο;απο καστορια μαθαμε οτι πηρες εσυ που μας ελεγες οτι δεν θα παρεις γιατι ειναι διαφορετικο να εισαι συριζα,ολο και μονο μπλα μπλα και απο εργο μηδεν εις το πηλικιο που ειπε και ο γιωργακης καποτε συναγωνιστης σου,ευτυχως τελειωσατε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.