Τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού η τρίτη δόση

3 Δεκεμβρίου 2021
18:21

Σε ανακοινώσεις για τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σχετικά με την επίσπευση της τρίτης δόσης προχώρησε ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως ανακοίνωσε, ο χρόνος που πρέπει να γίνεται στο εξής η τρίτη δόση μειώθηκε στους τρεις μήνες, από έξι μέχρι σήμερα, για όλους τους πολίτες 18 ετών και άνω.

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν νοσήσει: Μπορούν να κάνουν την 3η δόση 3 μήνες μετά την διάγνωση.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επανεξέτασε τα δεδομένα με τη μετάλλαξη Όμικρον και αποφάσισε τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης σε όλους τους πολίτες από 18 και άνω τρεις μήνες μετά» είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Η πλατφόρμα για να κλείσει κανείς ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου, θα ανοίξει από το βράδυ της Παρασκευής (03.12) σταδιακά ως και το πρωί του Σαββάτου (04.12). Μάλιστα, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως έχει αυξηθεί η δυναμικότητα επιχειρησιακά, ενώ ανέφερε πως θα υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού από αυτή την Κυριακή (05.12).

«Η απάντηση αν τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στη μετάλλαξη Όμικρον δεν μπορεί να δοθεί ακόμα. Θα πρέπει να περιμένουμε μία εβδομάδα με 10 μέρες» τόνισε σε άλλο σημείο.

«Είναι από τις πιο υψηλές εβδομάδες που έχουμε από την αρχή των εμβολιασμών μέχρι τώρα. Κρατάμε ένα ραντεβού, ώστε η πρώτη δόση να έχει προτεραιότητα σε σχέση με την τρίτη δόση. Αν κάποιος βρίσκει ραντεβού αναμνηστικής δόσης σε 10 ημέρες, είναι πιθανό στη συνέχεια να βρει πιο άμεσα. Ο προγραμματισμός είναι να έχουν βρει όλοι ραντεβού μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου» εξήγησε σε άλλο σημείο.

Επίσης, υπογράμμισε πως περισσότερες διευκρινίσεις γύρω από το σκεπτικό της απόφασης θα δοθούν τη Δευτέρα από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης.

«Έχουμε το μηχανισμό να το στηρίξουμε»

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεμιστοκλέους, είπε ότι έχει προηγηθεί η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, σημειώνοντας πως το πιθανότερο είναι να ανοίξει για όλους η τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες.

«Υπάρχουν τα διαθέσιμα ραντεβού έχουμε το μηχανισμό. Όταν ανοίξει η πλατφόρμα. Όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί, έχουμε το μηχανισμό, θα το στηρίξουμε», δήλωσε.

Γνωστοποίησε δε ότι χθες Πέμπτη κλείστηκαν 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης, τα 17.000 νέα ραντεβού για πρώτη δόση στους 60 ετών και άνω, και συνολικά από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας έχουν κλειστεί 45.000 ραντεβού.

«Θα γνωρίζουμε σε περίπου 10 μέρες αν τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρον» τόνισε.

«Κανείς δεν συζητάει αυτή τη στιγμή για τέταρτη δόση εκτός από πολύ εξειδικευμένες κατηγορίες ελαχίστων εξαιρέσεων, ανοσοκατεσταλμένοι, κλπ.», είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε εμβολιάσει το 78% του ενήλικου πληθυσμού. Οι 60 και άνω είναι πιο ευπαθείς ο εμβολιασμός είναι εξαιρετικά σημαντικός, πάμε χωρία και σε πλατείες».

ΠΗΓΗ in.gr

9 σχόλια

  • Εγώ λέω να βαράμε από μια αναμνηστική κάθε δυο εβδομάδες μην πω να μας δώσετε να έχουμε και στο σπίτι 5-10 easy to use εμβόλια να βαράμε και μόνοι μας όταν βαριόμαστε!
    Ρε είστε τρελοί! Τι αντισώματα είναι αυτά που δημιουργούνται από αυτό το εμβόλιο και ο οργανισμός δεν μπορεί να τα κρατήσει ούτε ένα εξάμηνο! Όταν ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί (είχαν ολοκληρωθεί οι μελέτες και τα τεστ!) θα μας κάλυπταν για 9 μήνες, μετά πέσαμε στο εξάμηνο και τώρα τρίμηνο που να ήταν και πειραματικό!!!

  • Εκλεισα ραντεβου την πρωτη μερα που ανοιξε η πλατφορμα στην ηλιακη μου ομαδα. Εκανα το εμβολιο για να με προστατεψω.Συνεχισα να προσεχω το ιδιο χωρις επαφες και βολτες. Να ζητατε ομως να κανω την τριτη δοση μετα απο τρεις μηνες λυπαμαι αλλα μου δημιουργει πολλες αμφιβολιες!
    Αντι να γινονται μαζικα τεστ σε εμβολιασμενους και μη… να κανετε δλδ τη δουλεια σας μου ζητατε να γινω σουρωτηρι!!!
    Απαραδεκτο!!!

  • Να υποθέσω ότι δε μπορούσαν να περιμένουν 10 μέρες να δούμε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι της Όμικρον; Ή μετά την τρίτη δόση, η τέταρτη θα δικαιολογηθεί για την Όμικρον;

  • Κάτσε λίγο γιατί χάθηκα….
    Είμαι ανεμβολιαστος ,μου λένε και υποχρεώνουν να κάνω το εμβόλιο για να σωθώ .
    Ειμαι εμβολιασμενος , μου λένε να κάνω και τρίτη δόση γιατί δεν είμαι προστατευμένος με τις δύο δόσεις που έχω κανει ήδη .

    Δυστυχώς είναι ακόμα κυβέρνηση .

  • Πραγματικά ο κόσμος πρέπει να αφήσει τον φόβο στην άκρη και να σκεφτεί καθαρά. Βάζουν νέους ανθρώπους να εμβολιάζονται κάθε 3 μήνες όταν σχεδόν δεν τους αγγίζει αυτή η ασθένεια, τι να πω μόνο θλίψη.

  • Τρεις μήνες μετά την 3η δόση έρχεται η 4η. Τρεις μήνες μετά την 4η δόση έρχεται η 5η. Σε δουλειά να βρισκόμαστε, αλλά αναρωτηθήκατε ποιος ακριβώς πληρώνει 20 ευρουλάκια τη δόση; Απ’ τις τσέπες μας πληρώνουμε ένα εμβόλιο που όχι μόνο δεν προστατεύει απ’ το να μην κολλήσεις και να μην αρρωστήσεις, όπως έπρεπε να κάνει ένα εμβόλιο, αλλά, επιπλέον, έχει και άγνωστες μεσομακροπρόθεσμες παρενέργειες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.