kozan.gr: Δρέπανο Κοζάνης: Γιούχαραν τον Δήμαρχο Κοζάνης Λ. Μαλούτα – “Έχει χάσει την επαφή με την κοινωνία ο κύριος”, του φώναζαν και τον χαρακτήρισαν ανεπιθύμητο (Βίντεο – Αποκλειστικές εικόνες)

4 Δεκεμβρίου 2021
18:53

 

Το αίτημα – ενδιαφέρον μιας ελληνικής εταιρείας για τη δημιουργία ενός θερμοκηπίου υδροπονίας 200 στρεμμάτων, που για τις πλήρεις εγκαταστάσεις του, θα απαιτηθεί μια έκταση της τάξεως περίπου 400 στρεμμάτων, στην περιοχή του Δρεπάνου Κοζάνης, ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί σήμερα Σάββατο 4/12, στις 6 το απόγευμα, σε ενημερωτική συνάντηση, στο δημοτικό σχολείο του χωριού, τόσο στους κατοίκους όσο και στους επί κεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης (απ’ αυτούς παραβρέθηκε μόνο ο Χ. Κουζιάκης). Η ενημέρωση θα γινόταν από τους επενδυτές, οι οποίοι ισχυρίζονται, ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα δημιουργήσει 220 μόνιμες θέσεις εργασίας (εκ των οποίων 10 – 15 θα είναι επιστημονικό προσωπικό) ενώ επίσης θα απαιτηθεί η συνεργασία με 10 – 15 περίπου φορτηγά ιδιωτικής χρήσης, για να κουβαλούν το παραγόμενο προϊόν του θερμοκήπιο. Ωστόσο αυτή η ενημερωτική συνάντηση αναβλήθηκε λόγω της αντίδρασης κάποιων κατοίκων, περίπου 30-40 στον αριθμό, που συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο, γιουχάροντας το Δήμαρχο Κοζάνης κι αποδοκιμάζοντάς τον όταν βρέθηκε στο σημείο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αποχωρήσει. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr οι συγκεκριμένοι διαμαρτύρονται διότι μέρος των κοινοτικών εκτάσεων αυτών που προορίζονται, ήδη καλλιεργούνται, επί πολλά χρόνια, από αγρότες της περιοχής, που διαφωνούν με την επένδυση και διεκδικούν να συνεχίζουν να τις μισθώνουν και να τις εκμεταλλεύονται και στο μέλλον. Ο  βουλευτής Κοζάνης, Γ. Αμανατίδης, είναι αυτός που έφερε σε επαφή τους επενδυτές με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Κοζάνης και μετά κι από τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Κοζάνης Λ. Μαλούτα προγραμματίστηκε η συγκεκριμένη συνάντηση. Δείτε τις αποκλειστικές εικόνες που κατέγραψε το kozan.gr:

 

 

 

Τι λένε, στο kozan.gr, οι κάτοικοι του Δρεπάνου Κοζάνης, που αντιδρούν σε επένδυση, που έχει γνωστοποιηθεί στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Κοζάνης κι αφορά τη δημιουργία ενός θερμοκηπίου υδροπονίας 200 στρεμμάτων (Βίντεο)

27 σχόλια

 • Πέσαμε από τα σύννεφα με τη στάση του Δημάρχου… Είναι που μέχρι τώρα την αφουγκράζεται ενδελεχώς την κοινωνία!

 • Όταν αυτά τα πρότεινε ο Δακής πριν από χρόνια, όλοι πετούσαν χαρταετό… τώρα τα παρουσιάζουν για δικά τους…

 • Να φυτεύουν γυρω γυρω απο τις Ντοματες … φωτοβοκταικά αυτη τη φορα αντι για τσαι και να βάλουν τους ντόπιους να καθαρίζουν τα τζάμια ιδρύοντας μια start up και κάνοντας τους μαθήματα digital marketing !!!!

  • Ντροπή είναι δικιά σου που από τους καναπέδες σου μιλάς έτσι… εκτός αν ξέρεις κάτι παραπάνω… ξέρεις πόσοι ζουν από αυτά τα χωράφια;; ξέρεις πόσα έχουν επενδύσει όλα αυτά ώρα χρόνια;; γιατί έπρεπε να δουν αυτοί οι άνθρωποι τους τοπογράφους μέσα στα σπαρμένα τους για να “μάθουν” το μέλλον τους;;… εκτός ανννν δεν μου λες;;; πίνεις καφέδες με τον δήμαρχο;;

 • Αυτά συμβαίνουν σε πολλά χωριά

  Άτομα που νοικιάζουν δημοτικά χωράφια πιάνονται στα χέρια όταν κάποιος άλλος διεκδικήσει την ενοικίαση τους με υψηλότερο αντίτιμο

  Πολλές φορές έχει έρθει αστυνομία να ηρεμήσει τα πνεύματα

  Καλά να έρθει από γειτονικό χωριό αγρότης να νοικιάσει ούτε σαν σενάριο

  Θα βγουν καραμπίνες

  Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση

 • Λοιπόν γιατί διαβάζω πολλές βλακείες και ανακρίβειες, αν φύγουν τα χωράφια αυτά από την περιοχή και μπουν εταιρίες θα είναι και η ταφόπλακα της ευρύτερης περιοχής αφού μιας και μετά την εποχή της απολιγνιτοποιησης δεν έγινε καμία επαγγελματικη ενίσχυση, τώρα θα είναι και η ταφόπλακα του πρωτογενούς τομέα. Οτιδήποτε άλλο γράφεται είναι τουλάχιστον φαιδρο. Μιλάμε για δυναμική γη και δυναμικές καλλιέργειες εκτός και αν φυτρώσουν πανελς…

 • Ποιοι είναι αυτοί ρε που καταδικάζουν την επένδυση τι έκαναν τόσα χρόνια οι συγκεκριμένοι για την περιοχή;μας δουλεύουν τώρα μακάρι να γίνει κάτι μπας και δουλέψουν παιδιά από το χωριό

  • Μάλλον όταν ονειρευοσουν να ζεις καλά από την ΔΕΗ και να δουλεύεις χαλαρά… υπήρχαν άλλοι που επένδυσαν σε αυτά τα χωράφια και τώρα που τα πράγματα άλλαξαν δεν το αντέχεις…γη για φωτοβολταϊκά , θερμοκήπια κτλ υπάρχει αλλά όχι γη που είναι ήδη παραγωγική..

  • Τι να μάθεις; Ό, τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Θυμάσαι που όταν προεκλογικά πατούσες να ακούσεις ένα τραγουδάκι στο YouTube και έβλεπες τρεις διαφημίσεις στη σειρά της ΝΔ; Και έλεγες.. Μα πού βρίσκει τόσα λεφτά ένα κόμμα που χρωστάει εκατομμύρια… Εε τώρα ξεπληρώνει ο Κούλης. Μοιράζει την Ελλάδα στους φίλους που τον στήριξαν.

 • Τον κύριο αυτόν (τον Μαλούτα εννοώ) τον ενδιαφέρει η μεγάλη εικόνα η οποία είναι να φανεί ότι έγινε μια μεγάλη επένδυση στην περιοχή έτσι ώστε να ρεφαρει απο τη χασουρα η οποία δεν μπορεί να μαζευτεί με τίποτα. Δεν τον ενδιαφέρει εάν χάσουν τα πάντα οι άνθρωποι του χωριού η οποίοι ζουν από αυτό αυτοί και τα παιδιά τους αγόρια και θυγατέρες ημών. Δεν τον ενδιαφέρει τι θα κάνουν. Έχει όντως χάσει επαφή με την κοινωνία και αυτός αλλά και οι σύμβουλοι-συνεργατες του οι οποίοι έχουν αποδειχθεί κατώτεροι των περιστάσεων. Ενδεικτικό είναι πως κανένας από αυτούς δεν θα ήταν στην ομάδα του Κουκουλοπουλο πέρα από το αυτονόητο (να κάνει καφέ και να τους τον πηγαίνει). Οι εκλεγμένοι του απλά δεν υπάρχουν. Θα το βρουν μπροστά τους όλο αυτό όταν έρθουν να ζητήσουν ψήφο.Η ανικανότητα της ανικανότητας τιμωρείται.

 • Τραγικός ο Λάζος.. Τραγικοί και οι κάτοικοι.. Σε εκτάσεις που τις ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ απαιτούν να έχουν λόγο. Υπάρχουν ΝΟΜΙΜΕΣ διαδικασίες που θα γίνουν και θα το πάρει ο πλειοδότης. Δεν είναι τσιφλίκι οι δημοτικές εκτάσεις ούτε για το Λάζο να τις διαπραγματεύεται με όποιον θέλει, ούτε για τους ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ που τις θεωρούν δικές τους. Είναι των δημοτών και πρέπει να γίνουν τα νόμιμα. Καθήστε στο τραπέζι και συζητήστε κύριοι. Αν αξίζει η επένδυση δεσμευτείτε ΕΓΓΡΑΦΩΣ όλες οι πλευρές και λύστε το πρόβλημα της ανεργίας στο χωριό σας. Άρνηση για τα φωτοβολταικά, άρνηση για τα θερμοκήπια, άρνηση στις μπαταρίες, άρνηση, άρνηση, άρνηση. Έτσι σίγουρα δεν γίνεται..

 • Παραιτήσου μαλουτα πάρε και τα συνεταιράκια σου μαζί σημανδρακο και μιχαηλιδη και τον ανίκανο αντιδήμαρχο για τα αδέσποτα

 • ΑΑΑΑ ο αμανατιδης εφερε σε επαφη την ετερεια με τον μαλουτα τον εχετε μπερδεψει ρε τον δημαρχο μια τον μπλεξατε με φωτοβολταικα μανα νερου μια με αυτο στα γεραματα το εχετε εκθεση

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.