«Καινοτόμες μέθοδοι στον αγροτικό τομέα» – Παρακολουθήστε τη διαδικτυακή ημερίδα/workshop ολοκλήρωσης του πιλοτικού επιμορφωτικού προγράμματος του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

7 Δεκεμβρίου 2021
07:06

 

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ημερίδα/workshop ολοκλήρωσης του πιλοτικού επιμορφωτικού προγράμματος «Καινοτόμες μέθοδοι στον αγροτικό τομέα» του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση του Ο.Α.Ε.Δ.

Στην ημερίδα ο Επιστημονικά/Ακαδημαϊκά Υπεύθυνος του προγράμματος κ. Φωτιάδης Δημήτρης, Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αρχικά καλωσόρισε τους επίσημους προσκαλεσμένους που ήταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρος Θεοδουλίδης, ο Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ. κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης και ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού & Ανάπτυξης αλλά και Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. κ. Γιώργος Ιορδανίδης, οι οποίοι εκδήλωσαν τον ενθουσιασμό και την ικανοποίησή τους από την με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωση του προγράμματος, καθώς και για την εγκωμιαστική αξιολόγηση που έτυχε το πρόγραμμα από τους 100 και πλέον επιμορφούμενους/ανέργους από κάθε άκρη της Ελλάδας οι οποίοι το παρακολούθησαν.

Το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια της κοινωνικής του ευθύνης έδωσε τη δυνατότητα σε έναν αριθμό επιπλέον ανέργων να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα εντελώς δωρεάν, προκειμένου να αποδειχτεί για ακόμα μία φορά η έμπρακτη στήριξή του στις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες της χώρας.

Τον χαιρετισμό της εκδήλωσης ακολούθησαν τοποθετήσεις επιμορφούμενων οι οποίοι παρακολούθησαν κι ολοκλήρωσαν με επιτυχία το προαναφερθέν πρόγραμμα κι ανέλυσαν τον τρόπο με τον οποίο βίωσαν το πρόγραμμα και τις γενικότερες εντυπώσεις τους γι’ αυτό.

Στη συνέχεια ακολούθησε μία σειρά παρουσιάσεων από ιδιωτικούς φορείς/παρόχους σύγχρονων, καινοτόμων λύσεων στον αγροτικό τομέα, οι οποίοι ανέλυσαν τις εμπορικές τους προτάσεις και ξεκαθάρισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνατότητες που δίνονται στον Έλληνα αγρότη, για να κάνει βήματα μπροστά, με οδηγό τη σύγχρονη τεχνολογία.

Οι εταιρείες/επιχειρήσεις που παρουσίασαν τις λύσεις τους οι οποίες αφορούν τον αγροτικό τομέα ήταν οι εξής:

  • Ionos Smart Farming Solutions

  • Gaia Robotics

  • Agenso

  • GeoSense

  • Amazon Web Services (AWS)

  • Nubigroup Geoservices & Research

  • AgroApps

  • Agrostis.

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε στο κανάλι Youtube του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στον παρακάτω σύνδεσμο:

Το πρόγραμμα, μέσα στην άνοιξη του 2022 θα ξεκινήσει τον 2ο κύκλο του, αυτή τη φορά ως αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, προσμένοντας να προσφέρει για μία ακόμη φορά υπηρεσίες επιμόρφωσης, κατάρτισης κι επανακατάρτισης υψηλού επιπέδου, σε ανθρώπους που σχετίζονται με τον κλάδο της γεωπονίας, της φυτικής και ζωικής παραγωγής, της πληροφορικής, της ηλεκτρονικής, της ηλεκτρολογίας, των αυτοματισμών και της ρομποτικής.

Ένα σχόλιο

  • Μπράβο τους.
    Να γίνονται τέτοιες καταρτίσεις και εκδηλώσεις. Αυτό σημαίνει συμβολή του Πανεπιστημίου στην κοινωνία. Αυτό σημαίνει προβολή και εξωστρέφεια του Ιδρύματος.
    Μπράβο στον Φωτιάδη. Να συνεχίσει έτσι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.