Ο Δήμος Εορδαίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση (Κ.Ε.Δ.Ε.)  συνεργασία με την ομάδα «ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ» πραγματοποιούν το εργαστήριο “Είμαι ο κόσμος μου”

7 Δεκεμβρίου 2021
13:18
Κανένα σχόλιο

Ο Δήμος Εορδαίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση (Κ.Ε.Δ.Ε.)  συνεργασία με την ομάδα «ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ» πραγματοποιούν το εργαστήριο “Είμαι ο κόσμος μου” που  έχει συν-σχεδιαστεί από έμπειρα αλλά και νεαρά μέλη του «Εν δυνάμει», τα οποία θα αναλάβουν το μεγαλύτερο μέρος της υλοποίησής του.

Τα εργαστήρια θα είναι ανοιχτά σε όλους τους νέους, ανεξάρτητα από την

προηγούμενη εμπειρία τους στις τέχνες. Οι επιλεγμένες ασκήσεις και πρακτικές

προσφέρονται σε πολλές παραλλαγές, ώστε κάθε άτομο να μπορεί να εκτελέσει.

Αναμένουμε ότι το έργο θα συμβάλει, πρώτα απ’ όλα, στη διευρυμένη και

ενισχυμένη συμμετοχή των νέων με αναπηρία στην κοινωνική, πολιτιστική,

πολιτική, εκπαιδευτική, ίσως και επαγγελματική ζωή των τοπικών

κοινοτήτων.

Οι νέοι και οι εκπαιδευτές νέων, με και χωρίς αναπηρίες, θα

ενεργοποιηθούν και θα παρακινηθούν να ακολουθήσουν τα όνειρα και τις

απαιτήσεις τους.

 Το έργο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει

εργαλεία και πρακτικές προσωπικής ανάπτυξης & ανάπτυξης ομάδων, τα

οποία ένα άτομο ή μια ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει σε διάφορους

τομείς της ζωής τους.

 

Πληροφορίες για το Εργαστήριο:

 Η τέχνη και η πολιτιστική συμμετοχή είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνούν, να συνδέονται και να αλλάζουν τον κόσμο.

Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει δραστηριότητες μη τυπικής εκπαίδευσης με στόχο οι

Συμμετέχοντες:

  • να κτίσουν την αυτοπεποίθησή τους και την αίσθηση ασφάλειας για να εκφράζονται
  • να μοιραστούν και να ξορκίσουν εμπειρίες αποκλεισμού και διάκρισης
  • να εξοικειωθούν με τον πώς μπορεί να μοιάζει η ζωή σε μία κοινωνία όπου η ισότιμη μεταχείριση είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση
  • να ενεργοποιήσουν την ευαισθητοποίηση για τις ανάγκες και τα όνειρα των άλλων
  • να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της κατανόησης, της ανεκτικότητας
  • να μάθουν πώς να προετοιμάζουν μια ειρηνική κοινωνική / πολιτική παρέμβαση
  • να εκφράσουν δημιουργικά την αλλαγή που θέλουν να φέρουν στον κόσμο.

Θα χρησιμοποιηθούν εργαλεία δομημένου διαλόγου, παιχνίδια ρόλων, δημιουργικής γραφής, ασκήσεων χορού και θεάτρου. Οι ομάδες θα βιώσουν ένα ισότιμο και δυναμικό περιβάλλον και τρόπο εργασίας, δημιουργία, συνύπαρξη. Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι τοπικές αρχές και οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων μερών θα παρευρίσκονται και ίσως συμμετέχουν.

Μετά την λήξη του εργαστηρίου “Είμαι ο κόσμος μου” η ομάδα του Εν δυνάμει θα πραγματοποιήσει διαδικτυακές συναντήσεις με τις ομάδες που συμμετείχαν στα εργαστήρια, για να διευκολύνει την περαιτέρω ανάληψη πρωτοβουλιών, κρατώντας την επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και τα ενδιαφερόμενα μέρη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την  ευκαιρία να μοιραστούν πληροφορίες, να αναβαθμίσουν το έργο τους, να

ξανασυνδεθούν με την ενεργό ιδιότητα του πολίτη, την πολιτιστική κοινωνικοποίηση και τη νοοτροπία χωρίς αποκλεισμούς, να αντλήσουν έμπνευση και πληροφορίες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης θα γίνονται ενέργειες επικοινωνίας και διάχυσης

 Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελένη Δημοπούλου

Την ομάδα εκπροσωπούν :Μαρία Κολτσίδα και η Παναγιώτα Κουϊτζόγλου

Ταυτότητα ομάδας:

Η ομάδα Εν δυνάμει είναι μία κολεκτίβα καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία. Μέσα από τις δράσεις της προτείνει ένα νέο μοντέλο τέχνης και ζωής, όπου το “ανοίκειο”, το “περίεργο”, το “διαφορετικό” και το “ξένο” ενσωματώνονται στο σύνολο, ενδυναμώνοντάς το. Ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας στηρίζεται στην ισότιμη μεταχείριση μεταξύ όλων των μελών της, επιχειρώντας να εμπνεύσει κι άλλους ανθρώπους να σταματήσουν να αντιλαμβάνονται το κοινωνικό σύμπλεγμα με στερεοτυπικό τρόπο και συμβατικές φόρμες. Έχοντας σαν κύριο εργαλείο την έρευνα νέων μεθόδων επικοινωνίας η ομάδα οργανώνει και παράγει ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις στον χώρο των εικαστικών, του θεάτρου, της μουσικής και των οπτικών τεχνών. Η ομάδα ιδρύθηκε το 2008 από την Ελένη Δημοπούλου και τη Μαρία Ιωαννίδου και έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας είναι η Ελένη Δημοπούλου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.